Stäng

Polisen: Vi finns tillgängliga där medborgarna behöver oss

POLISEN. Rubriken kommer från Polisens hemsida och där står en hel del som inte verkar höra hemma i verkligheten. Den 1 januari 2015  började Polisen den största omorganisation på 50 år. Målet var att komma närmare medborgarna och vara tillgängliga där medborgarna behövde polisen. 

21 polismyndigheter och Rikspolisstyrelsen ombildades till en myndighet, Polismyndigheten, och Säkerhetspolisen ska inrättas som en fristående myndighet den 1 januari 2015. Syftet med reformen är att skapa tydligare styrning och bättre förutsättningar för högre kvalitet, ökad kostnadseffektivitet, större flexibilitet och förbättrade resultat i polisens verksamhet, skrev Regeringen på sin hemsida. 

I Dalarna finns 17 polisstationer, endast två stycken – de i Borlänge och Mora – kommer att hålla öppet under sommaren.

– Vi har inte ekonomiska förutsättningar för att anställa några sommarjobbare över huvud taget och den ordinarie personalen måste ha sin lagstadgade semester, säger Mats Lagerblad, chef för lokalpolisområdet Borlänge. Han uppmanar också att behöver man nytt pass, då ska man göra det nu inför sommaren.

Det var det om Dalarnas polisstationer. Vill ni kontrollera hur det är i ert län så läs HÄR. 

I min hemstad Oxelösund är vi knappt 12.000 invånare och i landet finns det 20.000 poliser plus 6000 civilanställda. Totalt drygt 26.000., kanske något mer. Det innebär att vi i Oxelösund borde ha 23 poliser och 7 civilanställda om de fördelades jämt över landet. Det är naturligtvis inte möjligt men något fler än den nuvarande borde våra gemensamma resurser räcka till och det ser likadant ut över hela landet.

1965 förstatligades polisen. Sedan dess har klåfingriga politiker och chefer med ständiga omorganisationer lyckats få en fungerande organisation att bli en stab av fem-hjulsåkande skrivbordsbyråkrater som sitter i värmen och fyller i statistik om hur duktiga de är. Motsvarande har hänt med försvaret, skolan, osv och alltihop verkar vara Sverigedemokraternas fel eftersom ingen vill prata med dem för att de är så dumma…

Poliskåren i Oxelösund 1962

Jag minns då piketen kom med två polismän och grep en inte helt oskyldig ung man för äppelpallning, poliserna var stränga men rättvisa och vi är vänner än idag, nu orkar ingen palla äpplen längre.

Idag har vi en (1) polis som ibland får hjälp från grannstaden och ibland lånas ut dit, eller till Lund, eller Stockholm. Carina kämpar på, hon är duktig och försöker men hon ska naturligtvis vara ledig då och då. Utbildning osv. Något har gått snett. Poliserna i landet är idag fler än någonsin men de är inte där de behövs när de behövs, trots omorganisation och fina löften på diverse hemsidor…

-Pettersson hör att det kallas utveckling men vill hellre kalla det avveckling, medan rövarna garvar över hela vårt land.

Oxelösunds samlade poliskår år 2017

Vi finns tillgängliga där medborgarna behöver oss, står det på polisens hemsida. Har ni läst det Eliasson, Ygeman och Johansson eller driver ni med medborgarna? 

 

10 reaktioner på “Polisen: Vi finns tillgängliga där medborgarna behöver oss

 1. Som motivation och målsättning med omorganisationen hävdas alltså på fullaste allvar att man vill finnas på plats där polisiär närvaro behövs samt att komma närmare medborgarna. Detta historiska derangerande av ordningsmakten är ett företag vars främsta syften är att kratta manegen för kriminalimporten samt minska antalet etniska svenska ungdomars ansökningar till polisutbildningen.
  En ren och skär globaliststrategi vilken paketerats i floskler och förskönande omskrivningar som är allt annat än verklighetsförankrade. I Sverige finner vi inom alla förband av tankesmeder och kommunikationskonsulter de verkliga experterna på litoteser och eufemismer vars uppgift är att vilseleda medborgarna.
  Såväl rättsväsende som ordningsmakt har låtit sig politiseras och underkastat sig konsensusstyrningens och gruppmoralens diktat – ett praktexempel på den fatala värdegrundsprostitution åt vilken en hel nations institutioner och myndigheter hemfallit.
  Andreas.

 2. Hemmavid anställs allt fler poliser, det är bra.

  Men, ingen av dem hamnar hemmavid, de placeras i Malmö istället…

  Så, i verkligheten minskar antalet poliser. Jag minns när jag växte upp, då fanns det poliser, och de var så pass många att de till och med kände folk (och det motsatta, folk kände dem).

  Nu är stationen stängd, brottsligheten och otryggheten ökar…

  Tack så j*vla mycket!

 3. Skönt att du har en artikel om polisen utan Rikspolisgrisen på bild!
  Jag mår illa när jag ser hans tryne!

 4. Feminism har gjort den svenska mannen till en kvinna med penis.
  Där har du förklaringen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: