Id- och gränskontrollerna måste förpassas till historien

INVANDRING. Miljöpartiets partistyrelse är tydlig: det är absurt att slå en integrerad region i spillror för att försvåra för människor på flykt. Det är dags att den rödgröna regeringen gör samma bedömning och avskaffar kontrollerna för gott, skriver företrädare för Miljöpartiet i Malmö, Helsingborg, Lund och Skåne tillsammans med språkrör för Grön ungdom.

Torsdag 4 maj upphör id-kontrollerna i Öresundsregionen om inte regeringen väljer att förnya dem. En vecka senare löper tiden för gränskontrollerna ut. Miljöpartiets partiledning är tydlig: id- och gränskontrollerna måste omedelbart avskaffas.

Miljöpartiet har en långsiktig vision om en framtid där alla kan röra sig fritt över världen, och där stödet till utsatta människor delas solidariskt.

-Pettersson fattar inte att Miljöpartiet inte fattar något…

Läs Debattinlägget på Sydsvenskan om ni vill…

24 thoughts on “Id- och gränskontrollerna måste förpassas till historien

  1. Miljöpartiet har ännu en gång, för vilken i ordningen torde det ställa sig ogörligt att redovisa för, med all upptänklig tydlighet deklarerat sin omaskerade vilja att krossa den nationella säkerheten, och denna ambition kan uteslutande definieras som direkt kriminell. Att i dessa alarmerande och kaotiska tider med en ohämmad import av papperslösa bedrägeriaspiranter och våldsbrottslingar, och där rikets ordningsmakt saknar erforderlig kapacitet att hantera den eskalerande kriminaliteten, agitera för ett ytterligare förvärrat scenario, är ett direkt hot mot nationen.
    Tack för ordet.
    Andreas.

  2. Blir regionen allt för integrerad, och därmed brottsligheten, så kan det hända att företagen snarare börjar vända regionen ryggen, som man i praktiken gör med Malmö stad.
    Vilka (privata) nyinvesteringar av betydelse sker i Malmö. Begränsade offentliga – Ja! Och kanske en massa enmansföretag, mest småbutiker. Men inget som ökar skatteintäkterna för Malmö.
    Överhuvudtaget verkar region Öresund öster ligga risigt till!

  3. Ja varför har vi kontroller över huvud taget? Varför gör vi inte som MP vill,, stäng domstolar, polisstationer, skolor, sjukhus då får vi utrymme till fler av staten heltidsanställda av kategorin ”räddare kan ingen vara än mohammeds stora skara som för övrigt inte vill, vår befolkning höra till”.

  4. Ta fram adresser till de här miljöpartisterna och hänvisa alla grova kriminella som kommer att välla in över gränserna till dom.

    • MP bryr sig inte, inte ens om de sinas säkerhet och välfärd. Den femte personen som dog p g a terrordådet på Drottninggatan var tydligen lokalpolitiker för MP.

  5. Sverige måste lära av Australien, USA, Kanada….Med människor kommer mycket oönskat, kriminella, knark, vapen med mera, med mera….MEN MILJÖPARTIET vill inte förstå det….SKRÄMMANDE ansvarslösa figurer, hoppas de åker ut ur Riksdagen men det är nog att tro för mycket om befolkningen….

    • GLÖM inte att SOCIALDEMOKRATERNA gett dem oerhört mycket makt!!

    • Canada är inget bra exempel längre. De har med sin nya regering ”försvenskat” sin invandrarpolitik – och kommit långt.

  6. Något som skulle avskaffas är fjant partiet MP som
    åsamkat landet oreparerbara skador, detta så kallade
    parti är fyllt med verklighets frånvarande politiker med
    alldeles för stor makt i förhållande till sin egen betydelse.

  7. Mp är helt enkelt en flock hjärntvättade individer helt utan kognitiv förmåga. De har till och med åsamkat Sverige större skada än centerpartisten Maud Olofsson, när hon köpte Nuon! Och det säger inte lite.
    Åt vem arbetar alla politiker, som anstränger sig så för att utradera Sverige?

  8. Miljöpartiet är förklädd marxism,de är ett litet parti med endast en enda fråga de vurmar för,allt annat är sekundärt eller en kuliss,de har skrämmande mycket makt för att vara ett så litet parti som är en del av sjukklöver socialistjuntan,glöm inte detta.

  9. Dom är under 4% .Tyvärr fick dom leda landet med svetsarn och det vet vi att det gick åt helvete.Avgå så fort som möjligt,försvinn från regeringen.Avgå MVH Adolf

  10. Får bli en vända på Sytemet idag och köpa ut en flaska Bollinger för att fira MP(K):s allt för sena hädanfärd.

Kommentera