Prova slöja

På Norrköpings stadsmuseum arrangeras en utställning där sju flyktingar beskriver livet som flykting och nysvensk.

En av attraktionerna är ett bås där du får chansen att prova slöja. Utställaren som själv är muslim har haft förståndet att kasta av sig detta patetiska plagg och säger att det kanske beror på att jag fick tänka. Folk lär väl vallfärda för att prova detta exotiska och spännande inslag i den svenska vardagen.

Ni som inte redan är avskräckta kan ju ta en sista titt på bilden nedan. Den föreställer en feminist och politiker som för något år sedan valde att prova en slöja. Särskilt munter ser hon inte ut.

23 thoughts on “Prova slöja

 1. Efter att ha vistats i Portugal 10 dagar i Januari 2017 kan jag rapportera följande ”statistik”. Algarve 5 dagar: 0 slöjor 0 spöken. Lissabon 5 dagar: 12 slöjor 1 halvspöke. 12 slöjor kommer jag lätt upp till när jag går från min centrala bostad till stadens bibliotek här i vår västkuststad. Hoppas verkligen portugiserna tar lärdom av Sverige innan de hinner förstöra sitt land.

 2. Tror dom värkligen att dom var dom första att använda slöjan?Muslimer kopierade også det från dom kristna,,liksom dom flesta (dom männskliga)bitarna i deras tro.Islam ör 600+år yngre än kristendomen även så som att inte äta t.ex.gris som härstammar från gamla testamentet.Burka halal sharia m.m är bara proviserande delar i deras ideologi.Slöjan andvandes flitigt på tidligt 1900tal av flesta kvinnor i vest för att skydda hår då t.ex .shampoo vattan hårtork och annat inte var tillgjengligt.Att folk glömmer så lätt är helt absurt.Muslimer är inte speciella,mer värda eller behöver sympati för nåt dom har dragit med sig inn i moderna tider.Dom som gjömmer sig under burka o.s.v.lever fortfarande i 1400 tal tid.Tänk om Vi gjörde samma?Då hadde Vi også dödat,våldtagit kastat sten och hatat dom flesta än oss själva.
  Vi anpassade oss till moderna tider medan dom är kvar i det blodiga relgiösa våldet som engång rasade och dom hämnas forfarande.
  Att gå tillbaka och sypatisera med att använda slöjan är löjligt,barnsligt,bakåt inverterad dullande.Dom börde lära sig att det är 2017 och att dom är i ett demokratiskt moderna samhälle.

 3. Får väl se om hon köper hela konceptet som hör till och inordnar sig på sin plats.

 4. Måste få säga att Billy Boy har fina texter o bilder. Fortsätt så min vän!

  • Tack Roland Karlsson för dina uppskattande ord. Alltid roligt att kunna sprida lite glädje mitt i debatten om de seriösa och allvarliga frågorna.

 5. Det är bara att hoppas att Sveriges befolkning inte släpper
  in ett idiotparti till riksdagen 2018, det är redan tillräckligt
  med sju klöverns landsförstörare., dom har förstört landet
  för oöverskådlig framtid. Stackars Barn Barn som ska städa
  upp efter fähundarna?

  • Ve och fasa för dumma väljare,man kan faktiskt inte lita på den svenska befolkningen även om man inte får ett skvatt för den högsta skatt i hela världen.Man blir rånad sen utsatt för förräderi helt enkelt.

 6. Får man prova halalslakta också eller dra en självmordsbomb inne på ica eller en snabb tur med en lastbil inne i gamla stan i Stockholm och prov bränning av några fina bilar på Östermalm. ……….

 7. Vad kvinnor behöver i Sverige idag är inte slöjor.
  Nej, kvinnor behöver både värme och ömhet; däng dom i
  elementet så blir dom både ömma och varma! – som ”Gubben
  och Gumman” skrev.

  • Kansje i somalia men her är vi i svergie och då skiter 90% av skattebetalarna i somalier som är ekonomiska ”klingons” till flyktningar.

 8. Slöjan måste täcka håret, det tycks inte Schyman ha förstått. För henna handlar det väl bara om att fiska röster och då verkar målen helga alla medel.

  • En kvinna som har visat könsorganet på film är inte trovärdig i det här sammanhanget.

   • Jag tycker att det var modigt av henne att visa förlossningen då hon fick en son.
    Hennes man var ju dokumentärfilmare, en skicklig sådan.

 9. Tycker alla Feminister skall löpa linan fullt ut o skaffa heltäckande och könsstympa sig i pur glädje att bli en riktigt riktig muslim. Varför inte också prova specialaren balkonghopp som många muslimska kvinnor o flickor verkar gilla, börja från våning 2 för att öka upp svårighetsgraden.

 10. Huvudbonaden företer en viss likhet med den, som medlemmar i Löfvens feministiska regering brukar bära.

Kommentera