Stäng

DN granskar det dödliga våldet, men glömmer den viktigaste faktorn

MEDIA. Hattidningen Dagens Nyheter kartlägger i en granskning 100 män som gripits för väpnade brott på allmän plats. Ungefär hälften har dömts för brott som mord och mordförsök, övriga utreds fortfarande.

Det rör sig om en ny generation grova våldsbrottslingar, skriver tidningen som kan visa att tre av fyra gärningsmän är födda på 90-talet eller senare, att två av tre är dömda för droganvändning och att två av tre är skuldsatta och saknar taxerad inkomst.

Enligt tidningen har majoriteten, tre av fem, inte kunnat knytas till organiserad brottslighet och knappt hälften bor i utsatta områden.

Enligt DN:s granskning löper cannabis som en röd tråd i fallen, liksom vardagsbrott som att köra bil utan körkort.

-Pettersson noterar att DN:s granskning som inte får någon länk eftersom de använder betalvägg inte är värt någonting.

DN redovisar:

 • Dömda (53) och misstänkta (47)
 • Vilka städer: Stockholm (31) Göteborg (21) Malmö (28) Landskrona (5) Uddevalla (3) Norrköping (2) Helsingborg (2)Umeå (1)Örebro (1)Sundsvall (1)Eskilstuna (1)Borås (1)Halmstad (1)Eslöv (1)Kristianstad(1)
 • Ingen taxerad inkomst (67) Har skulder hos kronofogden (63)
 • Ålder: Under 20 år (13) Under 25 år (59)25 år eller äldre (41)
 • Andra filter: Dömd för narkotikabrott (66) Knuten till organiserad brottslighet (39) Uppvuxen i utanförskapsområde (47)

Inte ett ord om bakgrund och så länge Dagens Nyheter inte skriver att de flesta har utomeuropeisk muslimsk bakgrund så är det bortkastat jobb…

11 reaktioner på “DN granskar det dödliga våldet, men glömmer den viktigaste faktorn

 1. Ålder och s å vidare har väldigt stor betydelse när kräkmedia
  gör undersökningar om brottsligheten i landet, allt utom hårfärg
  och ursprung, för det pixlar dessa fega blaskor.
  Varför finns det en enda person i det här landet som
  betalar för att bli förda bakom ljuset. köp inte skiten!

 2. DN likt AB, Expressen, Sydsvenskan och många fler. Feg och oärlig likt de allra flesta politiker.

 3. Den störste svenske statsmannen är utan konkurrens Axel Oxenstierna.
  Hans son skulle vid ett tillfälle förhandla fram ett fredsfördrag men var nervös inför uppdraget. Axel tröstade honom med orden:”Min son, om du bara visste med vilket oförstånd världen styres”
  Inget har tydligen förändrats, så är det ju än i dag.

 4. Saxat ur Sydsvenskan: En våldsideologi under konstant spridning i Sverige

  ”Jag och några vänner har tillsammans reflekterat kring terrorn som drabbar våra ursprungliga hemländer men på senare tid börjat angripa även Sverige. Vi är shiamuslimer, födda och uppvuxna i Sverige, och vi vill ge vår syn på terrorism som vi anser är bortglömd men ytterst viktig att framföra. Vår version blir sällan omtalad trots att dramat mestadels har störst effekt på vårt ursprungliga folk i dess länder.

  För att förstå sunnimuslimsk terrorism behöver man förstå wahhabism. På 1700-talet grundade Mohammed Abdul Wahab ideologin. Den lade grunden till grova våldsdåd. Halshuggningar, våldtäkter och plundring är ett fåtal exempel på sådana. Än idag pryder de hatiska böckerna Saudiarabiens bibliotek och ideologin ligger bakom landets politik med agendan om att sprida den globalt. Metoden man tillämpar är att finansiera och konstruera moskéer och föreningar med egna utvalda predikanter och styrelser. En överblick visar oss hur en konstant spridning av wahhabitiska rörelser pågår i Sverige. Vi finner det beklagligt hur dessa har statliga bidrag som sitt levebröd utöver utländska sponsorer. Vi anser också att det finns en oroväckande brist på insatser hos de svenska myndigheterna när ungdomar ständigt radikaliseras en efter en.

  Säpo tackar nej till inkommande tips från både shiamuslimer och kristna, det vill säga samma människor som förföljs och hotas i Mellanöstern av den wahhabitiska ideologi som idag har fått fäste i Sverige.

  Vi hävdar att den som aktivt valt att slåss för en terrororganisation tackar nej till sina rättigheter. Sverige har ingen skyldighet att skydda personer som har begått terrorbrott i övriga världen, och därför bör man inleda ett utlämningsavtal med länder som Irak och Syrien, med ändamålet att utlämna återvändande terrorister. Idag ser vi istället hur svenska myndigheter hellre tar emot, rehabiliterar eller åtalar återvända terrorister. En utvisning på basis av dagens misskötta hantering leder till att den kriminelle antingen går fri i Sverige eller i ett annat land.”

  Alan Mahmud
  Alan Mahmud är 27 år och född och uppvuxen i Lund.

  Hela artikelen på

  http://www.sydsvenskan.se/2017-05-16/en-valdsideologi-under-konstant-spridning-i-sverige

  1. Jag struntar i dessa individer, intresserar mig för mina barnbarn där två av dem sysslar med detta som för mig är högt över min nivå.
   Ja, jag ställer grupp mot grupp !
   En närande och en förbaskat stor tärande !

   1. Håller med, det var mer tänkt att det visar på en stor spricka inom den muslimska sfären i Sverige. Och på att dessa s.k. ”moderata” musulmaner har betydligt hårdare krav på straff för terrorister än velourpartierna i 7-klövern. Men det är kanske OK i MSM och PK-Sverige när musulmanerna ropar på dödsstraff för returnerande IS-krigare men ISLAMOFOBISKT när vi gör det…

 5. Tyvärr blir sådan här statistik allt mer meningslös eftersom det politiska klimatet inte tillåter att etnicitet registreras.

  Kulturvänstern, kommunisterna, socialisterna och t.o.m högern jublar över utvecklingen.
  Jag tror inte att SD kommer kunna hejda utvecklingen.

  Mångkulturdiktatur är ett djävla vansinne!

 6. Ryssland: Efter det islamska terrordådet i S:t Petersburg beslutade Ryssland att förbjuda…. inte islam utan Jehovas vittnen!

  Frankrike: Efter alla makabra islamska terrordåd valde en förkrossande majoritet av folket en president vars enda agenda man känner till är fortsatt islamisering!

  Sverige: Efter det islamska terrordådet i Stockholm beslutade den svenska regeringen att åter öppna gränserna på vid gavel för islamsk invasion!

  ———–
  ’Obegripligt’ ’Ofattbart’ skulle många säga men aldrig en Pastafarian.
  Pastafarianismens förklaringsmodell till skeendena är världen gör att allt blir lättbegripligt för en troende pastafarian.
  Det är helt enkelt så att skaparen FSM inte är nykter varför det är så många fel i skapelsen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: