Wallström: ”Helt oviktigt och en pseudofråga”


UTRIKES. Utrikesminister Margot Wallström (S) fortsätter att vägra avslöja hur Sverige röstade när Saudiarabien valdes in i FN:s kvinnokommission. Enligt Wallström har debatten om hur Sverige röstade i frågan fått alldeles för stora proportioner.

– De flesta av de länder som sitter i den här kommissionen har usel jämställdhetspolitik. Det tar vi itu med i våra MR-rapporter, i vår bilaterala politik och genom FN. Det här är helt oviktigt och en pseudofråga, säger hon till SvD. 

Tidigare i dag sa Wallströms pressekreterare, Erik Wirkensjö, att man inte kan rösta nej i valet, utan då finns möjligheten att i stället lägga ned sin röst.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? En minister i en demokratisk vald regering påstår att det är helt oviktigt och ovidkommande hur denna demokratiskt valda regering röstar i FN om diktaturstater. 

Det händer i ett land där ministrar har fått avgå för att de fuskat med tv-avgiften. Utrikesministern ber alltså det svenska folket att dra åt helvete på diplomatspråk. Går inte drevet efter Margot nu, då…


17 responses to “Wallström: ”Helt oviktigt och en pseudofråga”

 • Kurt

  Svensk regelverk
  § 1, S ha alltid rätt och gör aldrig fel.
  § 2 Ifall S ha inte rätt och gör fel,
  gäller automatisk § 1, S ha alltid rätt och gör aldrig fel !

  Gilla

 • Daredevil

  Det Orwelliska dubbeltänktet slår till igen.
  Det är jätteviktigt att få in fler kvinnor i bolagsstyrelser i Sverige.
  Att kvinnoförtryckarna i Saudiarabien får plats i FN:s kvinnokommision är pseudofråga.

  Precis som att kostnaden för invandring inte spelar någon roll. Samtidigt som man påpekar att det är billigare att importera ”flyktingbarn” än att föda egna barn.

  Gilla

 • Håkan

  Världens första Feministiska regering.

  Räcker det som svar?

  Gilla

 • Judas

  Margot tycker inte om Sverige !
  Jag tycker inte om Sverige.
  Jag tyckte om det för 25-30 år sedan dock.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sossar är svåra att förstå.

  ”Det här är helt oviktigt och en pseudofråga”, om det är så en socialdemokratisk ser på det. Så då kan det väl inte spela någon roll att man då berättar hur regeringen röstade. Eller?

  Vilken ynklig regering vi har i landet Sverige.

  Gilla

 • Tony

  Vad är värre än en feg Sosse?? Fler sossar, ty dom
  är lika fega och usla hela högen!

  Gilla

 • Grune

  Det är lika självklart som att man måste andas att det muslimska Svenska regeringen svarade ja.

  Gilla

 • Wally Walrus

  Hade någon förväntat sig något från denna Maggot?

  Gilla

 • putte

  Nu börjar det att bli lite rörigt igen , Hen Wallström slänger sig med ett ord som en vanlig svensk inte begriper vad det betyder utan man måste slå i lexikon för att försöka begripa vad hen menar . Kontentan av det hela måste med mitt enkla förstånd innebära att dom röstade ja i brist på att det inte gick att rösta nej , då kan man ju ställa sig frågan varför i all värden röstar dom då för , och vore då något land som skulle satt klackarna i backen så vore det väl Sverige med sin så kallade feministiska regering .

  Gilla

 • eva

  Frågan är inte oviktig. Går man ut med något så uppseendeväckande som att vara en feministisk regering (egentligen mycket löjligt) så måste man också fullfölja intentionen i både ord och handling. Det har med trovärdighet att göra. En regering skall vara pålitlig och genom sitt handlande bekräfta de uttalanden och löften man gjort och givit.
  Denna regering har vid upprepade tillfällen visat att man inte är att lita på. Exempelvis: hur går det med toaletterna för kvinnor Löfvén stod i central Park i New York och lovade? Den kvinnliga delen av regeringen slöjklädd vid besöket i Iran – kvinnans värde visar sig vara att underkasta sig mannen genom att klä sig i dessa huvuddukar. /Det hade varit bättre om damerna klätt sig i svenska folkdräkter i stället. En del dräkter har huvudbonader som täcker hela huvudet, t.ex. vingåkersdräkten, moradräkten, leksandsdräkten och en del skånska dräkter/. Det hade varit intressant att se den politiska reaktionen från Iran då.
  Och nu, smussla med röstningen för Saudi, dessutom i en institution som man sannolikt mutat och myglat sig in i.
  Vilken trovärdig regering! Istället Fy skäms på er!

  Gilla

  • Sven-Erik

   @eva, lysande påpekat om det svenska folkdräktsalternativet. Instämmer skäms på er socialdemokrater, miljöpartister med flera och F!-eminister. Övriga kvinnor och män gillas skarpt. Som moderatväljare 2010 är jag inte utan skuld men aldrig mer något öppet hjärta här inte för något parti där invamdringens kostnader är en pseudofråga.
   Fy skäms på er sju!

   Gilla

 • Falköga

  Nu har Margot Wallström definitivt och slutligt själv uttalat sitt tillkortakommande med att vara utrikesminister i en demokrati genom sitt förakt för medborgarna och väljarna. Misstroendevotum och avgång måste omedelbart krävas.

  Gilla

 • gamgubben

  Margot borde stannat i Värmland som bankkamrer och besparat Sverige en massa obehag.
  Men se har en börjat tjäna mammon är det svårt att komma loss.

  Gilla

 • Ulli

  Denna regering, inget mod och ingen ärlighet. Denna händelse och tusentals andra bevisar detta.
  Mod och ärlighet saknas hos hela sjukklövern.
  SD visar i alla fall en del men mer skulle jag välkomna.

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  ”I 40 år har vi haft skrivna avtal med MENA-länderna om att islam skall bli fullvärdig religion i västvärlden, utan att någon reagerat” https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/11/06/globalism-eller-nationalism/
  Övr http://bit.ly/2pligbF
  http://bit.ly/2q4UYnZ
  http://bit.ly/1UoIWg2
  http://bit.ly/2oJe15m

  Gilla

 • Jhonsson

  Jag misstänker att Löfvens feministiska regering är kvinnofientligt inställd. Från UD deklareras att en nedlagd röst är lika med nej. Men om man nu menar nej, varför röstar man då imte nej?

  nej?

  Gilla

 • Kattsand

  Skall man tolka det som ett ja från sosse-regimen?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: