Regeringen avskaffar id-kontrollerna


INVANDRING. Regeringen har beslutat att ta bort id-kontrollerna på buss, tåg och färjor mellan Danmark och Sverige. Samtidigt kommer gränskontrollerna att förstärkas kraftigt.

Den 4 maj löper dagens id-kontroller mellan Sverige och Danmark ut, som infördes i januari 2015 i samband med flyktingkrisen. Beslutet har setts som en av anledningarna till att det i dag kommer färre asylsökande till Sverige, då många saknar giltiga handlingar.

Kontrollerna har förlängts vid flera tillfällen, med motiveringen att att situationen i omvärlden är osäker. Men nu har regeringen beslutat att ta bort id-kontrollerna på buss, tåg och färjor mellan Danmark och Sverige. De meddelades på en presskonferens klockan 16.30.

Regeringskansliet menar att kontrollerna mellan Sverige och Danmark har ställt till problem på olika sätt, bland annat för pendlingen och för resande från Kastrup.

En regeringskälla uppger att det i dag inte finns några rationella skäl till att behålla id-kontrollerna när det inte längre kommer lika många människor till Sverige.

-Pettersson menar att välfungerande och fullständiga gränskontroller är mycket bättre än id-kontroller. Vid id-kontroller kontrolleras bara vem personen är. Vid en gränskontroll kontrolleras vem personen är och om han har rätt att vistas i landet, men, men, vi får se hur fullständiga de blir och om Ygeman skickar med pengar…


14 responses to “Regeringen avskaffar id-kontrollerna

 • Judas

  I Sverige har vi två klasser, den närande och den parasiterande klassen.

  Gilla

 • Grune

  Varför skall dessa rasister, fascister, nazister och främlingsfientliga sossar införa gränskontroller i Sverige för ?

  Gilla

 • Trynbald

  Då vrider politikergalningarna på massinvandringskranen på fullt igen. 500 asylsökande i veckan under 2017 så här långt. Det skulle behöva vara tvärt om att 500 utvisades i veckan. Folkutbytespolitiken gör en galen.

  Gilla

 • Falköga

  Nu lovar Ygeman att förstärka gränskontrollen. Låt oss minnas detta och kolla om en månad hur det blev. Kräv också siffror på hur många han utvisat sedan han gav det löftet.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ja man blir mörkrädd för mindre.Varför styrs landet av idioter,Svenskar vakna nu,snart kan vara försent.Ta bort Röven eller vad han heter,bara avgå.Mvh Adolf

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Vill någon förklara för mig varför vi då skall ha gränskontroller?

  Återigen öppnas landet för alla som vill komma till Sverige,söka asyl eller bara gå under jorden och begå brott för att klara sitt uppehälle.

  Jag måste säga att vår regering består bara av urblåsta hönshjärnor som verkligen gör allt för att köra landet och sin ursprungsbefolkning i botten.

  När man sedan från Centerns sida ändå tycker att här finns plats för trettio miljoner till så vet vi att till och med valet 2018 inte kommer att ändra kursen utan det är kört.

  Gilla

  • Grune

   Vid valet 2018 hoppas man att alla röstar rätt och skickar ut nsazistpartiet socialdemokraterna ur riksdagen.
   En röst på SD är en röst på Sverige
   En röst på det andra partiet 7-klövern är en röst på Afrika.

   Gilla

 • B Bäver

  Perfekt, Stjernfelt- Jammeh (S) tyckte att Malmö, skulle slippa fler flyktingar, men det var ju i förra veckan. Då är det genom tänkt att S regeringen tar bort Id kontrollen idag dom tycker dom har koll på läget. Det tycker säkert Jammeh är bra så lysande som hon sköter om stan. Vad blir effekterna? Pendlarna är ju glada. Tur att Stockholm ligger långt från Malmö så dom slipper se skiten Hurra för Sverige

  Gilla

 • JR

  Dom vidöppna svängdörrarna blir fler, ännu öppnare och ännu större, Sverige skall ruineras, förintas och förstöras till varje pris, kosta vad det kosta vill!

  JR

  Gilla

 • jan

  Det bidde en tumme…

  Gilla

 • Kurt

  Ja, ja och så är vi där igen!

  Gilla

  • Stenbock

   Ja Kurt….Denna gång är det afrikanska niggrar man skall importera.
   Landet skall drivas så djupt som möjligt ner i dräggen….

   Liked by 1 person

  • highcoastbeds

   Oväntat??
   Nej, inte det minsta.
   S o MP gör allt för att ta in ännu fler och MSM har fåt sändningsförbud om verkligheten.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: