Det är alltså så de prioriterar

Våra politiker gör sitt yttersta för att skapa splittringar i samhället och få allt fler människor att ta avstånd från svensk migrationspolitik och alla dess baksidor. Detta börjar väl bli ganska tydligt?

Jag tänker följa upp förmiddagens inlägg om Lunds kommun som köper nyproducerade bostäder till nyanlända för att ni ska förstå.

Lund styrs av en rödgrönrosa koalition och det är nästan en garanti för att stora problem ska uppstå. Att det inte sällan innebär att s.k. nya svenskar prioriteras när olika nämnder gör sin budgetar kommer säkert inte som någon överraskning. Samtliga nämnder tvingas till besparingar under perioden 2018-2020 för att kompensera den ekonomiska situation som pekar på ett minus av 200-300 miljoner kronor.

Detta kunde man läsa i gårdagens lokaltidning och denna sanning borde få många Lundabor att reagera och knappast då med glädje. Samma dag kunde man i Skånes största tidning, Sydsvenskan, läsa om att samma kommun tänker köpa nyproducerade bostäder för 75 miljoner kronor och att merparten av dessa kommer att gå till människor som nyligen kommit till Sverige och som varken har arbetat eller betalat skatt.

Nu kommer det som politikerna antingen inte förstår eller ens bryr sig om. Om nu inte hela nyproducerade områden ska vikas för människor som nyligen kommit till Sverige, kommer dessa nyanlända få grannar. Dessa grannar har jobbat och betalat skatt i Sverige under många år. För att ha råd med nyproducerade lägenheter är de för det första tvungna att ha råd med en kontantinsats, vilken f.n. ligger på 15%. För en nyproducerad lägenhet som kostar 1 miljon är de således tvingade att betala in 150 000 kronor för att ens komma på tal. Därefter kan de ta lånet och därmed samtidigt skuldsätta sig resten av sina liv. Många svenska medborgare har inte 150 000 i besparingar och kan därför varken betala in en kontantinsats eller deltaga i budgivningen.

De tvingas därför stå utanför och se på när människor som nyligen kommit till Sverige flyttar in utan att behöva betala en krona. Bakom fönsterrutorna i dessa nyproducerade fastigheter står svenska medborgare som skuldsatt sig resten av livet och tittar på när flyttlass anländer med nyanlända grannar som bor gratis i lägenheterna och nyinköpta möbler som deras skattebetalande grannar varit med och finansierat.

Kan tänka mig att grannsämjan blir allt annat än bra. Dessutom vet alla att människor som får något gratis inte är lika rädda om det som de som betalat dyrt för samma sak. Området och lägenheterna kan därför sjunka i värde ganska snabbt.

Så sent som för ett år sedan visade siffror på svårigheten för studenter att få bostad i Lund. ”Det ser inte så positivt ut”, säger en mamma till en 19-årig student som försöker hitta bostad i staden.

Studenter brukar ofta få välja på små kyffen, dela lägenhet med andra och ibland tvingas avstå studier för att inget boende finns att tillgå. De nyanlända springer förbi alla köer och behöver inte bo i små kyffen, utan nyproducerade lägenheter som många arbetande svenskar inte har råd med.

Självklart är det inte de nyanländas fel. De gläds givetvis och har nog ingen aning om att de får ynnesten att bo i lägenheter många inte har råd med. Det är givetvis politikernas fel och det är de man ska rösta bort i september 2018. Alla ska naturligtvis ha någonstans att bo, men gängse regler säger att människor som inte har råd med nytt, får bo i områden och lägenheter som passar den egna ekonomin.

Hur det här kommer att påverka synen på nyanlända och svensk migrationspolitik återstår att se. Johan Westerholm på Ledarsidorna har sina funderingar och inte lär detta gynna sittande och ansvariga politiker.

Lunds styrande politiker har gjort sina prioriteringar i tider av ekonomiska svårigheter.  Drygt 2 mil norr om Lund ligger en annan skånsk stad, Eslöv.

I Eslöv nekade kommunledningen en 90-årig man en plats på kommunens särskilda boende. Motiveringen löd att han stod för långt bak i kön. Det här med köer ni vet. Efter det negativa beskedet försvann livslusten hos den gamle mannen och han valde att ta sitt liv. Eslöv styrs av en koalition med sossar och moderater. Även Eslöv vill skapa snabbspår in på bostadsmarknaden för nyanlända.

Så här ser det ut över snart hela landet och då vet vi att problemen lär eskalera när kommunerna tar över kostnaderna från staten för 2015 års asylkaos och över 300 000 anhöriga väntas hit inom tre år.

De är bra på att skapa konflikter de där politikerna.

12 thoughts on “Det är alltså så de prioriterar

 1. Det ”hållbara” samhället, digitaliseringen, globala uppvärmningen, bostadsbristen, bilfria städer, massinvandringen är ETT och samma agenda. Dags att inse detta.

 2. Måtte dessa as få en rejäl fet smäll på valdagen 2018, så
  att dom aldrig hämtar sig igen. Svenska ungdomar får bo
  hemma hos föräldrarna tills dom fyller 40, bara för att
  onyttiga välfärdssnyltare ska gå före!

 3. Vära politiker har övergett sitt folk. Jag har ofta ställt mig frågan varför. Att de målmedvetet förstört vårt,land som de sista decenniernas politiker gjort, har ingen motsvarighet i Sveriges tidigare historia. Skadorna är troligen icke möjliga att reparera. Hur kan de medvetet utplåna det, som våra förfäder under århundraden kämpat för att åstadkomma? De kämpade för att kunna lämna efter sig en bättre värld, än den de själva upplevt. Och de lyckades med detta fram till nu. Jag tror inte att de hade tänkt sig att låta oansvariga politiker förskingra arbet efter dem på det sätt som nu pågår
  Det är dags att vi skaffar oss en regering, som sätter sitt eget land och dess folk i första rummet!

  • Lena

   Gratis för någon / några är alltid en kostnad / kostnader för någon annan / några andra.

   Upplägget som du länkat till är ett typiskt fall där vissa är ”vinnarna” medan de som betalar är ”förlorarna”. Förr eller senare kommer upplägget att krascha när betalarna har genomskådat falsarierna och slutar betala därför att de tröttnat på att bli blåsta på pengar hela tiden.

 4. Folket måste stå enat mot dessa folkförädare. Vårt land är inte till salu.

 5. Det blir många röster till Sverigedemokraterna i Lund och Eslöv. De styrande lever i dag på glåpord och mygel, men det räcker inte när fakta syns konkret i eget och vänners kvarter.

 6. Skapar konflikter gör de styrande politikerna bättre än något annat, genom sin brist på sunt tänkande.

  Att man inte förstår hur en generös och human svensk biståndspolitik, relaterad till en strikt och reglerad human migrations politik ska bedrivas, är mycket tydligt.

  Hjälp till självhjälp, är naturligtvis det stora grundläggande, för att bedriva en fungerande humanitär hjälpinsats för utsatta människor runt om i världen.

  Svenska politiker har blivit bakvända, fega och respektlösa mot sina medborgare.

  ”Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.”

 7. Undrar hur många av studenterna som har miserabla boendevillkor?
  Men det är klart varför satsa på de som vill förkovra sig när det strömmar in otaliga högt studerade som kan lyfta bidraget utan hjälp.

  • Vi Svenskar är tyvärr i minoritet bland de s k ”politiker” som ”vi” valt fram (läs 87:an). Makten skall utgå från folket står det i Regeringsformen men TjoHej vad lurade vi är!!! Dumförklarade och Lurade!!!
   Som ”Huding” får du serverat ett Smörgåsbord utan dess like och vad får vi?!!! Rena Svenskar (förutom mass- och gruppvåldtäkter/sexuella trakasserier/bilbränder och andra kostsamma bränder/halal skit/fifflande pizzerior/ moskeskit/hedersrelaterade brott/hög grov kriminalitet mm mm)
   God jul Svenskar, året om av oönskade julklappar!?
   T o m när Vi Vanliga Svenskar ska köpa bostad blir vi kontrollerade och godkända först om vi har kreditvärdighet hos banken – eller har egna medel. Sedan skall bostadsrättsföreningen godkänna dig som boende, inget godkännande = går inte flytta in men här kommer ”Hudingar” och ”glider” in (utan riktiga identitetskrav). Grattis/God Jul!
   Var är rättvisan?

 8. Skulle aldrig i livet köpa en lägenhet i detta område. Risken är ju uppenbar att området kommer att bli ett Rosengård med allt som det innebär och lägenheten kommer att sjunka i värde som en sten.

 9. I ett annat land hade det blivit revolution för länge sen, men i landet med det sovande folket orkar man bara sträcka sig efter fjärrkontrollen och slå över till lets dance eller något annat fördummningsprogram.

Kommentera