Övervakningskameror som sattes upp i lördags ger redan resultat

INVANDRARBROTT. Polisen har sedan den 13 maj ett 60-tal kameror igång i Järva i nordvästra Stockholm. Syftet är att öka tryggheten och få bättre förutsättningar att lösa brott. Det ledde till omedelbara resultat i ett fall av grov misshandel och ett häleri i helgen.

– Kamerorna är uppsatta på platser där många brott sker och syftet är att de ska både verka brottsförebyggande och hjälpa till att lösa brott. Tryggheten för både de som bor här och näringsidkare är viktig, säger Niclas Andersson, chef för lokalpolisområde Rinkeby.

Kamerorna sitter uppe på strategiska platser i Tensta, Rinkeby och Husby och ger bilder av god kvalitet. Platserna är valda utifrån att det där skett flera brott och otryggheten är stor.

Och sedan kamerorna startade i lördags morse har de redan gett resultat. En grov misshandel i Husby och ett häleri i Rinkeby har med hjälp av filmmaterial kunnat redas ut och bidragit till att två personer nu sitter anhållna. Därutöver kunde två misstänkta släppas efter att kamerabilderna visat att de inte begått brott. Dessutom uppdagades ett narkotikabrott i Rinkeby med en yngre person som var inblandad.

 

Läs mer på Polisen.se

-Pettersson inser att brottsligheten kommer att flytta men de som låses in gör inga fler brott på en tid…

7 thoughts on “Övervakningskameror som sattes upp i lördags ger redan resultat

 1. AFA, Expo, FI Feministregeringen och PK mupparna kommer demonstrera för vår nya adels rätt att begå brott mot Svenskar, utan påföljd, eftersom ”vi har råd med det”.

 2. Ja, vi vet ju alternativet, när det inte finns kameror så är det ingen som gjort något, och ingen kan fällas.
  Möjligen finns det misstänkta men de skyller på varandra och slipper undan straff.

  Finns det dokumenterat, så finns det bevis.

  Välkommen till framtiden, Sverige!

 3. Det har altid været et skræmmebillede med overvågning, men nu hvor tiden radikalt har ændret sig, må vi desværre bruge disse kameraer i det offentlig rum for at beskytte os mod voldsmænd og andet uhumsk pak. England har haft det i mange år, med gode resultater og den meninge englæder er også tilfreds

  • Det är väl så att demokrati bygger på frihet under ansvar. Om delar av befolkningen har svårt att leva upp till det kan jag förstå att man kommer att installera övervakning på offentliga platser

   • Sv.Radio intervjuade en Malmö en politiker om Seved, kanske ett problemområde. Först rosor, det lugnt och säkert men sedan kom riset, ungefär
    – 8 av 10 är ordentliga invånare. Sedlighetspolisen sitter på balkongen och kontrollerar.å
    Kommentar; – Om två av tio begår brott mot åtta är 80 % missnöjda.

Kommentera