Hamas mildrar inte alls tonen mot Israel


MELLANÖSTERN. Så trampar SVT och Aftonbladet i klaveret igen… Den 1 maj kunde vi på SVT Nyheter läsa att ”Hamas mildrar tonen mot Israel – den palestinska islamiströrelsen närmar sig ett erkännande av Israel och klipper banden till Muslimska brödraskapet”. Dagen efter, den 2 maj, publicerade Aftonbladet en ledare med rubriken ”Hamas har tagit ett litet steg mot fred”.

Faktum är dock att det politiska policydokument som Hamaschefen Khaled Meshaal presenterade i Qatar den första maj inte alls går emot Hamas grundstadgar som vill se Israel utraderat från kartan. Att det inte på något sätt ersätter Hamas stadgar bekräftades av en av Hamas mest seniora representanter Mahmoud al-Zahar den 10 maj.

Och även om man, likt Aftonbladet och SVT, anser att dokumentet mildrar tonen så uppmanar även det nya dokumentet till ”frigörelsen av det historiska Palestinska”, att väpnat motstånd ska användas för att nå detta mål och det erkänner inte heller Israels rätt att existera.

-Pettersson antar att fakta om Hamas inte får Sveriges regering att dra in biståndet…araberna vill ju ha fred…


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: