Muslim vägrar jobba trots att hennes religion tillåter det


ISLAM. När 23-åriga Aye Alhassani från Sollentuna sökte jobb som incheckare på SAS trodde hon inte att slöjan skulle bli ett problem. Men i slutet av intervjuprocessen förklarade bolaget att inga religiösa symboler är tillåtna – och att bära slöja inte var ett alternativ.

– Jag tycker att det är jättehemskt. Det sätter upp så många hinder för mig och andra som bär slöja, säger Aye Alhassani till Expressen.

Hon är förvånad, eftersom hon sett andra kvinnor på SAS bära slöja samt att bolaget i början av rekryteringsprocessen sett en bild på henne där det tydligt framgår att hon täcker sitt hår. Alhassani frågade rekryteraren varför de låtit henne gå vidare i anställningsprocessen: – Hon sa att de tyckte att jag var duktig och kompetent, och att företaget ville ge mig chansen att välja, liksom slöjan eller jobbet då, säger hon till Aftonbladet.

Den 14 mars slog EU-domstolen fast att det inte är diskriminerade för företag att förbjuda religiösa symboler på arbetsplatsen.

Fredrik Henriksson, presschef på SAS, bekräftar att det är oförenligt med flygbolagets regelverk att bära slöja.

-Pettersson tycker det är märkligt att varken Aftonbladet, Expressen, SVT eller Alhassani frågar sig varför hon inte följer islams regler om hon är troende muslim. Jag hoppas att myndigheterna i flathetens land tar till sig nedanstående och drar in alla bidrag för de muslimer som vägrar arbeta på grund av sin religion.

Inom islam finns nämligen något som heter Darura, det är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

 • Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…
 • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…
 • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…
 • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…
 • Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!


26 responses to “Muslim vägrar jobba trots att hennes religion tillåter det

 • SVENNE SVENSK

  Jävla jalla is björnarna har det sämre och sämre samtidigt som IS härjar fritt i vårt fosterland…

  Nämn en person som kan få en kristen kyrka i kamelryttares hemland….
  Snart är det inbördeskrig hemma i Sverige och jag är mycket oroad över hela landet brunsås 😝

  Gilla

 • Jag blir såååååå trött !! | Petterssons gör skillnad!

  […] Tidigare på Pettersons    ännu tidigare […]

  Gilla

 • SAS slöjförbud skapar ilska bland muslimer: ”Har vi inte kommit längre? | Petterssons gör skillnad!

  […] 23-åriga Aye Alhassani från Sollentuna hade sökt arbete som incheckare hos SAS. Flygbolaget kände till att hon bar slöja, men lät henne ändå gå vidare i intervjuprocessen. Först senare sa rekryteraren att slöja på arbetet inte är ett alternativ. SAS har bekräftat regelverket. […]

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Man kan ställa sig frågan hur den aggressiva sminkningen, vilken ger associationer till en betydligt äldre yrkeskategori än den vederbörande av någon anledning sorterar under, kan vara kompatibel med den ultimata symbolen för islamismen och dess hot mot mänskligheten – den evinnerliga slöjan. I sanning något att grunna på!
  Andreas.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Skrämmande hur muslimerna flyttar fram sina positioner utan hänsyn till Sveriges befolkning, mötte en sköterska i hijab på vårdcentralen idag, hon tog blodprov på mig och jag hade inte möjlighet att neka!
  Dessa muslimer är helt opålitliga och nu finns de på våra vårdcentraler fullt ut och får ta blodprover på oss icke-muslimer.
  Vi har ingen kapacitet att sätta ner fötterna i Sverige och våra rättigheter kommer att åsidosättas mer och mer med 7klöverns stöd så länge vi inte sätter ner fötterna.
  På SAS tycker jag inte att man ska få gå i hijab eller burka, det är nog ganska självklart för de flesta med tanke på alla terrorincidenter och ökad kontroll på grund av muslimer. Jag vill INTE ha dem som piloter eller ansvariga för någonting med det bolag jag väljer att flyga med, vi måste sätta ner fötterna NU mot den här gruppen!
  Det står i alla kollektivavtal att arbetsgivaren har rätt att bestämma hur arbetstagaren är klädd på arbetsplatsen och dessutom är hijab jävligt ohygieniskt och snuskigt!!

  Gilla

  • Tanten_2

   Det är dessvärre så att både på Södersjukhuset och Karolinska fins sjuksköterskor med hijab och dessutom långärmad blå kofta med ärmar som slutar på halva handen. På ett av sjukhusen sett detta på ortopedisk vårdavdelning. Oklart hur ofta koftan byts.

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    De är dessa grupper som utnyttjar Sveriges sjukkassa och sjukvårdssystem fullt ut och föder 5-10 ungar….Vi svenskar får ingen vård då systemet är överbelastat med de här grupperna! Inget annat land har GRATIS sjukhusvård för andra folkslag, sjukhusvård kostar enorma pengar men det fattar inte Sveriges befolkning….Kanske när de fattar att systemet har kollapsat, det kommer inte att hålla att pumpa in gigantiska summor i all evighet för att ge vård till all jordens parasiter!!

    Gilla

  • assad

   Jag är för huvudbonader på babbar – pil genom huvudet och gaffel i ögat.

   Gilla

 • Greger

  Arbetsgivare googlar alla som söker jobb. När de hittar dessa artiklar om henne så åker hennes ansökan i papperskorgen direkt. Vilken företagare skulle riskera en stämning i onödan?

  Gilla

 • Levande tro

  Är hon så jävla dum som tackar nej till ett jobb på grund av slöja så ska de ta mig fan dra in bidraget och skicka hem henne till det fria landet som hon flytt ifrån, där får hon bära slöja bäst hon vill

  Gilla

 • Argus

  FN:s flyktingkonvention: ”Artikel 2 – Allmänna skyldigheter
  Varje flykting har gentemot det land, varest han befinner sig, skyldigheter främst innebärande, att han skall ställa sig till efterrättelse gällande lagar och föreskrifter ävensom anstalter, som vidtagas för upprätthållande av den allmänna ordningen.

  Artikel 34 – Naturalisation
  Fördragsslutande stat skall så mycket som möjligt underlätta flyktingarnas införlivande med samhället och deras naturalisation. Särskilt skall fördragsslutande stat bemöda sig om att påskynda naturalisationsförfarandet och att så mycket som möjligt nedbringa avgifterna och kostnaderna för detta.”

  Return to sender.

  Gilla

 • Jogge

  Det är inget att bråka om. Hon som inte ville vara med vid abort fick söka sig annat arbete. I det här fallet måste gälla liknande regler. De är ju bara att ta av sig slöjan eller ta konsekvensen och söka nytt arbete. Men hur skall de göra med slöjbärande passagerare?

  Gilla

 • Monica

  Att bära hijab är bara en slags knäpp idé som muslimska kvinnor har anammat. När jag bodde på Rosengård på 70-talet såg jag inga unga eller medelålders muslimska kvinnor som bar detta plagg utan endast gamla kvinnor. Jag har hört att införandet av slöjan härstammar från direktiv av muslimska brödraskapet i Egypten att ärbara, rätt-trogna kvinnor skall täcka sitt hår. Första gången jag såg en yngre kvinna från MENA-kulturen som bar muslimsk huvudbonad här i Sverige var i slutet på 80-talet. Jag bara hoppas att SAS står på sig och inte ger efter för PK-maffian.

  Gilla

 • Kajsa

  Hon bär slöja för att inte hetsa upp männen hon möter i vardagen. Men idiotiskt nog lgger hon ner ansenlig tid på makeup för att se så vacker ut som möjligt. Haram enligt deras egen religion. Men det verkar vara så valfritt hur man tolkar den där religionen, eller hur. Så praktiskt och bra på alla sätt och vis.

  Gilla

 • ruben

  Hon skulle naturligtvis bli av med alla bidrag. Jag läste om en kvinna idag, som nekades sjukersättning för sin sjukdom, för FK tyckte hon var arbetsför. Kvinnan dog av sin sjukdom och beslutet skickades till hennes familj efter att hon var död. FK säger att om hon dog betyder det inte att hon inte var arbetsför…..
  Tyvärr hittar jag inte artikeln men de som betalt sjukförsäkring i decennium skall dela förmånerna med utländska turister.

  Gilla

 • Tanten

  Bra av SAS att hålla fast vid sina regler.
  En flygvärdinna ska självklart vara iklädd deras uniform, utan fjamsiga religiösa symboler!
  Bra SAS!!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Varför vill de sedan tvunget visa upp sej och berätta om sina svagheter?

  Gilla

 • gamgubben

  Troligen kan de behålla sina bidrag med motiveringen ”vi får inga jobb p.g.a att vi är muslimer”
  Det faller väl de flesta handläggare för!

  Gilla

 • Wally Walrus

  Om det står sådana där idioter på flygplatser kan man ju få intrycket av at man ska flyga på en kvast. Påsken är över. Flyg till Blåkulla eller ännu hellre far åt helvete. Själv vägrar jag att alltid att handla i kassor där det sitter dylika figurer.

  Gilla

 • Mimi N.

  Till alla muslimer som inte vil veta om darura, varsågoda ett uttryck på rumänska: ”Duceti-va de-a dura !” d v s gå bort rullandes (som på ett snabbt rullande band). Försvinn fort !!!

  Gilla

 • gamgubben

  I Saudi skulle nog de flesta slänga allt vad slöjor heter om de kunde. De som flytt för sitt liv till Sverige, kan inte för sitt liv leva utan sina religiösa symboler. Det är nog fler än en hund begraven här!

  Gillad av 1 person

 • Jhonsson

  Dra in bidragen för de, som inte vill jobba pga slöjor eller fläskkött.
  Massor av muslimska kvinnor går år efter år utan att arbeta.
  Dags att skicka ut dem längs våra vägar och städa upp i dikena.
  Där kan dom linda in sig i niqab eller vad som helst utan att det stör någon. Men naturligtvis en varselväst ovanpå det hela
  När kan vi få,se,detta?
  Du måste sätta,fart på dem Löfven, om de skall bli lönsamma ”lite längre fram”, som du brukar säga

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: