Asylsökande greps med terrormisstänkts pass


INVANDRARBROTT. Mannens egen version är att han som asylsökande köpte ett falskt pass. ID-handlingen råkade bara, enligt honom, vara kopplad till en person i terroristkretsar.

Under torsdagseftermiddagen häktades mannen för brukande av falsk urkund och för narkotikabrott av normalgraden.

När det gäller de olika legitimationerna råder fortfarande oklarheter. Mannen, som påstår sig vara 30 år, erkände brott inför domstolen. Han konstaterade också att han relativt nyligen dömts till 40 dagars fängelse i Danmark, för fifflande med olika passhandlingar.

– Min klient har berättat att han sökt asyl i Sverige och fått avslag. Han höll sig då undan och köpte ett annat pass, för att använda i samband med en ny ansökan, säger advokat Mia Sandros.

Att mannen betalade för en handling som tidigare brukats av en person som påstås ha finansierat terrorism i Belgien var, enligt Sandros, en ren tillfällighet.

30-åringen, som befunnit sig i Göteborgstrakten i mer än fyra år och periodvis levt som papperslös, har haft ett antal olika identiteter och detta är orsaken till att polisen vill undersöka honom närmare. Det har inte inkommit någon begäran om utlämning från belgiska myndigheter.

GP.se

-Pettersson är mycket undrande. Mannen har befunnit sig i Göteborg i mer än fyra, som papperslös och under ett antal olika identiteter. Det vet tydligen myndigheterna och ändå har babben gott lös i flathetens land…

Babben är även misstänkt för människorov men häktas inte för det.

 


8 responses to “Asylsökande greps med terrormisstänkts pass

 • Mary Agnes

  Har Mig och polisen inte hört talas om DNA och fingeravtryck… ?

  Gilla

  • Argus

   Jag börjar att tro att Migrationverket och åklagarämbetet befolkas av ”the snowflake generation”. Man vill inte ta i saker för att det kan bli otäckt och skrämmande.

   Gilla

 • ruben

  Det är som en ond konspiration. Det lallar omkring muslimska terrorister som fifflar med olika pass och flera identiteter, men har inte gjort något straffbart? Ut med eländet fort som fan. Hur många tusen liknande fall lallar omkring i Sverige? Jag är inte insatt, men vad betyder ”narkotikabrott av normalgraden”? Är det: normalgrad av brott, normalgrad av narkotikabrott eller allmän normalgrad? Lägger man till normalgraden, kan man kanske skippa utredning? Då heller ingen husrannsakan? Babbarna åker verkligen räkmacka i rättsväsendet och asyl-politiken tack vare till synes odugliga pajaser på mig-verket utan koll eller med parollen ”allt mot Sverige”. Någon handläggare hade tagit bort en säpo-flaggad i registren, men det var ett misstag? Hur dum får man vara på miggan om den ursäkten går hem? PK-folkgruppen, står på tå och bugar iklädd muslimslöja och uppmuntrar till fler och grövre brott.

  Gilla

 • Mohammed

  FN säger att,,,,,Mindre än 3 av 100 invällare är flyktingar och resten är kriminell som vill ha våra skattepengar och det delar man frikostigt ut till kreti o pleti och säger du emot så är du NAZIST av värsta sorten och MP och V är förbannade över att det inte delas ut mera av pensionspengarna till flera ,,allt till alla ,, men inte till Svenskarna

  Gilla

 • Stenbock

  Tror fan att hela arabvärlden trånar till det efterblivna landet i Norden.Hur många samtal har denne suspekte figur haft med sina IS-kompisar i MENA ?
  Vidare som någon skriver hur kan han som illegal,med myndigheternas kännedom födas av oss skatteslavar under fyra år i Absurdistan ?
  Ofta faller mig in,vad som skrevs i början av Syrienkriget. Det första som dessa terrorister gjorde,var att öppna fängelserna och släppa ut alla kriminella ! Detta avskum befinner sig idag till stor del i Europa. 😦

  Gilla

  • age

   Dags att registrera alla kontantkort och döda kort som inte är registrerade.
   Thailand har redan infört denna regel.

   Skulle hjälpa polisen att reda ut många brott.

   Gilla

 • Tony

  Nej i Slapptaskarnas land kan man som invandrad hålla på
  att bryta mot alla lagar utan att det händer något,
  men håll över gällande hastighet, då vaknar rättssystemet upp
  ur sin dvala. Tror fan att inte Belgien vill ha tillbaks idioten.
  bara det att han fifflat med passet borde rendera honom utvisning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: