Det brutna samhällskontraktet


Rubriken är Anne Heberleins och texten under denna finns att läsa på Ledarsidorna.

Förutom att texten borde läsas av alla er journalister och intressegrupper som besöker Petterssons och andra alternativa medier, har ni här chansen att svara på en fråga.

Ann Heberlein menar att det är fullkomligt absurt och oacceptabelt att kommunerna köper in nya lägenheter till nyanlända för tiotals miljoner, samtidigt som våra äldre tar sitt liv för att de inte ges plats i äldreboenden. Läs Heberleins text här och besvara sedan frågan.


14 responses to “Det brutna samhällskontraktet

 • RäddSomFan

  Samhällskontraktet mellan min familj och staten är brutet sedan lång tid tillbaka, allt vi har nu är rättigheter, staten är i skuld till oss för evigt och vi kommer inkassera vid behov och ta det vi behöver oavsett vad det än kan tänkas vara.
  Nog är Nog!.

  Gilla

 • Monica

  När hela Sverige är bankrutt och inte ens kronofogden kan göra utmätningar eftersom man inte kan ta ett land i utmätning är det dessa PK-korrekta som har bäddat för den uppkomna situationen som kommer att fly härifrån. De har som de hycklare de är i regel bankmedel och kontakter så de kan alltid hitta en fristad utomlands medan de mindre privilegierade som fattigpensionärer, outbildade, arbetslösa och arbetare som kommer att sjunka till havets botten i den sjunkande skutan.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Helt korrekt. Jag är en smitare. Jag brukade säga åk till Flen, kolla på fiket där arabgubbarna sitter-tanterna drar barnvagnar. Kolla på Ica där de försöker köpa grejer istf mat med sina kuponger. Åk till AF i E-tuna, det är du och två ”svenskar”till. Det är kö vid socialkassan där de försöker få ut bidrag- det är vakter, det är tolkar. Det är praktiskt med att samla alla funktionerna med bidrag på samma plats.
   Det är alltid de fattiga som betalar för maktens utsvävningar. Ser Sverige som ett stort experiment. Min far sa det är lätt att säga halleluja men svårt att göra.
   Många EU länder får ta emot då de har haft kolonier. Sverige gör detta på egen hand.
   Hur mycket ska de kvarvarande svenska jobbarna stå ut med undrar jag. Att betala skatt medan mamma svälter på långvården.
   Sverige försökte få ut pengar från EU till invandringens kostnader. Sverige fick nålpengar då de har gjort detta själva-har man satt fan i båten får man ro honom i land. Det gick väl att läsa i MSM och se på SVT? Onödigt att skriva här?

   Gilla

 • Sisu

  Genom att byta sängkamrat svängde Ann H 180 grader i tyckandet.

  Gilla

  • Lena

   Sisu
   Om det ändå vore så enkelt, tänk om våra politiker kunde göra detsamma, det vore en god början.

   Gilla

  • Tony

   Men det är väl bra när förståndet återvänder och
   man ser den verklighet som andra varnat för,
   med eller utan ny sängkamrat?

   Gilla

  • age

   Det var väl ett bra byte i så fall.
   Verkar som att vi, andra får viss nytta av bytet också.

   Gilla

 • age

  Det är väl inte konstigt!

  Våra nuvarande ledare, på de flesta områden tillhör ju den socialistiska delen av världen. Den som står under tryck från islamstyrda krafter har inget annat att välja på; islam/koranen gäller!

  Vilken annan förklaring finns annars till detta fruktansvärda svek som förekommer mot sveriges medborgare och vårt fosterland?

  Invasionen från islam har kommit så långt i vårt fosterland att den är svår att stoppa.
  Koranen säger att islam ska ta över världen, om så behövs, med våld.

  D.v.s. vi måste besvara deras angrepp => Med våld!
  Vi är nu i ett läge av invasion av vårt fosterland att det är dags att arrangera medborgargarden.

  Regeringen utlyser inte undantagstillstånd och därför har Sverige ingen möjlighet att avslöja de dolda krafter som finns i vårt land och som är på väg att stärka makten över landet.
  De styrande, som ”kryper” för islam, siktar på hög status när vi får sharialagar. – Vi andra kommer att ”behandlas” som ISIS hanterar sina motståndare.

  Vi är ”otrogna” i islam/koranens betraktelse.
  Vi ska bli slavar under islam! (Vi är det delvis redan! Läs A. H:s artikel!)

  D.v.s. våra ”små” i samhället, äldre, sjuka m.fl. kommer i andra hand efter de oidentifierade invällarna.

  Vill vi ha det så? => Medborgargarden?
  Finns någon annan lösning?

  Gilla

  • Luntan

   Sverige ruttnar allt mer mångdubbel mening. Medborgargarden räcker inte till. Vad som behövs är ett sanerande inbördeskrig. Varför får inte de som vill trots de risker det medför kvittera ut sina vapen? Döden skrämmer mig inte för den kommer ingen av oss undan.
   / Frivillig 73-åring

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag håller med Jonsson, hur kunde svetsarn bli Statsminister? Framför allt hur kan han sitta kvar?Det har framkommit med tidens gång att han är total inkompetent. Svenska folket måste kräva hans avgång omedelbart.Är det bara jag som ser det eller svenska folket totalt ointresserad att landet styrs käpprätt åt helvete.Att polischefen är kvar ,det är okså en gåta,vad är det händer? MVH ADOLF

  Liked by 1 person

 • Lena

  Ann Heberlein lyckas att fånga den bistra verkligheten som drabbar de som har byggt landet Sverige i denna hjärtskärande krönika, bra Ann och tack för ditt kurage.

  Gilla

 • eva

  Hela agerandet är minst sagt skandalöst! Det säger en hel del om ”våra” politiker och att många inte är att lita på. De ser på de invånare som försörjer deras politiska rumlande som boskap som skall tiga och lida och piskas till tystnad. Piskas till tystnad med epiteten rasist, nazist, fascist, främlingsfientlig etc. Dagens politiker är iklädda en ”demokratisk” tröja på grund av landets valsystem men deras mentalitet är helt jämförbar med forna tiders adel och annan överhet som såg ner på den tvåbenta boskap som försörjde dem!

  Gilla

 • Jhonsson

  Jag ifrågasätter skarpt hur det står till med förståndet hos politiker och andra makthavare.
  Men inte bara det. Hur är det med förståndet hos den del av svenska folket, som valt dessa stollar till sina företrädare?
  Det är snart möjligt att åstadkomma en ändring vid valet 2018!

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Folket får de politiker som vi röstar fram. Eftersom de flesta politiker under många låtit och låter som papegojor måste det till helt nya politiker som ser verkligheten som den är.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: