Extremister

I morse satt Anders Lindberg från Aftonbladet och Erik Helmersson från Dagens Nyheter och diskuterade gårdagens nazistmarsch i Falun.

Under gårdagen kunde vi se såväl nazister, kommunister och muslimska kvinnor i slöja demonstrera sin rätt. Jag tror knappast att ledarna för den Andra internationalen som grundade “högtidsdagen” 1890 sover särskilt gott i sina gravar när de ser hur det har utvecklats. Lindberg och Helmersson tyckte likadant, men med olika infallsvinklar. Dock nämnde överhuvudtaget aldrig den våldsbejakande kommunismen i diskussionen, vilket det förövrigt sällan eller aldrig gör.

I Sverige har vi sett hur denna vänster angriper meningsmotståndare med stenar och tillhyggen. Meningsmotståndare har fått sina hem vandaliserade och flertalet har misshandlats. Inte sällan attackeras polisen som är där för att bevaka extremisterna och inte sällan slås fönsterrutor och andra föremål sönder.

Tyst från journalistkåren.

Igår kunde vi läsa hur maskerade kommunister gick bärsärkagång i Paris där man med bl.a. molotovcocktails gick till angrepp mot polisen. Detta hot togs aldrig upp under morgonens diskussion och detta hot verkar överhuvudtaget ointressant för den svenska mediekåren. Titta på bilderna och filmerna och fråga er om inte den våldsbejakande kommunismen borde ligga lika högt på mediernas och politikernas prioriteringslista som nazismen och islamismen.

Tre poliser skadades kunde vi läsa om i svensk media, men debatten efter handlade inte ett dugg om de maskerade kommunister som stökade på Paris gator under 1:a maj. Inte heller i morgonens diskussion mellan Lindberg och Helmersson togs detta upp.

Den våldsbejakande kommunismen har fortfarande passerkort, det är ganska uppenbart.

8 thoughts on “Extremister

 1. Alla kända former av extremism utgör ett hot mot det demokratiskt konstruerade samhället, den allmänna ordningen och den personliga säkerheten. Radikalvänstern har utkorat sig själva som det omyndigförklarade svenska folkets ombudsmän och lever i ett slags hallucinatoriskt tillstånd av förträfflighet, där tolkningsutrymmet uteslutande tillhör deras exklusiva sfär. I euforin över alla utsökta tillfällen till upplopp, inbillar de sig äga den moraliska rätten till våldsmarkeringar för att kunna leva ut sina utopiska och omtöcknade fantasier om ett system som de facto aldrig varit människorna till gagn.
  Det förefinns många hot mot den fredliga och stabila strukturen, och det fåtal så kallade nationalsocialister som i starkt begränsat antal aviserar sin opposition, representerar snarast en motvikt mot det verkliga hotet från islamismen och den våldsbejakande kommunistplågan.
  Andreas.

 2. Det är vad som kallas projicering på skenmål i syfte att styra bort från verkliga hot

 3. Att ett gäng förståndshandikappade stollar i Dalarna utgör den största risken för säkerheten i Sverige och världen är foliehattarnas i pkmedias önskedröm.
  Islamister och extremvänster är ingen risk utan tillför i stället berikande synpunkter på samhället och debatten enligt ovanstående.

 4. Själva nazismen är en vidrig företeelse fy fan för den MEN finns det verkligen nazister i Sverige idag ?En och annan knäppjök som fått vanföreställningar men att det skulle finnas grupperingar tror jag inte på , ordet nazist har ju missbrukats/misstolkats så till vida att alla meningsmotståndare platsar in i begreppet ,man har använt pekfingret och det tillhörande ordet nazist i sådant överflöd att ingen bryr sig längre (i debatter där man ligger på minus) Och då pekar man och uttalar det magiska ordet och därmed slut på debatten ,det farliga med är att man blir lite avtrubbad och då/om det skulle dyka upp ett gäng med “riktiga” nasse svin ,så upplever man ingen skillnad mellan nazister och nazister efter som halva befolkningen har blivit/blir utpekade som nazister av typer som Arnstad lindberg och Wolplovski Eller vad han nu heter
  Kom ihåg att historien skrivs alltid av vinnaren ,sanning eller inte

  • Det finns ju Nordiska Motståndsrörelsen, de beskriver sig själva som nationalsocialister (ordet ‘nazi’ är en sammandragning av tyska ‘nationalsozialist’). Huruvida NMR-nationalsocialister kan jämföras med f.d. tyska brunskjortorna är en fråga som jag inte har svar på men att nationalsocialister finns i Sverige är klart, de gömmer sig inte bakom någon fasad.

 5. Tack för att man slapp att se detta. Speciellt Anders Lindberg är ju ett psykfall.

Kommentera