Koppar, koppar i långa banor


Vi, jag och äkta maken pratade för ett tag sedan med en anställd på järnvägen som arbetade mycket med att lokalisera och reparera efter kopparstölderna utmed järnvägen i västra Sverige. Vi fick höra vilka problem de hade med detta och att polisen inte fick fast några av dessa tjuvar. Så hände det något för ett par dagar sedan……..  Vi, jag och äkta maken igen var ute och åkte för att besöka en bekant i ett industriområde på Hisingen i Göteborg.  Vi såg hanteringen av kabel i ögonvrån så vi stannade till………

jvg

Inne på en tomt såg vi runt 6-7 män, de såg ut att vara öst Europeer, truckar och lastbilar. Där fanns också en massa skrot, kabel och koppar. Männen tittade hotfullt på oss så vi åkte vidare till vår bekant.

Väl där berättade vi vad vi sett och han visste mycket väl vad det var. Han kunde inte förstå att de vågade hantera detta såpass öppet. Dessa män har egen skrot, egna lastbilar som de fraktar kopparn till sina egna skrotar i Öst berättar vår bekant.

Att DNA-märka kopparn är väl meningslöst om detta är så som det går till? Jag vet att jag såg något liknande i Tagene industriområde. (nästan mitt emot Hung Fat, Thaimat importören som är i blåsväder) Där var det också relativt öppet – man kunde se hanteringen inne på en tomt mellan husen.

Enligt källor har polisen inte varit på tomten vi såg. Det kan ju inte vara helt okänt för dem då de hanterar det så öppet. Om de kör ut stöldgodset, (läs framförallt koppar) från sina egna skrotar till sina egna skrotar eller hanterare i Öst är det kanske inte lika lätt att ta fast dem men man måste väl i alla fall försöka.

Någon – gör någonting för spiralen går nedåt på alla fronter. Som jag skrev igår på Petterssons – Sverige är ett paradis för kriminella


9 responses to “Koppar, koppar i långa banor

 • dave

  Skjut, gräv, glöm.

  Gilla

 • Falköga

  Koppartjuvarnas tomt får ej beträdas av svenska myndigheter. De har fullt upp med att jaga 70-åriga damer som uttryckt sina synpunkter på Internet.

  Gilla

 • Velva

  Alltid dessa Östpack som stjäl, är det inte metaller så är det airbags etc.
  Stäng gränsen. Inga Östeuropéeroch Irländare tillåts resa in i landet, vi vet ju av erfarenhet att väldigt få om ens nån har något vettigt här att göra. Och NEJ de är inte här på bilsemester.

  Med tanke på hur mycket brottslighet kostar vore det kanske dags att även polisen och justitiedepartementet inser problemets vidd och börjar att prioritera den här typen av brottslighet högre än tex fortkörning, fildelning, cykling utan lyse, bilkörning på Bilgatan med dubbdäck mm mm mm mm

  Gilla

 • gamgubben

  Sverige utan någon ledning men ett stort antal politiker som endast tänker på sin egen välgång, aldrig Sveriges. Absurt men normalt i Absurdistan!

  Gilla

 • Amen to that

  Mehmet is full of shit!

  Gilla

 • Jhonsson

  Ibland önskar man att de släppt på skarp ström i ledningen.

  Gilla

 • Mehmet

  Fasen vad du du ser, hör och råkar ut för mycket. Tyvärr får det mig att se dina inlägg som små kåserier som skulle kunna hända i verkligheten men inte alltid gör det. Fota nästa gång du stöter på något. Endast då tror jag dig. Tyvärr. 🙂

  Gilla

  • Realist

   Blundar du när du är ute i ”välfärdens Sverige” eller har du en del av inkomsterna ???
   Frågan ställd till Mehmet……

   Gilla

 • stefan

  poliser vågar bara ge sig på ”Nordfrontare” som är helt harmlösa

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: