Socialdemokraternas kris


INRIKES. För drygt tio år sedan skrev jag nedanstående 1:a maj tal och erbjöd rörelsen, det finns även i en längre variant. Tyvärr tackat både S och LO nej och det är synd. För då hade både de och vi sluppit många problem. 

− Vi som en gång dyrt och heligt lovade att vara en garant mot orättvisorna är idag orättvisorna.

Vi som en gång lovade att alla skulle med,  åkte ensamma iväg mot egoismens rike, vi skodde oss själva, vi myglade till oss lägenheter, stugor, flygresor, sprit, restaurangbesök, dubbla löner, pension vid 60 år och glömde bort vilka som gett oss våra jobb och vilka vi företräder.

Vi har svikit och ställer därför våra platser till förfogande och givetvis avstår vi från de förmåner vi tillskansat oss.

Det är dags att börja om och låta några andra slåss för rättvisa och solidaritet. Vi har glömt vad de orden betyder.


11 responses to “Socialdemokraternas kris

 • Tanten

  Svetsaren ska hålla sitt tal i Malmö idag. Undrar hur många livvakter han är omringad av.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag håller med Roland Karlsson,har samma spykänslor när jag ser svetsarn. MVH ADOLF

  Gilla

  • brisslan

   Svitsaren är Svenstias svar på Venezuelas busschaufför Maduro. Båda lika storhetsvansinniga och dumma i huvudet. Venezulanerna får bittert ångra att, de röstade på socialisterna. Ingen mat, inget skithuspapper att torka sig i röven med ( Det påstår att, en stor grupp svinska volontärer S, MP, V, C, L står beredda att,avhjälpa problemet genom att, åka till Venezuela för att bistå de papperslösa.) Det är bara en tidsfråga när dumsvenskarna kommer att, befinna sig i samma position, som dom i Venezuela.

   Gilla

 • gamgubben

  Jag gav min gode vän och barndomskamrat, samt trogen Sosse, Axel frågan en gång i tiden. Hur kan ni ha en sån nolla som Mona S. i era led?
  ”Jo hon får vara med bara för att annars är risken stor att vi skulle få 60% vid varje val, och det ser så illa ut”

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag är magsjuk sen en vecka tillbaks. Skulle jag släpa mig ner till torget o höra majtalen skulle nog magen kollapsa helt. Det kommer rika partipampar o ombudsmän i sina fina bilar o förmedlar FLOSKLER!

  Gilla

 • ossie

  Dom får väl leva på SIFOs uppblåsta glädjesiffror till verkligheten kommer ikapp dom,

  Gilla

 • Billy Boy

  Idag på 1:a maj kommer högt uppsatta representanter för S, LO, V, F! ev. MP med flera andra vänsterorienterade ideologier att hålla sina tal och innehållsmässigt säga i princip samma sak som Petterssons tal i huvudinlägget ovan.

  De kommer emellertid att använda andra ord och formuleringar och lägga skulden för alla sina egna misslyckade vänsterexperiment på andra än sig själva.

  De kommer aldrig heller att visa någon uppskattning mot SD och tacka Jimmie Åkesson för att de fått plagiera stora delar av den vettiga politiken som SD-partiet under mycket lång tid utvecklat och förordat. D v s den SD-politiken på allt fler områden som vänsteretablissemanget förr förkastade men nu helt eller delvis accepterar och tillämpar.

  Då är det bara att invänta vd toppgarnityret i den vanstyrda svenska vänsterpolitiken senare idag kommer att framföra när de öppnar sina trutar och med högljudda, hatiska och bombastiska stämmor öser ur sig sina lögner och hot över hela vårt en gång i tiden så fridfulla, fredliga och väl fungerande land.

  Gilla

  • brisslan

   Om ni jämför svitsare Ste´fan med Maduro bussföraren. Så skall ni upptäcka deras likheter. Men med den skillnaden att, venezulanerna, protesterar medan svenskingarna di fege, jamsar med Halleluja.

   Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Sossarna slåss mot ett samhälle som fanns på första halvan av 1900-talet… och nu slåss de bara för att behålla sin makt och sitt belöningssystem för sig själva.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Solidaritet är ett svårt ord, för ledande socialdemokrater.

  Gilla

 • Nisse

  På 60 70 talet då var jag själv sosse men sen dök Palme upp då blev solidaritet bara ett ord utan betydelse. Nu massimporterar man desperat en massa röstboskap i tron att få behålla makten………..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: