Mohammad får inget betyg

INVANDRING. I ett år har Mohammad gått på Lindeskolan. Migrationsverkets besked om att han omedelbart måste lämna boendet innebär att han får lämna allt – inklusive skolan en månad innan avslutningen. Nu hinner han inte få några fullständiga betyg. 18-årige Mohammad Ali Qasimi kom ensam från Afghanistan till Sverige för två år sedan.

Sedan ett år tillbaka har han bott på Migrationsverkets boende i Gusselby i Lindesbergs kommun och studerat på Lindeskolan. Det plötsliga beskedet om att han och alla andra på boendet snabbt måste flytta innebär att han inte hinner få några slutbetyg från skolan.

SVT.se

-Pettersson tycker Migrationsverket uppträder väldigt klantigt, inte mot Mohammad, han har lite för högt hårfäste för det. Men riktiga barn borde få gå klart terminen innan de flyttas till nästa ställe.

Undrar vad Mohammad läste när han räknade med slutbetyg efter bara ett år?

14 thoughts on “Mohammad får inget betyg

 1. Ålder på den figuren och vad läste han , på vilken nivå ?
  Driver myndigheterna konstant med oss som inte är blinda ?
  Ut med honom ur landet han är vare sig ett barn eller ens en ungdom han är medelåders och ska tillbaka till sina rötter !
  Hem och göra nytta, dvs jobba !

 2. Förr läste man på Hermods eller NKI. Sen kom vuxenskolan och ideer om hemskola. Nu borde utrikesblondin satsa hemlandsutbilden. De som tillbringat tid i svensk skola blir lämpade att återvända och bli lärare.

   • Det var en liknande snyfthistoria på Hallandsnytt idag.Jag säger att ge fan i och riva sönder era födelsebevis innan ni kommer så vet myndigheterna med säkerhet hur gamla ni är.
    Och, vad blir man efter ett års utbildning,bilbrännare kanske?

 3. Det är lätt att dra svenska myndigheter vid näsan. Just ” ensamkommande ” har en speciell kraft, läs magi, att manipulera skola och migrationsverket.

  Kejsarens nya kläder trollbinder fortfarande.

 4. Han är minst 35 år.
  Vad är det för skola som inte ifrågasätter?

  Skolan skall vara en del i att fostra elever till kritiskt tänkande?

 5. Miljöpartisterna på SVT har svårt med att förstå att våra lagar måste följas.

 6. Betyder det här samtidigt att han inte får något uppehållstillstånd?
  Han blir alltså avvisad, dvs muntligen och sedan utsläppt vind för våg i samhället?

Kommentera