Stäng

Åsiktsregistrering *uppdaterat

Vet ni att man i Sverige 2017 bedriver en åsiktsregistrering på nätet?

Hade Internet och sociala medier funnits under DDR-tiden är det säkerligen just så här Stasi hade agerat. Att Expo och Researchgruppen ägnar sig åt detta är inget nytt, men i det här fallet är det en statlig myndighet som åsiktsregistrerar och blockerar medborgare med åsikter som inte passar etablissemanget i smaken.

Det är Svenska Institutet som ägnar sig åt detta. Deras officiella twitterkonto @sweden som varje vecka ger en ny svensk medborgare chansen att berätta om sitt Sverige och sprida detta till omvärlden, blockerar nu svenska medborgare från att kommentera. Vilka som ligger bakom får vi än så länge spekulera i, men som ofta är lär sanningen komma fram.

På Svenska Institutets hemsida kan man bl.a. läsa följande:

”…att sprida information om Sveriges värderingar…”

När ryktet når utanför Sveriges gränser och det kommer det att göra, undrar jag hur omvärlden ser på att en svensk myndighet åsiktsregistrerar alá diktatur och vad det innebär för omvärldens syn på demokratin Sverige?

Nyheter Idag har lagt upp en länk där du kan kolla om du tillhör de blockerade.

Svenska Institutet

Här kan ni läsa om alla som hittills getts chansen att representera sin bild av Sverige.

Här är nuvarande representant och twitterflödet.

På bilden nedan syns två av de som blockerats. Israels Sverigeambassadör och den kvinnliga journalisten Magda Gad. Bra reklam för Sverige som sagt.

Uppdaterat 12:35

Tydligen är det denna kvinna som är upphov till blockningen av användare. Hon ägde kontot förra veckan och skapade då en blockeringslista.

Hennes hemsida där hon berättar att hon jobbat med projektet Nätaktivisterna som finansierades av Allmänna arvsfonden och innehöll organisationer som Ungdom mot rasism. Nätaktivisternas Facebook-sida

 

22 reaktioner på “Åsiktsregistrering *uppdaterat

 1. Hoppas drabbade gapar efter skadestånd av staten som zigenarna.
  Men dom gör väl skillnad på folk o folk….. eller?

  1. Kom ihåg att det var många från Sverige som gick STASI-kurser. Vi får dock inte veta vilka. Regeringen, även Reinfeldt, vägrar att lämna ut dokument från arkiven efter murens fall. Sannolikt för komprometterande för många höjdare och lobbyister.

   1. Palme gick nog ingen kurs hos dem men var en femtekolonnare av rang.Skulle inte förvåna mig om hans namn finns med på listan.Detta kan jag frankt påstå efter att talat med en som borde veta inom STASI-organisationen.
    Han sade följande ord till mig,” om jag vore svensk skulle jag ha legat väldigt lågt”.
    Detta efter att han berättat för mig,att det finns ett foto med Olof och Honecker,när de kramar och kysser varandra….Så gör väl bögar emellan endast om de är goda kamrater ? 🙂

 2. Svenska tidningar blockerar ju kommentarsfunktionen på sina artiklar, är det inte samma sak?
  De vill inte bli avslöjade med att driva kampanjer och sprida lögner och hat.

  Förresten har ju har P4-journalisten Annelie Frank som fick klappa-mig-själv-på-axeln-priset för att hon grävde fram landshövdingens sprit och sexproblem, trots att det bevisligen var bloggaren Thoralf som gjort grovjobbet, gjort samma sak.

  Hon har raderat alla kommentarer som ifrågasätter hennes falska agerande och enbart behållit de som hyllar henne (andra s.k. journalister förstås)

  Som sagt: det luktar DDR…

 3. Fromma, tysta jag finns med i åsiksregistret!???? Hur gick detta till?? Undrar om man skall stämma detta statliga register? När romerna registrerades blev det ramaskri och de fick skadestånd, vad får jag om jag gör detsamma tror ni??

 4. Jag aktar mig för facebook och twitter, det är som serverat för åsiktskon-trollen. Stalin såg till att öppna/sprätta brev och kunde förfölja och dräpa
  människor. Åsiktskontrollen mäktar ännu mer. Försöka skrämma till
  lydnad, bli av med jobbet, misskrediteras, förlora sociala kontakter, familj,
  vänner(vilka vänner?) bli mobbad ect. En del tar livet av sig andra klarar
  inte av vanliga livsvillkor. Ett vanligt brev per post är säkrare idag än twitter
  och facebook. Åsiktskontrollen kommer att växa till sig, alltför många vill
  vara åsiktspoliser och bestämma vad som är okay att skriva offentligt.
  Svenskar börjar bli ett folk som anger sig själva, helt frivilligt. Diktaturens kreatur gör entré.

  1. Instämmer helt med dig… Kan inte förstå att personer frivilligt deltager på bl.a. Facebook,Twitter m.fl..Här finns ju ett fullständigt register som STASI på sin tid inte hade möjlighet att söka i !
   Måste vara enkelt att sitta och ”jobba” med dessa register,när de serveras åsikter på tallrik,av folket själva !

   1. God afton i adelskalendern, min trevne aristokrat Stenbock!
    Upptäckte i går kväll, genom ett tips från en kamrat, att man blockerats från detta skamfilade Twitterkonto – för övrigt något undertecknad nationalist tar som ett vedermäle på den egna förmågan som sund patriot, samt som ett bevis för den nationsfientliga och infantila härskarans kapitala misslyckande att bekräfta sitt existensberättigande.

    Avslutningsvis kan nämnas att jag icke haft någon som helst kontakt med @sweden och dess dubiösa aktörer.
    Andreas 🙂
    @mmsoxford

 5. Svenska Institutet lyder under Utrikesdepartementet med Margot Wallström, så det är egentligen inte förvånande att Israels Ambassadör är blockerad. Tyvärr och borde krävas en förklaring i KU.

  Enligt Institutets hemsida så finns det ett Insynsråd tillsatt att UD. Där ingår bl a två riksdagsledamöter, Agneta Gille (s) och Olov Lavesson (m). När börjar gamla media att fråga dem? Eller måste man som vanligt läsa bloggar för att få veta?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: