Mohammad får inget betyg


INVANDRING. I ett år har Mohammad gått på Lindeskolan. Migrationsverkets besked om att han omedelbart måste lämna boendet innebär att han får lämna allt – inklusive skolan en månad innan avslutningen. Nu hinner han inte få några fullständiga betyg. 18-årige Mohammad Ali Qasimi kom ensam från Afghanistan till Sverige för två år sedan.

Sedan ett år tillbaka har han bott på Migrationsverkets boende i Gusselby i Lindesbergs kommun och studerat på Lindeskolan. Det plötsliga beskedet om att han och alla andra på boendet snabbt måste flytta innebär att han inte hinner få några slutbetyg från skolan.

SVT.se

-Pettersson tycker Migrationsverket uppträder väldigt klantigt, inte mot Mohammad, han har lite för högt hårfäste för det. Men riktiga barn borde få gå klart terminen innan de flyttas till nästa ställe.

Undrar vad Mohammad läste när han räknade med slutbetyg efter bara ett år?


13 responses to “Mohammad får inget betyg

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: