Stäng

Ensamkommande ungdomar får gå klart gymnasiet innan utvisning

INVANDRING. Idag fattade S, V, MP, C, KD ett otroligt idiotiskt förslag i riksdagen. Ensamkommande ungdomar i gymnasiet ska få förlängt uppehållstillstånd så de kan slutföra sin utbildning. Efter en slutförd utbildning har de sex månader på sig att få en sysselsättning, för att säkra sitt uppehållstillstånd. Men det krävs att de sköter skolan.

Lagändringen införs efter en proposition från regeringen som fick kritik från flera håll. Flera remissinstanser har varit kritiska, och flera motioner har väckts för att avslå förslaget. SD, M och L ansåg i en reservation att gymnasiestudier inte borde utgöra en grund för uppehållstillstånd. De menade också att lagstiftningen är komplicerad som den är och att den blir ännu mer komplex med ändringen.

”Det är olyckligt att en fokus flyttas från en persons asylskäl till andra faktorer”, skriver de i reservationen.

Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Maria Ferm ser ändringen som otroligt viktig, en ändring som har stor betydelse för väldigt många. – Lagändringen ger ungdomar möjlighet att gå klart gymnasiet, etablera sig på arbetsmarknaden och därefter få ett permanent uppehållstillstånd, säger Ferm.

Lagändringen, som idag röstades igenom i riksdagen, börjar gälla den 1 juni i år.

-Pettersson undrar om ”barnen” drar benen efter sig och aldrig blir klara. Vad händer då? 20 år på Komvux?

 • De som redan har gymnasieutbildning, kan de förneka det för att få stanna?
 • Nu kommer ”barnen” att behöva en massa intyg på att de inte har utbildning. Nytt Jobb för Sahlin?
 • Är det någon som tror att om de går klart gymnasiet under tre, fyra, fem år och sedan söker jobb men inte får något att ”barnet” kommer att utvisas.
 • Mitt förslag 1. Skicka hem direkt, föräldrarna behöver dem.
 • Mitt förslag 2. Ta pengar ur Afghanistans biståndsbudget, låt dem gå klart skolan på max tre år. Sedan hem.

Det tog inte många minuter innan Lärarförbundet reagerade…frånvaro och betyg får inte leda till utvisning. Lärarna tror tydligen att det regnar pengar från himmelen men eftersom de inte kan stava ”frånvarorapprotering” så kan de nog inte räkna heller.

32 reaktioner på “Ensamkommande ungdomar får gå klart gymnasiet innan utvisning

 1. Har centern allierat sig med S o MP nu? I så fall blir valet en riktig rysare. Får jag be Pettersson publicera alla mätningar framöver. Hösten kan bli riktigt spännande. Alliansens trovärdighet står nu på spel.

 2. Precis hemkommen från Göteborg och där var det ”ensamkommande” överallt, d.v.s rökande 25-30-åringar i coola frisyrer men klädda som gymnasieungdomar med skolväska och allt. Alla såg ytterst välmående ut och gick bara runt och garvade. Innerst inne måste de tänka att svenskarna är det mest lättlurade folket på jorden.

 3. Låt mig titta i kristallkulan. Jupp, jag hade rätt! Det blev som med SFI, man ser till att aldrig klara av utbildningen och kan således aldrig komma vidare. Allt för att säkra bidragen och rätten att bita sig kvar.

  Kan inte politikerna säga det rakt ut? Det handlar om flyktingamnesti!

 4. ”Lagändringen ger ungdomar möjlighet att gå klart gymnasiet, etablera sig på arbetsmarknaden och därefter få ett permanent uppehållstillstånd, säger Ferm.” Högst anmärkningsvärt att det inte fanns en enda intelligent och vaken människa i Riksdagen som kunde reagera på ovanstående uttalande från Mp. Detta handlar alltså om invandrare som fått avslag på att få uppehålla sig i landet och alltså inte har något skyddsbehov! Dessa skall altså få studera och leva gratis i Sverige i några år och efter det få permanent uppehållstillstånd vilket innebär att en genomgången gymnasieskola gör dem till flyktingar med rätt att stanna i Sverige för alltid! Vad ska man kalla den typen av invandring?

  1. Av personlig erfarenhet och anhöriga vet jag att vården går på knäna – sjuksköterskor och läkare får inte kosta, man drar in på de äldres mat och handikappades vård.
   Men besluta så att VUXNA män, så kallade ”ensamkommande” -som skrivits upp i ålder av Migrationsverket – får bo kvar på HVB hem med dygnet runt daddor och kosta ett par tusen kr per dygn, eller drygt miljonen per år, DÅ saknas inte pengar!!! Jag vill inte betala för att unga män ska daddas och få en standard som jag inte har råd att ge mina barn, samtidigt som gamla mamma inte får vård eller ens ordentig mat ( jag får fixa extra!!!). Jag är så förbannad!!!!

 5. Dumheten når nya höjder. Att MP skulle hitta på något sånt här korkat var ingen överraskning, men att de skulle få med sig S, V, C och KD bevisar bara vilka heliumballonger som sitter med.

  Dags för skäggbarnskaos No2!

 6. Snart kommer en ny lag att alla 12 åringar med helskägg får permanent uppehållstillstånd.

 7. Tydligen finns det hur många kryphål och särrättigheter som helst i ”den ansvarsfulla migrationspolitiken”. Nu väntar vi på att de små barnens familjer dyker upp så är lyckan total.

 8. endast en undanflykt (i förebyggande syfte) att få
  ”barnen” att stanna för evigt i Sverige…fler förslag
  typ denna, kommer säkert gälla samtliga invällare

  …som lagstiftningen är i EU, så kommer det i det
  närmaste bli omöjligt att utvisa någon…förutsatt
  ”flyktingen” inte själv vill…ju längre tiden går,
  desto säkrare är att de blir kvar…så är det

 9. Nu igen! Riksdagen fattar hela tiden beslut som går på tvärs
  med folkviljan. Så har de kanske alltid gjort, men det fungerar inte nui
  längre, det är nya tider. Mena-folket och negrerna måste ut från
  vårt land. Något annat alternativ finns inte.

 10. Det borde inte vara en jättemängd som tar sig in på gymnasiet.
  Eller så fyller de upp lediga platser på mindre attraktiva utbildningar.
  Tar de sig sedan genom gymnasiet så är det dessa som kommer att söka vidare till alla lediga platser på polisutbildningen där de kan bidra som ”lojala och trovärdiga” medborgare i poliskåren?

  Svenska ungdomar ges nu fritt under skolåren klass1-6 och behöver precis som ensamkommande bara 2-3 år som gy-förberedande grundskola. De kan i stället göra vad?

  Finns vara en rimlig ”förklaring”. MP behöver fler röster i nästa val? De ensamkommande blir deras nya kolbit?

 11. Jag tror riksdagen har helt tappat förståndet. Skall de ordna så det blir ett rent helvete för de som övertar regeringsmakten 2018? Vill de åstadkomma ett så svårlagat Sverige, som möjligt? Häxan i sagan Hans och Greta visade också goda handlingar tills barnen var i hennes våld.

  1. @Ruben instämmer. Tyvärr blir barn (idag) under sin uppväxt indoktrinerade av religiösa och politiska sagor. Förr var sagorna lärorika med det onda och goda. Nu tror de goda i riksdagen att ondskan utrotas genom att vara godare än det onda. En godhet som öppnar inte bara hjärtat utan också skattebetalarnas plånböcker. En saga om hjärtat Sverige som bara kan sluta med hjärtinfarkt.

 12. Finns det en oskriven regel som säger att det alltid skall finnas med en möjlighet att fuska med när man gör lagar som gäller invandring? Hade man täppt till kryphålen allteftersom de upptäckts hade man kunnat tro att det bara är dåligt genomtänkta lagar, men när de kan missbrukas i årtionden utan att någon ändrar någonting?

 13. Jag tycker vi borde sluta säga babbe och babbar. Babbe är ett grovt rasistiskt ord. Att säga babbe och babbar är därmed rasistiskt. Alltså, vad jag menar är att babbe och babbar är rasistiska ord. Den som säger babbe och babbar använder ett grovt ord. Det finns därmed anledning att inte säga babbe och babbar.

  Varken babbe eller babbar, med andra ord. 🙂

  Du kanske tror att det är okay att säga babbe men inte babbar, eller
  du tror att babbar är okay men inte babbe?

  Jag skulle gissa att både babbe och babbar är grovt rasistiska ord. De betyder att man inte ska säga varken babbe eller babbar. Inte ens när man pratar med babbar bör man säga babbe och babbar.

  Babbe och babbar är grovt, och
  Babbe och babbar är rasistiskt.

  Inget mer babbe eller babbar.

  Det räcker inte med att sluta skriva babbe och babbar, man ska helst inte heller säga babbe och babbar.

  B
  a
  b
  b
  e

  PS. säg inte babbe och babbar.

  1. Hahaha!
   Där satt den! Pitten i Greta, min synnerligen underhållande Assad!
   Det spelar ingen roll hur vansinnigt upprörd man är som en naturlig följd av alla de övergrepp mot svenska folket man tar del av – Du har alltid förmågan att agera som en välgörande säkerhetsventil med Dina humoristiska inlägg.
   Andreas, 59 men med barnasinnet i behåll 🙂

   1. Jag kanske hade fel när jag sa att man inte ska kalla babbe babbe, eller babbar babbar.

    Man kan trappa upp användandet av orden babbe och babbar om man inte är van.

    Du kan börja med att bara tänka babbe och babbar för ditt inre.

    Fortsätt sedan med att viska orden – babbe och babbar.
    När du känner dig komfortabel kan du välja ett av orden – antingen babbe eller babbar.

    Slutligen använder du orden flytande i alla konversationer, både babbe och babbar.

    Lycka till!

    Till Andreas: Tror du någon tror att jag gillar babbar? 🙂

   2. God afton, under vargskinnsfällen!
    Det vore undertecknad främmande att umgås med vanföreställningen att vår högt ärade Assad skulle hysa några varmare känslor för de babbianska kolonisatörerna.
    Andreas 🙂

 14. Miljöpartiet styr Sverige. Helt obegripligt att alla utom ett parti tillåter det.

 15. Lärarna skall sköta sitt jobb och inget annat.
  De skall inte lägga sig i beslut om avvisningar. Detta ligger på en högre nivå.

 16. VAD är det Lärarförbundet säger?! Innebär det att frånvaro och usla studieresultat inte ska resultera i betyg icke godkänt – om man råkar vara ”ensamkommande?!! Det skulle ju vara orättvist mot svenskfödda som då inte bedöms utifrån samma måttstock! När validering av kunskaper och betyg blir politik är man ute på grumliga vatten!

  Sen borde skolgång inte blandas samman med asylskäl överhuvudtaget!

 17. Nu pyser det i svenskarnas vardagsrum. Detta var det jäkligaste de hittat på ihop med allt annat. Nu vaknade till och med mina sovande bekanta. Rejält. Det är val 2018!!!!!

  1. Samtidigt har kommunen dragit in kvällsmaten för de gamla på äldreboendet och sagt upp vårdpersonal och boendet för en trafikskadad yngling enligt lokaltidningen. (Skaraborgsläns allehanda 2/5) Samma tidning rapporterar att alla ensamkommande får bo kvar på sina HVB hem TROTS att de höjts upp i ålder av Migrationsverket (de behöver tydligen dygnet-runt-daddor när de är över 18 också, medan de gamla får gå utan kvällsmat). ( SKaraborgslänsallehanda 22/4).

   1. Likadant i Västernorrland, där har de höjt hemtjänstavgiften och avgiften för de som får hem får hem lagad mat. Man stjäl pengar från våra äldre som byggt upplandet för att föda slynglar som lämnatt famil och släkt för att gräva guld i bidragets Sverige. Den dag Reinfeldt och fjanten Svetsaren hamnar på ålderdomshem, då ska jag wallraffa på deras boenden och mata gubbarna med sågspån och aldrig byta deras blöjor.

  2. Det här landet har tyvärr haft pyspunka sedan mitten av 70-talet och folk är redan alltför hjärntvättade för att reagera på ett konstruktivt sätt. Schlagerfestivaler, korkade frågesporter med vänsterpack i TV-rutan och sport väger tyngre.

   1. Sådana här saker bör vi upplysa alla runt om oss om!!!
    Detta beteende av politikerna är så skandalöst att man saknar ord!!!!
    Dra in de gamlas kvällsmat och sätta vuxna män på barnhem, och den som påpekar detta kallas rasist?! Sinnessjukt!!

  3. Nu detta beslutet och sedan gränserna som öppnas igen om mindre än en halvtimme, undrar om regeringen är riktigt på offensiven nu för att maximera invandringen igen på alla sätt…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: