Svenska institutet blockerar Mellanösterns enda demokrati


DEMOKRATI. Stefan K skrev tidigare idag om Svenska Institutets (SI) åsiktsregistrering och  blockering av åsikter och människor som inte passar dem i smaken. Nu har Israels ambassad också författat sina synpunkter på denna form av demokrati.

Svenska institutet blockar Israels ambassadör och israeliska UD

Svenska institutet arbetar på uppdrag från Riksdag och regering för att ”skapa förtroende för Sverige och svenska kompetenser”. På sin egen hemsida skriver de att ”vårt engagemang är att få kunskap och förståelse för olika kulturer samt främja Sverige och svenska frågor globalt”. Ja, de har verkligen lyckats denna gång. I strävan att främja demokrati, svenska värderingar och att lära sig av andra kulturer har man blockerat 12 000 Twitter-användare från sitt konto. Institutet hävdar att det blockerat ”konton som ägnar sig åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer…dessa konton har ofta högerextrem och/eller nynazistisk inriktning och hetsar även till våld”.

Som ett led i detta arbete har man inte bara blockerat journalister och svenska politiker utan även Israels ambassadör Isaac Bachman och israeliska UD. Institutet blockerar alltså den enda demokratin i Mellanöstern som de faktiskt delar värderingar med samtidigt som man tillåter länder som Saudiarabien och Iran där regeringarna gjort just det som Svenska institutet säger sig arbeta emot till en hobby. Kvinnor förtrycks, LGBT-personer hängs från gatlampor eller dras genom gatorna och demokrati förblir en omöjlig dröm.

Israel är inte förvånat över att se sig själv på en sådan här lista i Sverige. Det är bara ännu ett exempel på de värderingar som Sverige för tillfället verkar representera. Den israeliska rösten är censurerad, förminskad eller ignorerad. Den enda demokratin i Mellanöstern anses vara anledningen för regionens alla fel, dess lidande och mörker.

Genom att blockera den enda demokratin i Mellanöstern samtidigt som man är tjenis med förtryckande diktaturer i Mellanöstern har Sverige sannerligen nått sitt mål att vara agendasättande, ingen fråga om det.

Tillägg: Under eftermiddagen gick Svenska Institutet ut och bad om ursäkt för sitt agerande. Detta förändrar dock inte grundinställningen.

Israels ambassad


5 responses to “Svenska institutet blockerar Mellanösterns enda demokrati

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: