Stäng

Dansk oro för att ”svensk” kriminalitet sprider sig

INVANDRARBROTT. I Danmark ser politiker med oro på det gängrelaterade våldet i Malmö. Utvecklingen i Malmö med många förmodat gängrelaterade mord och mordförsök det senaste året har fått mycket uppmärksamhet i Danmark och justitieminister Søren Pape Poulsen har kallats till ett utskottsförhör i danska Folketinget på onsdagen för att redogöra för regeringens arbete med att förhindra en spridning.

Vem som helst kan resa okontrollerad från Sverige till Danmark, men inte omvänt, på grund av svenska gränskontroller. Något som så sent som efter terrorattentatet i Stockholm nyligen fick danska regeringen att inte utesluta gränskontroller för resande från Sverige.

Det är inte bara i Danmark man är bekymrad över risken för att svensk kriminalitet sprider sig. Norsk polis varnade i sin trendrapport över organiserad och allvarlig kriminalitet för 2016 att den liknande utvecklingen i Göteborg skulle kunna få negativa följder för säkerheten i Norge.

Dansk polis är dock inte så oroad, de följer situationen noga men ser ingen spridningsrisk nu…

SR.se

-Pettersson tycker brottsligheten har spridit sig tillräckligt från Mena och borde drivas tillbaka dit…

6 reaktioner på “Dansk oro för att ”svensk” kriminalitet sprider sig

  1. Aha, det kanske var så han tänkte, han den där efterblivna komikerna ”var inte rädda, dom sprider sig”.

    Bubb-Babb-Bobb

  2. Om så vore det någon sort av rättvisa, vi fick ju MC-gängen, de kriminella, från DK.

    1. För att halka in på Barsebäck, så var danskarn med på placeringen från början.
      De hade själva en kärnkraftsreaktor i Risö som de lekte med i närheten av Köpenhamn. Från början var det faktiskt två reaktorer i mycket mindre format än Barsebäcks.

  3. Har länge tänkt att Sveriges grannländer nog blev förskräckta över Sveriges aningslösa hantering av flyktingströmmarna. Att Sverige utan kontroller lät vilka som helst fritt ströva omkring utan noggrann registrering, utan tanke på smittorisker osv. En del var förstås internationellt efterlysta. Vissa drog med sig livsfarliga smittor. Vi har fått fall i Sverige av hjärnhinneinflammation med superresistenta bakterier, samt TBC, som tidigare varit utrotad i Sverige. Det verkar finnas en hel del flyktingar med flera identiteter, som används i bidragsfusk och annan kriminalitet. Det vore konstigt om inte grannländerna känt sin säkerhet mer hotad, pga Sveriges skandalösa släpphänthet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: