Stäng

15-årig ridande flicka skadad efter stenkastning

BROTTSLIGHET. Ett mopedgäng kastade i fredags kväll stenar på en flicka som var ute och red. Hon vårdas fortfarande på sjukhus. Fyra personer på moped attackerade en ung ryttare i Mark i fredags kväll. Mopedgänget kastade sten, vilket gjorde att hästen fick panik och försökte ta sig därifrån.

Hästen tappade balansen och snubblade till i tumultet, så att ryttaren ramlade av och skadade sig så illa att hon fortfarande vårdas på sjukhus.

Enligt hästägaren, Emelie De Boussard har hästen klarat sig utan skador, men hon hoppas komma i kontakt med förövarna. Hon vill få dem att förstå hur illa det kunde ha gått.

– Det kanske verkade kul just då, men de förstod kanske inte vad som kunde hända. Både häst och ryttare hade kunnat bli riktigt illa skadade, säger hon till Tidningen Ridsport.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Mopedgäng som kastar sten på häst och ryttare, är blåljuspersonalen slut?

 • stenkastning
 • gäng på fyra
 • angrepp på djur och flicka
 • lugnt i hatmedia

Det är vad vi vet. Jag säger bara att fördomar är ofta samma sak som erfarenheter…

Bilden har inget med artikeln att göra.

24 reaktioner på “15-årig ridande flicka skadad efter stenkastning

 1. Oj då! Många tummen ner. Jag tro bestämt att en babbe varit i farten, oj-oboy, förlåt, jag menar en pyrotekniker. Babbe är ett grovt rasistiskt ord och därför kommer jag inte att säga ordet babbe mer.

  Istället för att säga babbe och babbar blir det alltså pyrotekniker.

  Jag repeterar:

  Babbe kommer att ersättas med pyrotekniker eftersom babbe är ett grovt rasistiskt ord.

  Därmed är det slut på användandet av babbe.

  No more babbe!

  /Babbe

  PS. No babbe! I will not say babbe again.

  b
  a
  b
  b
  e

 2. ”-Det kanske verkade kul just då, men de förstod kanske inte vad som kunde hända.”

  Låter som har erfarenhet av att vara på andra sidan?

  1. Det är aldrig ”kul” för den som tar emot.
  2. Jo dom förstod vad som skulle hända. Precis som du själv alltid gjort.

 3. Muslimer så klart. Försök att förklara för en idiot måste vara lättare än att förklara för en muslim vad som kan hända vid stenkastning.
  Utvisa hela familjen, det är en utmärkt signal till resten av klanerna, när deras telningar tar sig friheten att förstöra friden i Sverige. Vi klarar oss bra utan muslimer, vi har aldrig behövt dem, vi behöver dem inte och kommer aldrig behöva dem

 4. Och vilka måste man förklara för att det kan gå illa om man angriper en ryttare med stenkastning, som var ett barn dessutom? Menar någon att det måste förklaras av en vuxen? Är det menlösa barn i aktion på moped, då är det redan olagligt av deras målsmän att släppa ut dem på moped, för då skall de vara inlåsta på en institution redan. Jag tycker föräldrarna nu verkar leva farligt och skall dömas för kännbara straff och skadestånd.

  1. Jag ser 30 ogillanden nu, men sån är lagen. Målsmännen för respektive stenkastande mopedåkare får stå för deras mordförsök. Förstår man inte att det är mordförsök, så är det ytterligare anledning spärra in dem. Om nu inte de stenkastande mopedåkarna var minst 18 år, då får de själva ta straffet.

 5. Vad hästägaren inte tycks förstå är att detta inte är ”bus” som för i tiden.
  Moppegängets avsikt var att skada och de hoppades nog att det skulle ha slutat värre än det gjorde.

 6. Den otursdrabbade flickan visar dessvärre en typiskt svensk undfallenhetsattityd och tänker tydligen främst i terapeutiska termer. Hon hade lika gärna kunnat slå huvudet så illa mot en sten att hon avlidit eller invalidiserats för livet, och hon önskar initiera en pedagogisk dialog med de allmänfarliga bastarderna. Säger en hel del om den vanföreställning de i synnerhet yngre generationerna påtvingats i den humanitära stormaktens hotfulla atmosfär.
  Andreas.

  1. Det är hästägaren som tror sig kunna prata förstånd med sadisterna, flickan som red hade lånat hästen och vill förmodligen inte träffa asen mera.

  2. Det är tyvärr i linje med hur man ”får” uttrycka sig i svenska medier vilket många företagare m fl lärt sig. Alltför detaljerat beskrivande eller åsikter om förövarna, leder till hetsjakt på personens facebook och rasistanklagelser som standard….

 7. Tösen är ju PK-skadad, tror att man kan prata förstånd med vildar/orcher, antagligen mamma och pappa som lurat henne.

 8. Jag bara säger igen, jag vet att Pettersson refuserar varje gång, det är OK,
  vi måste bara få ett fascistiskt parti in i Riksdagen – de är de enda som kan ta tag i detta.. SD är helt chanslösa, de har fel ideologi för ändamålet.

 9. Invällarna visar gång på gång att de inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Finns det någon anledning till att vi skall ta emot och dessutom försörja dessa förstörare av vårt samhälle?
  Stäng landets gränser snarast!

 10. Ja, vi är ju tvungna att se till att socialtjänsten får reda på den här historien:
  Det är mamman som felar. Hon har inte lärt dottern att när osvenskar är i farten så ska kvinnor bita ihop, tåla smärta samt, och framför allt, omedelbart lägga upp sig så att illegalisterna kan ta henne.

  Så är det, så har femenregeringen(landsförrädareregeringen) bestämt. Samt vänsterfeministvirrvarret, de med vanföreställningar, ni vet.

 11. Visiret är tydligen inställt på allt och allo, inte bara på blåljuspersonalen.

 12. Jag växte upp i 50 – 60 talet.Vi gjorde mycket rackartyg och bus,men det fanns viss hederlighet,vi plågade inte djur och brudar,man sparkade aldrig folk som låg ner,om bengen kom då stack vi ,det var ingen stenkastning alla fall.Dagens bus har ingen ryggrad,det är som svetsarn,bara skit.Avgå MVH Adolf

  1. Vi hade följande regler:

   Man slog ingen som var mindre!
   Man var inte två mot en!
   Man slog ingen med glasögon!
   Man slog inte tjejer!

   Räckte långt!

   1. Bra Kalasbetalaren, riktig moral och etik! Det fick hag också höra av de som uppfostrade mig, och man följde reglerna.

   2. Precis! Allt det där var fegt. Skulle nån ändå få för sig att bete sig så ynkligt blev han omhändertagen av omgivningen.

 13. Vårdas hon fortfarande på sjukhus, är hon rasist?

  Jag läste på Internet att babbe är ett grovt rasistiskt ord. Jag har beslutat att istället använda ordet pyrotekniker då babbe avses.

  1. Vaaaaa! Fick hästen panik? Är hästen också rasist? Och det hände i Mark? Fy fan! Både hästen och tjejen är rasister.

   🙂

  2. Fär man inte säga blatte, babbe eller choklad människa kan man säga kaffe pojke eller kaffe flicka, såna hade ju Knugen, båda modellerna troligen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: