Stäng

Fick uppehållstillstånd trots att Säpo varnat – anställt tog bort spärren

INVANDRING. En asylsökande man fick permanent uppehållstillstånd, trots att han klassats som en säkerhetsrisk av Säpo. Det rapporterar SvD. En handläggare vid Migrationsverket hade klickat bort den så kallade Säpospärren i myndighetens system. Misstaget upptäcktes efter att mannen beviljats uppehållstillståndet.

Nu vill Migrationsverket skärpa rutinerna. – Man kommer inte att kunna kryssa sig igenom IT-systemet, säger Magnus Rodin, som är regionchef på Migrationsverket.

Migrationsverket kan inte uttala sig om enskilda fall och det är därför oklart om mannen fortfarande har uppehållstillstånd i Sverige. Men enligt Magnus Rodin kan tillstånd återkallas på begäran av Säpo. Handläggaren som klickade ur Säpo-spärren har utretts och jobbar nu på en annan enhet.

-Pettersson menar att mängder av Migrationsverkets anställda inte är lämpliga som handläggare. Sunnimuslimer favoriserar andra sunnimuslimer och jävlas med shia och kristna osv. Klantänkandet är utbredd och den egna klanen går före Sveriges intressen.

Handläggare är nyfikna på och försöker påverka anhöriga ärenden. Läs om 697 otillåtna slagningar på hustrun.

8 reaktioner på “Fick uppehållstillstånd trots att Säpo varnat – anställt tog bort spärren

 1. Man kan fundera över hur stor dusör ifrågavarande tjänsteman mottagit för att korrigera denna säkerhetspolisiära markering. Att överhuvudtaget anställa individer som utan tvekan kan anses vara jäviga och oförmögna att hantera migrationsärenden på ett professionellt, adekvat och objektivt sätt, representerar tveklöst en av globalismens alla skarpslipade instrument för att penetrera och derangera det svenska systemet inifrån.
  Andreas.

 2. De kan väl inte ha så primitiva handläggningssystem? Alla handläggare som har tillgång till registren måste minst identifiera sig individuellt och allt någon gör i registren skall förstås loggas om vem som gjorde vad och när. Eller går allt på godtycke och lösa boliner utan loggning? Naturligtvis var det inga misstag att någon tar bort en sån spärr. Det är väl bara att åtala den skyldige? Om de inte vet vem som gör vad, känner jag kalla kårar och om jag vore ansvarig för säkerheten skulle jag stänga all handläggning genast tills bristerna är åtgärdade. De som är skyldiga till de eventuella olagliga bristerna i systemet, måste bli straffade. Det handlar om Svenskars minsta vardagssäkerhet.

  1. Svergie är primitivt helt enkelt,muslimer lever i sitt 1400 tal och svergie strävar ditåt.

 3. Många utlänningar från muslimska länder arbetar på migrationsverket.
  Minns bland annat mutorna för några år sedan.
  Inte att förglömma är att alla tycks vara mer eller mindre släkt med varandra.
  De som tar sig till Sverige.

 4. Det var inget misstag…Migrationsverket är ett havererat verk som finansieras med miljard på miljard, år efter år.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: