Gefle Dagblad om nazism


INSÄNDARE. Gefle Dagblad publicerar den 11 maj 2017 en 4-sidig artikel om nazister. Jag hoppas att den kommer att följas av en genomlysning av en annan auktoritär rörelse som inte är mindre avskyvärd. (Betalvägg så ingen länk)

Utöver nazismen finns ytterligare ett antal auktoritära, rasistiska, demokratiföraktande och förtryckande ideologier.

Dessa skall givetvis alltid bekämpas. Frågan är om det finns behov att lägga lika mycket kraft på dem alla.

Nazismen är avskyvärd var den än förekommer. En utlöpare – antisemitismen är oförsvarlig. Inte minst mot bakgrunden sett ur ett invandringsperspektiv så har judarna varit såväl bland de nyttigaste, som de invandrare vilka inte endast integrerat sig på arbetsmarknaden utan också anpassat sig till det nya landets lagar och värdegrund. Därför är antisemitismen helt oförklarlig. För ingen tror väl på att judarna ligger bakom allt det som antisemiterna  beskyller dem för!

Men är det trots allt i första hand nazisterna vi skall lägga krutet  på? Enligt SÄPO finns det 300 organiserade nazister i vårt land!

Borde vi inte i högre grad bekämpa de ortodoxa bekännarna av islam. Massinvandringen från och med 2005 utgjordes ju huvudsakligen av människor som bekänner sig till islam.

Och bland dem är sannolikt ett mycket stort antal ortodoxa eller ”renläriga”. Detta innebär att de förespråkar ett auktoritärt samhällssystem och är motståndare till demokrati. De muslimer som i dag bekänner sig till islam och kan hänföras till gruppen fundamentalister och ortodoxa är helt motståndare till den den värdegrund vi lagt fast i grundlag och allmän lag.

De utgör därför inte minst genom sin numerär ett stort framtida hot mot vår värdegrund och givetvis mot de svenska invånarna. Det är något förvånande att man har en sådan bevakning – visserligen en odemokratisk och rasistisk organisation – av 300 organiserade nazister medan man låter tiotusentals bokstavstroende islamister med en ofta mycket hatfull vokabulär – i stort sett agera fritt. Detta hat slungas ofta ut från moskéerna av gästande imamer. I motsats till vad som vore otänkbart när det gäller nazister – att få driva förskolor, skolor och ungdomsföreningar – finns det många exempel där dessa extremer får göra det. Exempel finns ju tom från Gävle.

 

Inte minst sprider de sitt hat mot judar, hbtq-personer, samtidigt som de bekämpar kvinnors /flickors frigörelse vad gäller jämställdhet med män. Deras strävan är helt inriktad på att ta ifrån människor deras personliga frihet och påtvinga dem ett tvång hämtat ur tusenåriga urkunder.

Detta har redan drabbat ett inte ringa antal i förorternas parallellsamhällen.

Det är inte osannolikt att mer än 100 tusen invandrare i dag bekänner sig till en extrem variant av islam.

Risken är i dag stor att de många etableringarna av moskéer  (ofta byggda med medel från extrema uttolkare av islam) i stället för att vara en plats för kulturell samvaro i stället blir samlingspunkter för extrem islamism.

Den dag medierna hanterar kritiken mot auktoritära och odemokratiska rörelser på ett likvärdigt sätt har ett stort steg tagits mot en sundare press.

Olle Ljungbeck, Gävle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12 responses to “Gefle Dagblad om nazism

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Gefle Dagblad vill naturligtvis positionera sig i framkanten då det gäller det globalistiska vansinnesracet och satsar helhjärtat på att erinra läsekretsen om att all opposition mot värdegrundspolitiken per automatik definieras som sprungen ur det nationalsocialistiska manifestet.
  Strategisk skrämselpropaganda som bäst begagnas å sommarstugans avträde, ty något annat värde står inte att upptäcka och deras djärva försök till politiserad allmänprevention haver härmed genomskådats.
  Andreas.

  Gilla

 • dave

  Förvisso bra att dom tar upp den specifika grenen av socialismen. Dock undrar jag ifall blaskan kommer ta upp andra delar också.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sosse orter i Sverige drabbas hårdast som Asyl tippar. Det är skönt att de som röstat för afrikaniseringen gruppvåldtas först. Exempel: röda Gävle, röda Avesta Krylbo, röda Borlänge, röda Malmö osv

  Gilla

 • Tobbe

  Det håller inte att kasta ur sig floskler om nazism och samtidigt vara antisemitism-kramare.

  Gilla

 • salrol

  Alla som kommer i kontakt med mer än en landsortstidning kan avläsa att just nu pågår en centralstyrd propagandakampanj mot s k högerextrimister. Det ser ut som om jornalisterna, som undertecknar, har gjort ett grävjobb, men alla som känner till ”koden” ser genast att grund-datan härrör från aktivistbolagen runt sociademokratins underrättelse- och terrortjänst EXPO, nya IB.
  Artiklar och upplägg är desamma/identiska i alla tidningar och ledarna likaså.

  Vad propagandan faktiskt (indirekt) visar är svenska befolkningens förtvivlan över förtrycket man utsätts för av en politiker-elit, som har en helt annan (närmast hemlig) agenda än svenska folkets välstånd och bästa.

  Lögnmedias propagandakampanj avslöjar varför allmänheten föraktar dem så.

  Till varje pris skall propagandan hindra etniska svenskar att börja göra mer handgripligt motstånd mot diktaturen. Genom ökat skattetryck, vill diktaturen tvinga skuldslavar på mattan. Samtidigt tas alla möjligheter tillvara att koppla upp SD mot 50-100 år gammal nazism och döljer därvid sin egen skuld (SD var ju inte ens påtänkt under nazismen).

  Kommunisternas stöd åt massmördande islamister (inga har mördat fler under civilisationens gång) är förskräckande och det förtigs att kommunisterna själva är den 2:a största massmördande rörelsen bland jordens civilisationer. Nazismen är den tredje största massmördaren, men denna titel kan forntida erövrare göra stridig. Emellertid är snart USA/NATO värre i sina massmördande än nazismen och siktar tydligt på att ”bli värre än i varje fall kommunismen (mot islams volym av massmord har dock USA ingen chans på ett tag)

  Gilla

 • Lena

  Kom bara att tänka på det här i sammanhanget.
  http://www.bt.se/nyheter/rum-uthyres-hos-kim-jong-un-2/

  Gilla

 • Sven-Erik

  @Olle, som vanligt är du lysande. Inom varje släkt, klan, samhälle, nation ideologi. religion finns det ”maktmänniskor”. De som vill leda på gott och ont inte bara sina sympatisörer utan alla. Sympatisörerna följer ledar-en/na.
  De andra följer med i demokratier. I diktaturer tvingas de. Historien har lärt oss att vi inte ska följa brunskjortorna, den röda, den svarta. I religioner finns fortfarande ännu idag en politisk ideolog där alla föds att tro, Alla blir troende (mer eller mindre) och i kampen om makt är deras ledare de bästa för de (troende) för då blir DE mest gynnade i kampen mot de otroende. Tro därför inte heller på den gröna med fotsida rockar i olika färger. Det är dags att avslöja vad som är best för mer än 50 % av jordens befolkning.
  Kasta slöjorna! Kasta oken av manlig diktatur!

  Gilla

 • MartinA

  Ni vet att extremvänstern också driver den här påhittade propagandan att islam=nazism? Den som tänker igenom det förstår hur löjligt och förljuget det är. Ta avstånd från nazismen på grund av vad den faktiskt är snarare än att papegoja Washingtonpropaganda.

  Gilla

 • ruben

  Det Olle Ljungbeck skriver är så självklart, så det glöms lätt bort i bruset av den politiska globalistpropagandan. Den här artikeln borde in i Gefle Dagblad, som ett självklart komplement till deras artikel. Det är ju trots allt inte nazismen som är det akuta hotet idag. Islam har större utbredning och är det stora hotet mot demokrati. Sanningar om Islam döljs och är inte kända av allmänheten och skall förmodligen inte heller vara kända. Det är en gåta att Islam sprids så aningslöst utan allmänna protester eller varningar, trots att muslimernas forna hemländer, vittnar om svag utveckling, tvång, våld, kaos och död.

  Gilla

 • Torleif

  Vad betyder ”organiserat”? Att två personer pratar neagtivt om invandring till Sverige???

  Gilla

  • Bosse

   Tack Olle för en bra krönika.Jag vill nämna det jag såg i Dalademokraten att en 70-årig kvinna är åtalad för hets mot folkgrupp. Hon hade skrivit i FB att invandrarna bränner bilar och bajsar och kissar på gatan. Några saker bara. När blev invandrarna EN folkgrupp? Går inte detta uttalande under yttrandefriheten? Sen visade DD alla åtal som varit för hets mot folkgrupp. Det var bara nazister som hade åtalats. Och det är illa. Men jag saknar något åtal där muslimer offentligt på torgmöten har hotat att döda svenskar.
   I moskeer där imamer hetsar mot svenskar. Åtal där tusen och åter tusen muslimer har sagt att dom vill inte veta av svenskjävlarna.
   Hets mot folkgrupp finns inte om muslimer hotar eller hoppar på svenskar. Denna lag ska bort och är inte värdig en demokrati. Den finns inte i andra länder i den form som Sverige har.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: