Stäng

Unga extremister i var femte kommun

ISLAM. Var femte kommun mötte förra året unga människor i våldsbejakande extremism. Det visar en kartläggning från Socialstyrelsen.

Av 224 kommuner och stadsdelar uppgav 20 procent att de haft kontakt med unga som är involverade i extremism, eller som riskerar att bli det. När samma fråga ställdes för ett år sedan svarade 18 procent ja.
Socialtjänsten kan ge olika insatser för att stödja en person att lämna extremistiska grupper och miljöer, varav samtalsstöd är den vanligaste. 27 av de 45 socialtjänster som haft kontakt med de unga hade gett sådana insatser, visar enkäten.

– Det är en ganska hög siffra jämfört med hur det ser ut i socialtjänsten i stort. Det visar att frågan tas på stort allvar, säger utredaren Olga Gislén.

Vanligast var religiös extremism, vilket 37 kommuner rapporterade. 15 svarade att de mött politisk extremism.

-Pettersson läser att i 37 av 45 kommuner har mött religiös extremist vilket är detsamma som islam. 15 kommuner har mött politiskt extremism, och enligt Säpo är vänsterextremism vanligast, jag gissar på 10 vänster och fem höger.

När myndigheter, journalister och politiker vet detta så blir deras beslut att satsa mot det de kallar högerextremism.

 • Islam och invandrare är fridlysta
 • Vänster är de egna
 • Endast högerextremism återstår för att visa sig handlingskraftig

Socialstyrelsens pressmeddelande

2 reaktioner på “Unga extremister i var femte kommun

 1. Såg ett program igår om Irak. Shia milis stöda av Iran dödar sunni. Inte bara IS. Det en parlamentsledamot i Irak sa är att det efter IS är borta kommer bli inbördeskrig mellan Shia och sunni. Inte bara där utan i hela världen.
  Jag har varnat för detta i 3 år, och vi har redan sett några sådana i Malmö.

  7′ har o kommer lyckas skapa krig i Sverige.
  Ingen tillfällighet att MSB vill att vi skall kunna ha försörjning under 72 timmar. Samma uppmanades tyskar att göra för några månader sedan.

  Vapenlicens bör vi tänka på. Vatten och burkmat. Fotogenlampor och spritkök och några flaskor vodka är inte dumt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: