Stäng

Olika syn på politik, media, religion etc.

Jag hade en interessant diskussion med en kompis häromdagen. Först pratade vi om familjen/barna och semestrar vi haft och planerar. Dock sedan kom vi in på politiska och mediala teman.

Jag vill inte på något sätt hävda att min bedömning nödvändigtvis ligger närmare realiteten. Som vi vet, skenet kan bedra. Vill bara nedan belysa ett par punkter där vår syn på saker och ting gick kraftigt isär.

Fötroendet för etablerad/mainstream vs. alternativ media:

Min vän såg ingen orsak till att alternativ media skulle kunna vara en mer trovärdig källa. Hans åsikt var att alternativ media styrs lika mycket av pengar som mainstream media. Jag nämde då bl.a. mainstream media’s stora beroende av annnonsintäkter och pressstöd.

Den politiska agendan sätts så av ägarna/regeringen. Man är bl.a. mycket försiktig i kritik mot de företag som insererar. Regeringen köper genom presstödet en lojalitet. Det verkade som att för min vän finns det ingen anledning att ta hänsyn till nyhetskällor utanför mainstream.

Islam, Kristendomen:

Min vän ser ingen större skillnad på islam och kristendomen. De har båda ett blodigt förflutet. Religion är roten till allt ont sade han. Han nämnde bl.a. korstågen. Dock i mina ögon var korstågen i första hand försvarskrig och i vilket fall som helst kan de inte användas för att rättfärdiga våld idag.

I mina ögon skiljer sig dessa s.k. religioner enormt, vilket blir uppenbart när man läser om vad Jesus gjorde och predikade med Mohammed (den resp. centrala figuren som ses som förebild i resp. s.k. religion). Islam ser jag därför som en totalitär ideologi/doktrin att jämföra snarare med kommunism, fascism och nazism än t.ex. med kristendomen eller buddismen.

Min kompis kunde dock inte acceptera detta, att jag inte såg islam som en religion (“religion i mina ögon: inte ska tillåtas att påtvingas andra och vara skilt från statsmakten“) utan en totalitär ideologi/doktrin.

Dock för mig spelar det ingen roll vad som står på paketet om det nu är religion, ideologi, doktrin eller livsåskådning utan vad som är inuti paketet. En religion är inte helig och måste få kritiseras som allt annat.

På ena sidan dess skrifter/läror och på andra sidan alla aspekter av deras anhängares handlande. Dessutom, en ideologi som idag inte har några eller endast få anhängare, är inte den som kommer att sätta agendan.

Situation i Sverige:

Min vän visste inte om att det skett granatattacker i Sverige.

När det gäller terrorattentatet i Stockholm uttryckte min vän att det är bra att efterreaktionerna inte har varit panikartade vare sig från befolkningens eller politisk och medial sida.

Jag höll med (trots offren i åtanke) men påpekade att gärningsmannen redan hade utvisningsbeslut som inte verkställts och avsaknaden av politiska beslut att se till att samma misstag inte upprepas igen.

Framhävde också avsaknaden av verksamma politiska åtgärder i allmänhet för att äntligen ta itu med det stigande terrorhotet (och andra företeelser som blivit så vanliga, bl.a. de grova sexuella övergreppen och de många anlagda bränderna).

Min vän gav mig dock inte intrycket att en politisk korrektur är nödvändig.

20 reaktioner på “Olika syn på politik, media, religion etc.

 1. När ska vi få folkomröstning om invandring, integration, migration?
  Vi har aldrig öppet fått tycka till?

  Det Regeringen och Riksdagen kallar ”öppet och tolerant” samhälle som ska tigas ned med ”rasist”?

  Citat:
  Vi ska inte bry oss om vad invandringen kostar utan enbart konstatera att vi ”hjälper människor” som kommer hit.
  Det får kosta hur mycket som helst.

  Tycker man att Sverige har råd så ska man bannemej inte klaga över bristande hyresrätter, utskrivningar av cancersjuka, stora barngrupper, fattigpensionärer, nedmontering av försvaret, långa vårdköer etc.

 2. Med sådana vänner behöver du inga fiender! En känd fiende är en halv fiende. Man kan inte lära gamla hundar sitta men , detta fallet blir det, man kan inte lära feta svin sitta. Att du bara orkar tjafsa med förståndshandikappade och fega dumsvenskar. Det är inte detta föraktade folk inte värda.

 3. Iallus

  14 05 2017 at 19:07

  Jag är oskyldig, ”min imbecilla vän på facebook postade detta ”
  han vet att jag gillar SD.

  Och min Samsung -tv är från Sydkorea.
  Jag är ganska säker på att jag kunde avstå pizza om Sverige var fritt från invandrare. Alternativt gjort egen.
  god natt

  1. Velva,

   Det är aldrig för sent att förtydliga sig … 😉

   I sak var dock FB-inlägget av den, numera sedvanliga, korkade sorten.

   Ursäkta att du fick klä skott för din ”vän”.

   Iallus

 4. Skojar ni eller?

  Nu är det faktiskt så att en kille bestämde sig för att provocera mig lite på Facebook:
  Han älskar multikulti!

  Jag tycker att alla icke-vita bör lämna det vita landet omedelbart.

  1. Velva,

   Det är bara marxister, postmodernister och andra ”-ister” som ägnar sig åt hudfärgsanalyser.
   Vi andra tittar på beteenden och utfall.

   Allt drägg med utländskt medborgarskap (oavsedd hudfärg) skall ut.

   Om minderåriga begår brott skall målsman alltid hållas ansvarig och betalningsskyldig vid straffutmätning/skadestånd (gäller oss svenskar!).
   Vilket kan komma att innebära att hela ultländska familjer måste kunna straffas och/eller utvisas. Även om dessa familjer innehar personer födda i Sverige med dubbelt medborgarskap.

   För att göra detta effektivt behöver grundlagen ändras så att ett i efterhand förvärvat svenskt medborgarskap skall kunna återtas pga brottslighet och/eller om det senare visar sig att man har fått det på felaktiga grunder/uppgifter.

   Iallus.

 5. Det är en mycket svår tröskel att ta sig över, att erkänna att världsbilden hittills varit manipulerad för att du ska tycka det som anses ”rätt”.
  När du väl har insett att du blivit lurad finns ingen återvändo.

 6. En nyttig påminnelse om hur den politiskt oinitierade och konstant skygglappsekiperade medborgaren, med utgångspunkt från ren okunskap samt fallenhet för förnumstiga resonemang och bevarad sinnesro, väljer att tolka omvärlden. För övrigt kunde man kanske tycka att den superkapable och versatile Hedenhös borde omge sig av en vänkrets som mer korresponderar med hans egen utomordentliga nivå.
  Andreas 🙂

 7. Tyvärr finns alltför många som inte fattat något om vad som händer vi jobbar i stor motvind

  Skickat från min iPad

  1. Saker är att skilja från handlingar. Goda eller åtminstone acceptabla handlingar är att skilja från icke acceptabla eller helt förkastliga handlingar. Det är inte pizzan som våldtog men kanske han som åt den, inte lastbilen på Drottninggatan som mördade och lemlästade folk utan den som körde den.

  2. Velva,

   Åk till Ryssland och tala om för ryssarna att vodka egentligen inte är rysk eftersom alkoholdestilering inte uppfanns av ryssar. Förresten var det vi svenskar som grundade Ryssland.
   Sedan åker du till Italien och talar om för italienarna att degen uppfannns någon annanstans. Dessutom fanns Sverige som land långt innan Italien.
   Skjortan uppfanns inte i Indien utan i väst.
   Filmkonsten uppfanns i Frankrike fast man talar engelska i de flesta filmer.
   Avsluta varje besök med att förneka värdlandets kultur, folk, språk existens och gränser.

   Med denna logik har inte heller de som kommer hit någon kultur, vilket med automatik leder till att de inte kan bidra med något eftersom de är tomma hålögda skal som du antagligen tycker vi svenskar är.

   Som avslutning kan jag säga att inga av dessa ”saker” har tagit sig till Sverige under tvång och mot vår vilja. Inte heller har sakerna kommit hit under falska förevändningar annat än att det är inget annat än just mat, kläder, prylar och underhållning.

   Dessutom är det så att utländsk mat, kläder, prylar och underhållning varken luras, bedrar, stjäl, vådltar, rånar, bränner bilar, tar bostäder från svenska medborgare, beter sig respektlöst och äter oss ur huset.

   Tar dig samman.

   Iallus

  3. Och de som blev ockuperade under VW2 hade fräckheten att klaga när Hitler tog över deras land.

 8. Det är en känslomässig blockad som måste brytas. Innan det sker vill man inte se eller acceptera att inte alla människor har samma värderingar ock att vissa av dessa värderingar inte är förenliga med de mänskliga rättigheterna resp. det vida begreppet demokrati. Det handlar om jämställhet kvinna/man, jämställhet för personer med olika sexuell läggning, likhet inför lagen, ingen förtur till offentliga jobb eller utbildningsplatser etc.

 9. Härligt det är med förnekande medborgare, det är som aporna, ser inget, hör inget, säger inget dvs fortsätter att rösta som tidigare. Lycka till i det framtida Sverige, men de har väl flyttat då och tagit barnen med sig.

 10. Bara att säga hej då till den så kallade vännen!

  Med sådana vänner behöver man inga fiender!

  1. Har upplevt det som beskrivs flera ggr. T.ex. Min pappa och mina syskon vägrar att se eller förnekar (till mycket stor del) hur Sverige snabbt har förändrats negativt de senaste årtionden, framförallt sedan 1980-.
   De är dock fortfarande mina vänner men lite besviken är jag när det gäller deras inställning.
   Jag antar att många andra har upplevt liknande och känner på liknande sätt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: