Unesco på väg att förlora sin relevans

MELLANÖSTERN. Unescos verkställande utskott förväntas rösta på ännu ett genompolitiserat beslut angående Jerusalem – ett beslut om att allt Israel gör i Jerusalem är olagligt och som relaterar till alla tidigare beslut som till exempel det om förnekandet av sambandet mellan det judiska folket och Jerusalem.

Det verkställande utskottet vägrar att sätta ett stopp för den politisering som avsevärt försämrar organisationens ställning. I motsats till Unescos generaldirektörs rekommendation och trots de löften och uttalanden som gjorts under åren av olika ledare fortsätter Unesco med ritualen att föreslå anti-israeliska resolutioner som kritiserar allt Israel gör i Jerusalem. Man antar även tidigare resolutioner som förnekar det judiska folkets koppling till Jerusalem och återanvänder politiska fördömanden mot Israel angående Gazaremsan.

Istället för att, som man lovat Israel, sätta ett stopp för politiseringen stöds den av EU-delegater som lägger fram sina egna förslag om Jerusalem och andra frågor som till och med helt ligger utanför Unescos mandat.

Israel förväntar sig att Unescos medlemsstater röster emot denna absurda resolution.

Den föreslagna resolutionen kommer inte påverka vår beslutsamhet att verka för alla invånare i Jerusalem. Den kommer dock skada Unescos genom försämrad status och relevans.

-Pettersson funderar på om det inte är dags att lägga ned FN och Unesco, jag menar Unesco är drygt 70 år gammalt och det har inte direkt blivit fredligare i Mellanöstern…

Tänk inte på att nästan hela Mellanöstern och Nordafrika, inkl. Turkiet en gång var kristna. Muslimerna blir nog nöjda och fredliga om de får Jerusalem…

9 thoughts on “Unesco på väg att förlora sin relevans

  • “Most Zionists don’t believe that God exists but they do believe that he promised them Palestine”
   Ilan Pappe’, Israeli Historian

 1. FN fungerade under Lie och Hammarsköld, sedan har det gått raskt utför. Om man bygger en sarkofag runt FN-skrapan i New York förhindrar man att utbrända politruker skadar världens folk ytterligare.

 2. Hur kan en organisation verka i så många decennium utan att ha åstadkommit annat än ökade konflikter i mellanöstern? Hur mycket skatt suger FN ut av västbefolkningen till ingen annan nytta än Islams utbredning och växande inflytande, även fortsatta svältkriser och krigskonflikter i Afrika? Hur kan Saudiarabien röstas in i FN:s säkerhetsråd? Varför kan det vara så hemligt hur man röstade? Jag tror de var USA som begärde sluten omröstning, vad det nu kan betyda om hur man skall tro? Det är skumt, det finns många obesvarade frågor.
  ”På frågan om UD anser det vara problematiskt att detta land röstats in i säkerhetsrådet, oavsett om Sverige möjliggjort detta eller inte, svarar Karin Nylund att det är en alldeles för politisk fråga för henne som tjänsteman att svara på

  – Ring och fråga Carl Bildt istället.”
  http://magasin.frivarld.se/rostade-sverige-in-saudiarabien-i-sakerhetsradet-ud-haller-tyst/

 3. Detta jude hat måste få ett stopp!

  Svenska vänstern är experter på att hata Israel och USA!

  Vilka är bättre, Iran och Ryssland?

Kommentera