Kristen guvernör dömd till hädelse i världens största muslimska land


ISLAM. Indonesien består av över 13 000 öar och 33 provinser. Med över 252 miljoner invånare är det världens fjärde folkrikaste land och har världens största muslimska befolkning. Indonesien är en republik med en vald lagstiftande församling och president. Landets huvudstad är Jakarta. Indonesien har världens artonde största ekonomi efter nominell BNP och femtonde största efter köpkraftsparitet.

En indonesisk domstol dömde i tisdags den kristne guvernören i Jakarta till två års fängelse för att ha hädat koranen, detta i världens största muslimska nation som påstår att de utövar en moderat form av islam och är demokratiska,

Guvernören Basuki ”Ahok” Tjahaja Purnama fördes till Cipinang fängelset i östra Jakarta. Hans anhängare grät medan konservativa muslimer jublade.

Ahok, är enormt populär i huvudstaden i Jakarta. Ahok sade att han ska överklaga, men det var oklart om han kommer att släppas under den processen.

Anklagelsen för hädelse dök i september när Ahok berättade för sina väljare att de blev lurade om de trodde en specifik vers i Koranen förbjuder muslimer från att rösta för en icke-muslimsk ledare.

Fjärranöstern redaktionen skrev om saken HÄR.

På  bloggen i november 2016

-Pettersson undrar om den lagen går att inför i Sverige, då skulle kanske röstfisket hos S+MP minska radikalt…


2 responses to “Kristen guvernör dömd till hädelse i världens största muslimska land

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: