Stäng

529 polisbilar vandaliserade bara i Stockholmsområdet

INVANDRARVÅLD. Över 500 polisbilar har förstörts i Stockholms län sedan år 2010. Trasiga rutor, sönderskurna däck och fordon som brinner. Fler och fler polisbilar i Stockholms län blir vandaliserade och på bara ett år har reparationskostnaderna fördubblats.

– Det är jätteallvarligt och så som jag ser det är det ett angrepp på hela samhället, säger Hanif Azizi, områdespolis i Rinkeby, Tensta och Husby.

Under 2016 skadeanmäldes 87 polisbilar. Reparationskostnaderna uppgick i 1,2 miljoner kronor, vilket är en kostnadsfördubbling sedan föregående år.

Värst är situationen i Västerort, Söderort och Södertörn där huvudstadens mångkulturella paradis finns.

Att polisbilar vandaliseras försvårar polisens arbete, i synnerhet i samband med akuta utryckningar. När bilarna saboteras blir poliserna tvungna att ta hand om den skadade bilen istället för att svara på det larm de larmats ut på.

Polisen har de senaste åren gjort särskilda förstärkningar av polisbilarnas fönsterrutor för att göra det svårare att slå sönder dem. Från nästa år ska dessutom en ny och tåligare polisbil tas fram som ska användas på prov i Botkyrka.

-Pettersson antar att finansministern är glad, för dessa ”pojkstreck” höjer BNP…

Från SVT

7 reaktioner på “529 polisbilar vandaliserade bara i Stockholmsområdet

  1. Bara i svergie kan detta vara möjligt,barnvaktspoliserna får ingen respekt eller rättare sagt har inte ”fortjenat” respekt.
    Har man ingen ”tuff” polis da visar inte det kriminälla samhället respekt,man forlorar helt enkelt kampen.Skattebetalaren ”slänger” sina pengar på ingenting.

  2. Expressen låter hälsa att det var värre på 70-talet, och att detta inte alls har med den stora invandringen att göra.

    Sverige har aldrig varit tryggare säger Betner.

    Jag undrar när de kommer se verkligheten?

  3. Dom kriminella skrattar hela vägen till banken, och det gör fan jag också, det är så sjukt komiskt att man inte kan göra annat. Sveriges utveckling är ju underbar eller vad säger ni styrande politiker, ni måste må underbart nu när Sverige snart inte längre existerar, lever och frodas så som det en gång gjort.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: