Sverige: Ett Qatariskt protektorat


av Judith Bergman  •  19 maj, 2017

 • Vid invigningen av megamoskén höll Frida Trollmyr, stadsråd i Malmö, ett tal i vilket hon gång på gång använde termen ”kulturellt centrum” för att inte använda ordet ”moské”, som om vissa ord på ett sovjetiskt manér skulle ändra på verkligheten.

 • Det var aldrig meningen att megamoskén skulle bli just en moské, enligt Waqfens egna ansökan för byggtillstånd, utan istället ett ”kulturellt centrum” (i ansökan talas det om ”ett aktivitetscentrum för ungdomar och familjer i Malmö med fokus på Rosengård”)
 • När journalisten frågade Khaled Assi huruvida hans organisation faktiskt höll på att bygga en moské sade han till henne att ”det redan finns en moské i Malmö” och att ”kulturcentrumet” bara skulle innefatta ett ”litet bönerum”.

Den 28e april invigde Ministry of Awqaf and Islamic Affairs of the State of Qatar moskén Umm Al-Mu’minin Khadijah i Malmö. Qatar – det Muslimska Brödraskapets epicentrum och basen för dess missionerande megafon, Al Jazeera – betalade över 3 miljoner euro för uppbyggnaden av moskén som är nästan 2 000 kvadratmeter stor och rymmer upp till 2 000 personer, vilket gör den till Skandinaviens största moské.

Något som är förvånansvärt med denna nya megamoské är att invigningen enligt de allmänna medierna i Sverige aldrig har ägt rum. Inte en enda nyhetskanal har nämnt invigningen. De svenska myndigheterna har också varit tysta om ämnet. Malmös borgmästare Katrin Stjernfeldt Jammeh skrev på sina Facebook- och Twitterkonton om invigningen av ett nytt kontor för armérekryter i Malmö och om att den svenska kustbevakningen flyttar sina aktiviteter till hamnen i Malmö, men hon nämnde inte invigningen av Skandinaviens största moské. Malmö kommuns hemsida höll också tyst om ämnet.

Läs vidare

Svenska myndigheter, politiker och medier verkar inte bekymrade över att utländska diktatur öppnar stridsledningcentral i Malmö.


9 responses to “Sverige: Ett Qatariskt protektorat

 • Mr Jordan

  En gång i tiden, fanns det politiker som såg till samhällets och folkets bästa. Då kunde man se mellan fingrarna och till och med köpa deras egoistiska små sidoprojekt som på något vis var ett kvitto på att de existerat. Hårt jobb följt av och belöning. När Frida Trollmyr,(är det första april?) regelbundet besöker moskéen, fem gånger om dagen, eller varje fredag, först då är jag beredd att respektera hennes beslut. Där och då bör hon givetvis respektera majoriteten och folkviljan och avgå, på studs. Vad som är majoriteten i Malmö verkar dock svårt att sia om, inga negativa röster höres, har det måhända gått alldeles för långt? Har Malmö blivit hela rikets angelägenhet, ett skolexempel på totalt misslyckad integration, eller en sossestyrd stad som ligger partiet till last och där endast positiva kommentarer tas in? Val 2018.

  Gilla

 • Tritonen

  Turkiets islamiske premiärminister Erdogan: “Moskéerna är våra kaserner, kupolerna våra stålhjälmar, minareterna våra bajonetter, de troende våra soldater.”

  Gilla

 • Kurt

  De styrande i Malmö är alla mutade utav Qatar, de ha väl fått lite löneförhöjning på sidan om.

  Gilla

 • Kurt

  Malmös styrande ha väl fått påök från Qatar, Katrin Stjernfeldt Jammeh med sin korrupta Negerkyss.

  Gilla

 • Tony

  I ett kulturellt Centrum brukar väl även kvinnor få vistas?
  Undrar om Frida Trollmyr får vara med under bönen?

  Eller hette hon kanske Trollmor?

  Gilla

 • introvert

  I Sverige låtsas journalister som om det regnar. Väl konstigt att PK-media
  inte annonserat ut detta moské bygge. Har svenska politiker hemligheter
  med Qatar? Kulturcentrum blev till moské, utan anmärkning. Sharia växer sig starkare för varje år!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför var inte jämställdhetsminister Regnér närvarande vid invigning av Nordens största moské?

  Gilla

 • salrol

  En moské fungerar i Sverige främst som ”anti-integrerings-central”. När Malmö ghazafiering är befäst, så kommer den däremot att fungera som stridsledningscentral medan resten av urinvånarna under upprepade trakasserier och rena progromer drivs ut ur kommunen. Ungefär som Turkarna har gjort med kristna de senaste 100 åren.

  Nästa steg är att det plötsligt upprättas vägspärrar, bemannade av en vildsint pöbel, vid alla större och mindre ut-/infarter till tätorten resp över kommungränsen, och att rättsväsendet kastas ut ur kommunen. Vid det laget är processen mot ghazafiering även på gång i kommunerna åt NO resp N om Malmö kommun.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: