Gammelfascisten (S), Judepassen och yttrandefrihet


DEMOKRATI. Statsminister Stefan Löfven (S) är upprörd över att Nordiska motståndsrörelsen ska protestera på första maj. Socialdemokraterna tvingades flytta fram sin samling i Falun när organisationen fick demonstrationstillstånd. Något som stör statsministern ”väldigt mycket”.

I går meddelade arrangörerna av Almedalsveckan att Nordiska motståndsrörelsen inte får vara med i det officiella programmet. En häftig debatt förs även kring den alternativa tidningen Nya Tiders medverkan på Bokmässan.

Statsminister Löfven är frågande till beslutet som arrangörerna tagit i frågorna.
– Det finns inget i rättigheten att yttra sig som gör att arrangörer måste ge tillträde till dem som bekämpar demokratin, säger herr Löfven.

-Pettersson hör en statsminister!!! vilja bestämma vilka som företräder demokrati och yttrandefrihet. Statsministern och partiledaren för socialdemokraterna utövar påtryckningar. Det verkar inte speciellt demokratiskt. Nu vill han ha bort Nordiska motståndsrörelsen som han kallar nazistisk. Blir det Sverigedemokraterna nästa gång, dem har han också kallat fascister med rötter i nazismen, det får mig att tänka på rötterna hos ett annat parti. Minns du Stefan?

Ska du utesluta rörelsens alla organisationer för deras rötter också? Du kanske ska ta lite repetitioner om Den moraliska rötan i Rörelsen, Stefan. Den är i åtta delar. Är det för mycket så har du en gammal repris på en enda sak av många nedan. Det kanske är något att tala om på första maj.

Gammelfascisterna (S) och Judepassen

INRIKES. Ni har hört statsminister Stefan Löfven (S), finansminister Magdalena Andersson (S) och många andra kalla Sverigedemokraterna för att vara ett litet nyfascistiskt parti, med rötter i nazismen och för att ha ett brunt förflutet.  

Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.

Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.

Men hur är det? Har Sverigedemokraterna som bildades 1988 ett brunt förflutet som är värre än några andras partier? Svaret måste bli nej även om det funnits och säkert finns några rötägg bland SD:s aktiva.

Alla partier har ett brunt förflutet men socialdemokraterna är värst.

Vem har inte hört talas om Judepass som Nazi-Tyskland införde i varje tysk judes pass, det är inte allmänt känt att det var en svensk idé.

1938 framförde Sverige genom statssekreterare Tage Erlander (S) och Schweiz, oberoende av varandra, ett önskemål om att de tyska judarna skulle få särskilda pass. Detta ledde till att den tyska regeringen införde de så kallade ”J-passen”.

Den 5 oktober 1938 blev alla judiska pass ogiltiga och skulle lämnas in till polisen inom två veckor. Judarna fick därefter ansöka om nya pass. Passen stämplades med ett rött ”J” på första sidan.

Anledningen till det svenska kravet var att alltför många judar lyckades ta sig in i Sverige eftersom deras namn inte avslöjade dem. Så Tage Erlander, som då var statssekreterare åt socialminister Gustav Möller (S) som också var chef för hemliga polisen åkte på regerings uppdrag till Tyskland för att försöka stoppa judeexporten till Sverige.

Tage Erlander (S) medverkade alltså till att Tyskland införde det stora J som stämplades in i varje tysk judes pass och detta bara en av socialdemokraternas åtgärder mot underlägsna människotyper.

1942 inleddes en registrering av ”tattare” på initiativ från socialminister Gustav Möller och statssekreterare Tage Erlander. Anledningen var att genom detta kunna sätta in sociala åtgärder, det vill säga att sterilisera ”mindervärdiga” människor.

S har aldrig på allvar tvättat sin bruna nedskitna byk och borde tänka sig för innan de beskyller andra för att ha skit under naglarna.

Socialdemokrat nominerade Hitler till Nobels fredspris

Ra(S)ister & Nazi(S)ter

Löfven gick med i socialdemokraterna när S tvångssteriliserade mindervärdiga människor

Mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor…


28 responses to “Gammelfascisten (S), Judepassen och yttrandefrihet

 • Mia

  Hur länge ska dagens politiker anklagas för vad dåtidens politiker bestämdde för 80 år sedan?.

  I 80 år till kanske, eller ändå mera.

  Gilla

 • Förintelsens minnesdag och hycklaren | Petterssons gör skillnad!

  […] var drivande under Andra Världskriget att Nazityskland skulle ta fram speciella Judepass. […]

  Gilla

 • Rubrikerna från 1943 ekar bekant | Petterssons gör skillnad!

  […] Minns ni Judepassen, införda i Nazi-Tyskland 1938 efter önskemål av den svenska regeringen representerad av inte obekante Tage Erlander. […]

  Gilla

 • Aron Flam – Vad får man skoja om i Sverige? | Petterssons gör skillnad!

  […] inte får skämta om sossar, feminism och islamism, som exempel på det som SVT inte tål ger han Judepassen som var ett socialdemokratiskt […]

  Gilla

 • Peter

  Det hade inte funnits något socialdemokratiskt parti som fått demonstrera fall de regler Löven vill ha skulle funnits då det partiet kom till.

  Gilla

 • Carl edström

  Vi har än hycklare till statsminister.Bevara Sverige Svenskt .

  Liked by 1 person

 • delbert

  Skönt att Sverige är så bra ändå va?
  Utan Sverige hade nog inte Zlatan kanske fått samma möjlighet (ja man vet aldrig)…

  Utan ett Sverige som bara för 50 talet år sedan bestod av mesta dels vita män och kvinnor… knepigt… Idag tackar man sin lyckliga stjärna att det nu förtiden består av folk som inte har några problem att strida för ISIS, eller kasta sin fru från balkongen…

  Det är lite som man önskar ibland att Sverige inte var Sverige utan mer som föregångs länderna som Afghanistan, Pakistan osv… heller hur? Där finns ju inte lika många sådana dära vita tråkiga människor…

  Gilla

 • Jhonsson

  Jag tror nog Löfven vill bestämma.över vilka partier, som skall betraktas som rumsrena. Själv tror han ju, att han är snäppet över Gud.
  Och dessutom har han ju pratat med Obama. Så det så.

  Gilla

 • Jhonsson

  Lätt att sammanfatta: Hycklare!

  Gilla

 • Grune

  Varför får inte jag vara med här på Petterssons längre

  Gilla

 • Grune

  Om svetsarns ord är rätt så borde väl inte S få vara med.

  Gilla

 • Grune

  Om det inte finns något i rättigheten att yttra sig som ger arrangörer skyldighet att lämna plats åt dom som bekämpar demokrati så kan väl arrangörerna stänga ute S eftersom dom bekämpar demokratin med näbbar och klor.

  Gilla

 • Mr Jordan

  S har ju så tydligt tappat kontakten med verkligheten. Att Moderaterna vann valet på ”deras” planhalva var säkert ett hårt slag och sedan dess har inte mycket vettigt kommit till. Brutna vallöften är sedan länge standard och oheliga allianser med V och MP visar på arrogans och djupa problem med kärnfrågorna. M vill sänka skatterna och S vill höja. Alla ”utmaningar” har man medvetet duckat inför och SD har såklart fyllt tomrummet, enkelt och logiskt. När S ändå anpassar sig och gör SD’s politik till sin egen, så vore det klädsamt med ödmjukhet, i tider av terror. Av detta ser vi föga och det är nu mer än någonsin oklart om vem som styr skutan, Stefans buffliga och Jeltsnins-fulla retorik till trots. 2018!

  Gilla

 • Argus

  ”Löfvens kritik: ”Måste inte ge dem tillträde””

  Hmmm… Uppskattning av förlorade människoliv, krig borträknat, som vissa ideologier förorsakat:

  Hitler, nationalsocialist: 11 – 17 miljoner
  Stalin, kommunist: 50 miljoner
  Mao, kommunist: 100 – 150 miljoner
  Muhammed, islamist: minst en kvarts miljard

  Eftersom Löfven glömt bort den gamla socialdemokratiska dygden att hålla rent åt vänster har han blivit medskyldig i de kommunistiska förbrytelserna. Det bästa sättet att komma tillrätta med svagsinte är annars att låta dem avslöja sig själva.

  Gilla

 • Håkan

  Kalla dem vad ni vill?
  I EU gå de i Merkels ledband!
  Tyskland styr Europa det gick inte Britterna med på och kanske inte Fransmännen heller? Men korkskaftet Löfven har inga problem!

  Gilla

 • assad

  Skräckfilm är en filmgenre med målsättningen att väcka känslor av rädsla, obehag, skräck, spänning och äckel hos tittaren, står det på Wikipedia.

  Vad sägs om lite nya uppslag i skräckfilmsvärlden, vad sägs om filmerna:

  ”Jag är granne med ett asylboende I”
  ”Jag är granne med ett asylboende II”, och
  ”Jag är granne med ett asylboende III”

  Snacka om att väcka äckel hos tittarna!

  För varje film byggs asylboendet allt närmare huset som huvudpersonen bor i och i ”Jag är granne med ett asylboende III” byggs asylboendet och huset ihop till en enda byggnad så att filmens huvudperson bor inne i asylboendet. När han försöker fly, kommer Henrik Schyffert hoppandes på ett ben och flinar, vilket leder till att hjärtat slutar slå och huvudpersonen dör en fasansfull död med tillhörande ansiktsuttryck och minspel.

  Det sista man ser är när Stefan Löfven, som håller en svets i sin hand, trycker sitt ansikte mot kameralinsen och därmed täcker hela bilden.

  Den upplevelsen lär tittarna sent glömma.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Haha! Verkligt laddat scenario!
   😃👍

   Gilla

   • assad

    Jag bockar och bugar och säger tack till Andreas för att han tog del av min nya film. Andreas, som utan minsta tvivel, är Petterssons bloggs mest taktfulle herre, en sann gentleman.

    Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Jag är överväldigad av denna vackra eloge och finner det angeläget att framföra min djupt kända uppskattning.
    Hoppas valborgsmässoaftonen blir riktigt lyckad, min gode Assad! Farbror föredrar dock att hålla sig i sin ungkarlslya, där miljön är angenämt befriad från barbarer.
    Andreas 🙂

    Gilla

  • Bosse

   Till assad.Nu är det så att Löfven klarade inte kursen i licenssvetsning så han blev diktator istället.Idiot var han tidigare.Den kursen gick han på Bommersvik.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: