Stäng

Sverige – en tummelplats för kriminella

INVANDRARBROTT. Per Geijer, säkerhetschef Svensk Handel anser att säkerhet och brottsförebyggande är den hetaste politiska frågan just nu. Det handeln har varnat för och larmat om i åratal är nu på väg att få allvarliga konsekvenser – butiksägare ger upp och stänger i utsatta områden.

Dags att reformera svenskt rättsväsende för att få bukt med vardagsbrotten. –De vardagliga mängdbrotten har inte tagits på allvar av våra folkvalda. Inte ens de som sitter i justitieutskottet verkar ha förstått allvaret. De bagatelliserar stölder i butiker och ser det som något nästan alla ungdomar ägnar sig åt i en viss fas.

–Per Geijer framhåller att detta är en felsyn av två skäl: Svensk Handels egna undersökningar visar att två tredjedelar av stöldsvinnet i butik är systematiska stölder som begås av ligor. De har en utvecklad infrastruktur så att varorna snabbt kan säljas vidare. Kött och kaffe går till restauranger och andra butiker i grannskapet, och många varor exporteras antingen via den vanliga posten, eller med lastbil till länder i Östeuropa. Utförselkontrollen från Sverige är obefintlig, så riskerna är små.

De barn och ungdomar som stjäl i butiker möter inget motstånd. De får inga straff om de åker fast och lär sig snabbt att begå grövre brott. De är en rekryteringsbas för den organiserade brottsligheten.

Internationell brottsstatistik visar att Sverige ligger i Europatoppen när det gäller antalet anmälda brott. Per Geijer kommenterar detta med att om Sverige toppar en lista i ett ofördelaktigt sammanhang så borde ansvariga politiker och tjänstemän känna sig manade skyndsamt ta reda på varför och inte bluddra bort det med förklaringar som ”svenskar har hög anmälningsbenägenhet”.

– Det anmäls många fler brott per capita i Sverige än i exempelvis Norge, ett land som har ungefär samma anmälningskultur som Sverige, så något måste vara fel, säger han.

De glimtar ut rättsväsendets praxis han ger visar att svenskt rättsväsende vilar på en skrämmande grund av naivitet som gjort Sverige till en tummelplats för allehanda kriminella.

– Dels är det en försvinnande liten del, endast 0,7 promille av de som ertappats, som lagförs, dels är de straff som utdöms låga eller verkningslösa. Människor som begår stölder i butik ingår ofta i ligor som inte är baserade i Sverige. Personerna har varken adress eller pengar – ändå döms de till böter som de i ytterst sällsynta fall betalar. De som tagits upprepade gånger får dessutom straffrabatt.

På Svensk Handel anser man att det är hög tid att vända utvecklingen och ställer en rad krav både på effektivare polisarbete och ett reformerat rättsväsende.

Dagens Handel

 

-Pettersson inser att de öppna gränserna är och förblir ett problem, men när butiksägare ger upp och stänger i utsatta områden så är det inte tillresta ligor utan bofasta babbar som härjar och dem kommer man inte åt med halal-korv, armband och en klapp på huvudet…

6 reaktioner på “Sverige – en tummelplats för kriminella

  1. Har jobbat som säljare av stor del av mitt yrkesliv.Träffar gamla kunder,kompisar berättar samma sak.Det är hotelser, skadegörelse,beskyddar verksamhet,dom går på anställdas bilar ja listan är lång.Början trodde jag att det var enstaka händelser,men det börjar bli permanent och det berör väldigt många.Det ingenting som som skriv i tidningar och framför allt landet dysfunktionella ledning gör ingenting.Det är dags att vi medborgare måste göra någonting,vi har internet för organisera oss,avsätta svetsarn och ynkeman med Eliasson. Sedan måste landet rensopas av allt ohyra som har hamnat här av dåligt politisk ledning.Mvh Adolf

    1. En utmärkt idé! Men, vad skall vi göra med alla dessa 87;or? Det ju inga andra, som vill ta emot dem (deras rykte) dessutom är de inte öppna eller lämpade för någon vidare utbildning då de är oförmögna att, ta till sig något nytt. De röstar idag likadant, som deras morföräldrar, farföräldrar och Sven Svensson analfabeten röstade på för hundra år sedan.

  2. Själv har jag skaffat mig verktyg att försvara mig och tvekar inte en sekund för att använda dom……….

  3. ”Sverige har aldrig varit tryggare”, säger en stor tänkare. ”Detta är inget nytt”, säger en korrumperad ”forskare” osv.osv….

  4. Dags att beväpna sig.Jag är varken nazist ,kommunist,miljöpartist och absolut inta sosse,jag vill ha ordning och trygghet som förr.Landets ledning har havererat,det görs ingenting att skydda oss vanliga medborgare.Vi får nog ta tag i det själva,vi har internet vi kan organisera oss.Vakna svenska folket dags att söka vapenlicens och ha kniv med dig när du går ut,det är sorgligt men så är verkligheten.Mvh Adolf

Kommentera

%d bloggare gillar detta: