Från M till SD


Dagens sent påkallade presskonferens med Jimmie Åkesson, skapade spänning i de mediala korridorerna. Gissningstävlingen pågick nog både här och där. Vissa hoppades på positiva nyheter, andra negativa.

Den moderata riksdagsmannen Patrik Reslow har beslutat sig för att lämna Moderaterna för att istället ansluta sig till Sverigedemokraterna. Det var nyheten Jimmie Åkesson ville förmedla.

Det gick knappast att dölja besvikelsen hos SVT:s politiske reporter, Mats Knutsson. Han hade givetvis hoppats på något stort att analysera till tittarna och visst. Nog hade det varit en större knall om Åkesson presenterat moderata namn som Hanif Bali eller Tobias Billström. Patrik Reslow är en tämligen anonym riksdagspolitiker som inte gjort något större väsen av sig och kanske inte heller kommer att göra det.

Namnet i sig var nog inte det intressanta i sammanhanget. Reslow förklarade sitt missnöje med Decemberöverenskommelsen som ett av skälen till att lämnar M för SD. Det är här Jimmie Åkessons verkliga skäl kommer in i bilden och jag tänker osökt på de ord doktoranden David Lindén uttalade för något år sedan: ”Tyvärr gör SD allting rätt i nuläget”.

Att många i det borgerliga lägret är missnöjda med oppositionsarbetet är ingen hemlighet, inte heller att Decemberöverenskommelsen sågs som ett rött skynke hos många Allianspolitiker.

Nu visar Åkesson med Reslows hjälp att det finns aktiva politiker i Moderaterna som inte finner sig i det s.k. ”oppositionsarbete” som Anna Kinberg-Batra bedriver. Reslow är inte ensam, det vet vi. För att inte fler moderater ska följa Reslow i spåren, tvingas nu AKB byta spår och på allvar göra det som förväntas av partier i opposition och för att lyckas med detta kan man behöva stöd av SD, både aktivt och inaktivt.

Vi vet också att politiker från andra Allianspartier är missnöjda med ”oppositionsarbetet” och DÖ. När nu en Allianspolitiker tagit steget fullt ut, kan inte Batra, Lööf, Thor och Björklund slå sig till ro och njuta av tillvaron som icke aktiva oppositionspolitiker.

”Tyvärr gör SD allting rätt i nuläget”

Minns orden.


10 responses to “Från M till SD

 • Björn

  Så.
  Han inser att moderaterna kommer tappa en massa mandat i valet samtidigt som SD kommer öka.
  Han vill uppenbarligen försöka säkra sin plats vid grytorna en till period.
  SD ska inte sätta honom nog högt på listorna för garanterad plats efter valet!

  Gilla

 • Truthfighter

  Ha ha ha! Härligt!!! 🙂

  DÖ. har tuvärr inte dött. DET VAR DENNA SOM DEFINITIVT FÖRSTÖRDE SVERIGE. Utan denna, hade inte 160.000 utlänningar med terrorist -och våldtäktsådror, invarderat Sverige. 160.000 ockupanter, som terroriserar oss, och våra tjejer, i våra stadskärnor. Det är DETTA DÖ. ledde till, genom att de utestängde anti-invandrings -och svenskvärnaroppositionen från demokratin genom sin diktatoriska pakt. Nåt som för ALLTID förändrat Sverige i grunden, till det avskräde det idag har blivit. DÖ. var droppen som fick totala fördärvarbägaren att rinna över utan slut, även om invandringen tvärnitar. För förstörelsen förgår mer och mer, med de som redan är här. Och det var främst de som kom med DÖ. som främst sett till att Sverige, OÅTERKALLELIGT är på utförsbacke i ALLT. Främst vår svenska anda och touch då, som nu är helt raserat, och blir mer och mer i djupet till. Jag säger bara, friheten för oss äktsvenskar, p g a dessa importerade huliganer, är nu för alltid borta. För vem törs öppet kritisera invandringen nu med dessa terrorsvin i våra stadscentrum. Men det var det man ville uppnå med DÖ. En totalitär kontrollerande stat för sin politik. Det var DÄRFÖR, man ingick i DÖ.-pakten, och inget annat! Och det var för denna ofrihet och förstörelse av vårt land, som Patrik Reslow lämnade moderaterna, och gick över till SD.

  Gilla

 • compulsoryunion

  2:an i Malmö efter homosex-Billström är en flintis hittills underhuggare till AKB (som inte ens kunde skaffa barn utanför ”sjukhus”) som är gift med en Black utomeuropeisk ”komiker”.= pervest imperfekt marknad helt utan äkta konservativa högermän.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jimmie måste skaffa en kö-rulle, en sån som finns i butiken, så moderötterna kan ta en kölapp; många M-aktiva vill, vad jag hör från mina M-aktiva barn i Skåne, ta steget över till SD. Patrick var först, det kommer många många sen.

  Ya’l just wait n see..

  Gilla

 • Svensk lösen

  En lokal moderat förmåga har uttalat sig för SVT nyheter. Det är tydligt vems moral som är tveksam när man läst intervjun. Han har uppenbarligen gått i Renfields (Googla) skola, obehaglig typ.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/tegnhammar-m-valdigt-avslojande-for-hans-moral

  Gilla

 • Fredde

  ”-Klart det är tråkigt när en moderat lämnar oss för något annat. Jag är
  lite förvånad också.

  Vill man ha mer moderat politik ska man inte rösta på
  ett bidragsparti, säger Kinberg Batra till Aftonbladet.”

  Vaf*n? Bidragsparti? SD?

  Är det något parti som försöker bekämpa mängden bidrag är det ju SD!!

  Gilla

 • benke

  Det kommer att komma flera, Patrik har tagit första steget.

  Gilla

  • Grune

   God morgon ! nu har vi fått det första beviset på att 7-klövern börjar vakna efter 15 års sömn. Kanske det är så att fler slår upp sina ljusblå och börjar se vad dom ställt till med.
   Det är inte alls konstigt att det nu börjar strömma folk från 7-klövern över till det enda SVENSKA partiet SD.

   Gilla

 • rannug

  Välkommen Reslow! Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: