”Drömbilden av Sverige förr i tiden är förljugen”

HATMEDIA. De så kallade Sverigevännernas bild av vårt land förr och nu tar sig de mest bisarra uttryck, skriver Expressens Lars Lindström i krönika. Han menar att det i sociala medier och andra medier ges en bild av att nya typer av brottslighet ”importeras”.

Han skriver om ett fall där två tonårspojkar misstänks ha förgripit sig på hästar och att nätet snabbt började spekulera om var pojkarna kom från. ”Allt rashat fick hästägaren att gå ut på Facebook och berätta att de misstänka var ’svensk-svenska’, men det spelade ingen roll för pöbeln på nätet”, skriver Lindström.

Han menar att drömbilden av Sverige från förr i tiden är lika förljugen som mardrömsbilden av Sverige i dag: ”För den som har besökt en svensk folkpark en lördagskväll på 1970-talet eller ett diskotek på 1980-talet framstår detta som rent trams”.

-Pettersson vet inte vad Lindström har för erfarenheter av utelivet på 1970 och 1980-talet men för mig framstår det inte som trams att viss brottslighet är importerad.

 • Gruppvåldtäkter förekom i princip aldrig
 • Tidelag på djur hörde jag aldrig talas om, och är nu de skyldiga svensk-svenska som hästägaren påstått så får vi tro på det. Hade däremot Expressen kallat dem svenska så hade det lika gärna kunnat varit somalier, irakier, afghaner eller vad som helst.
 • Flickor kunde fortfarande gå ensamma efter mörkrets inbrott
 • Hedersbrott var okänt
 • Bilbränder var okända
 • Skottlossning på öppen gata ytterst sällsynt
 • Handgranater i bostadsområden likaså
 • Stenkastning  mot blåljuspersonal var totalt okänt
 • Slagsmål förekom, men oftast man mot man och inte en gruppering mot en annan

Är det någon som har en förljugen bild av Sverige så är det Expressens Lars Lindström som vägrar se det samhälle han varit med om att skapa…Om Lars Lindström på bloggen…Lars Lindström är helt enkelt löjlig när han jämför gårdagens samhälle med dagens. Det är inte samma värld…

Bakom rubriken döljer sig somalier som är somaliska medborgare, det tycker Lars Lindström och Thomas Mattsson är korrekt journalistik medan sanningen avslöjades av alternativ media.

39 thoughts on “”Drömbilden av Sverige förr i tiden är förljugen”

 1. Tidelag på djur hörde jag aldrig talas om”.

  Det gjorde jag. Det var inte så ovanligt att bonddrängar hade tidelag med kor.
  För länge sedan var det hårda straff på detta och det förekom både att bränna den skyldige levande och att hugga huvudet av honom.

  Antagligen inte så mycket för djurets skull utan det omoraliska i det hela.

 2. Jag växte upp på 60- och 70-talet och jag måste ha varit både blind och döv för jag märkte inte av några gruppvåldtäkter, bilbränder, stenkastning mot räddningspersonal osv osv. VARFÖR försöker media mörka och varför blundar många fortfarande för det allt mer upptrappande våldet? Och inte bara här i Sverige utan i övriga Europa. Är inte så rädd för egen del, men fasar för mina barnbarns uppväxt.

 3. Den allt annat än vittfrejdade Expo-predikanten Lindström, avlönad genom det herostratiska globalistorganet Expressen, har naturligtvis i lönndom tagit del av den reputerlige Petterssons senterade och garanterat ocensurerade nyhetsblogg, och därstädes inspirerats till att begå ännu ett angrepp mot den naturliga nationalismen.
  Såvitt undertecknad fanbärare av det sunda förnuftet erinrar sig, haver ingen av de härvarande Sverigevännerna påstått att allting var bättre förr. Vad vi däremot är eniga om är det oavvisliga faktum att vår notoriska marionettministär medvetet importerat den eskalerande kriminalitet vi nu erfar och vars syfte är att med barbarernas benägna bistånd ta till storsläggan mot det redan krackelerade samhällsfundamentet.

  Pedofili- och tidelagsutövare, våldtäktsmän i parti och minut, bilbrännare, bidragsbedragare samt många andra socialt dysfunktionella och allmänfarliga element, symboliserar samtliga de katastrofala konsekvenserna av att prostituera sig under finansmaffian.
  För pastor Lindströms förnumstiga tillrättavisningar bevare oss Herre Gud!
  Fan vet om icke vederbörande patogena pennfäktare umgås med fantasier om att förlänas medaljen Illis Quorum ur överstedjävul Löfvéns hand, som erkänsla för framstående personliga insatser och kulturella ändamål.
  Bah!
  Andreas.

 4. Att gärningsmännen som förgrep sig på hästarna skulle vara svenskar tror jag inte på för 5 öre. Säkert ägaren som är ryggradslösa och pressats att säga det.
  Ibland kan man dra förhastade slutsatser, men här kan jag verkligen inte tro att det handlar om svenskar.
  Vad betyder svensk-svenskar? 3:e generationens invällare?

 5. Hej Tony! Att uppmana folk att inte köpa några kvällstidningar, kan inte göras för ofta

 6. Lars ”Trams” Lindström är en god representant för dagens Expressen.

  Den gamla drömbilden av Expressen är någorlunda korrekt, fast dagens Expressen är rena mardrömmen.

 7. muslimerna i Europa föraktar vårt samhälle .
  Och blinda PKsvenskar sitter och försvarar avs****men.

  ” det är synd om dom, vi måste hjälpa dom”

  Alltid lika kul när nån arab/n**er gråter ut om att: ”Det har inget med islaaahhhm att göra !”. Nej, det stämmer. Ökenfolk halshögg, våldtog och hedersmördade långt före islam och kommer att fortsätta efter att islam är borta…

  Alla muslimer är inte terrorister, men jag ser inte heller att muslimer demonstrerar mot dessa avs*um?
  Man demonstrerar om en moské brinner, men om jag var troende och ett gäng mördade civila i min guds namn så skulle jag bli HELIGT JÄVLA FÖRBANNAD.

 8. Om man är över 70 så har man upplevt ett annat Sverige. Ett land med framtidstro och tro på att något skulle bli bättre. Samtidigt var det lugnt och de utlänningar som kom var till största delen skötsamma. Visst några finnar drog kniv men det var i deras kretsar och aldrig att man var rädd för dem. Raggarna kunde vara lite stökiga men aldrig att de gjorde en något. Tanterna kunde ha flor för ansiktet men det var ganska chickt och man kände igen tanten bakom.
  Man kunde röra sig överallt utan att vara rädd och visst blev lilla femåriga Kerstin mördad och hittades i en koffert vid Fittjasjön men det var ungefär ett sexuellt kvinnomord om året och tidningarna slog upp stort. Nu är mord och våldtäkter av kvinnor vardagsmat.
  Vad är det för samhälle vi fått?!
  Det s.k. öppna samhället – det löjligaste jag hört med alla sina övervakningskameror.

  • Exakt! Visst var det slagsmål i folkparkerna, men aldrig att 3-4 man hoppade på en ensam person. Ett slagsmål skulle vara hederligt, en kraftmätning, precis som i djurriket. En mot en. Man slog inte ner folk bakifrån, coh när någon var nerslagen, var det slutet på ett slagsmål – inte början som nu. Att stå och hoppa på någons huvud fanns inte, och knappast heller 22 skott i en person.

 9. Det är alltså kvällspressen bl.a. som anklagar alternativ media för fake news…?

  Och vad är då ovan artikel från Expressen?
  Var är den trovärdiga källan till hans påståenden?

 10. Lars Lindström har enligt wikipedia sitt ursprung i Skellefteå,
  staden som är uppkallad efter en genetisk sjukdom (”Skelleftesjukan” – vilken är orsakad av inavel
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Familj%C3%A4r_amyloidos_med_polyneuropati ) Kan detta vara förklaringen till hans märkliga uppväxt, och minnen därav? Skellefteå var kanske rentav, under 70 och 80-talen, en stad där tidelag, gruppvåldtäkter, rån och bilbränder var normalt? Bevisligen var ju incest det. Kanske har allt sådant sedan tystats ner för att inte vanära stadens rykte?

  • Inte konstigt då att han gillar Mellanöstern, där inavel
   florerat med kusingifte i många led, kanske är Lars själv
   ett litet snedskott?

 11. Expressens middagstips: Spliff a la Lindström. Kör hela redaktionen till psykakuten, vetja.

 12. Förr härjade och svinade vänsterpacket ner i folkparkerna och diskoteken! Idag på gator och torg. Han talar av egen praktisk erfarenhet, det är klart det. Drägg har ALLTID varit drägg och funnits, även om scenerna för deras huliganism har växlat! Då var det där de svinen härjade runt. Idag har de makten, och därför flyttat sitt svineri framåt i samhället, och i det öppna rummet. Men det är samma skit från deras sida som ALLTID!

 13. Visst fanns det saker som inte var bra i Sverige men utan tvekan var det mycket bättre t.ex när Lars Lindström föddes 1956 mot dagens 2017.
  Om han med handen på hjärtat inte inser det, då är han en lögnare.
  Det var ett mycket annorlunda samhälle upp till 1990, till 2016 har vi utfärdat 2 158 831 uppehållstillstånd varav 800204 anhöriga, det hade varit tillräckligt med de som kom under FN konventionen 69878 dem hade vi nog orkat integrera.
  Den som påstår att inte det har förändrat vårt land är värsta sortens lögnare!

 14. Vi, som har upplevt den ”gamla goda tiden” vet, att den i många avseenden verkligen var bättre. Visserligen var välståndet lite sämre än i dag men folk var rätt nöjda ändå. Man kumde ju gå ut utan att vara orolig och bilen brann aldrig upp. Men nu skall Lars Lindström lära oss att det är svenskarna, som på ett par årtionden förändrats från att vara vänliga, ärliga människor till att bli mordbrandslystma, tjuvaktiga våldsverkare.
  Glöm det Lindström, vi vet vilka det är, utöver våra politiker, som förstör vårt land. Och vi behöver varken några pekpinnar eller ”råd” från Expressens ”journalister”!
  Om man låter,bli att köpa Expressen under ett år, sparar man något mer än 8000 kr. Dessutom helt skattefritt och utan arbetsinsats. På 10 år blir det faktiskt närmare 90000 kr!

 15. Med risk för att bli tjatig, men ….. snälla spara 20 kr varje
  dag genom att inte köpa EXPRESSEN.

  • Ja, det är betydlig bättre att köpa dasspappret på Lidl och så slipper man ju får röfven full av skitsnack.

 16. Ja och Lars Lindström är väl helsvensk? Så visst föds
  det idioter här med. Det visade han prov på när granskning
  Sverige ringde upp honom. Snacka om att bli ägd!

 17. Vänsterterroristernas favorituttryck: trams.
  Om man är så hopplöst efterbliven att man tror på en obefintlig brottsutveckling så borde man kanske se sig om efter ett annat jobb. Exempelvis flippa burgare på donken. Fast det är nog ett för svårt jobb när man varit mytoman i hela sitt eländiga murvelliv.

 18. Vem vet? Han är kanske smygmuslim?

  Många i den sekten gömmer sig ju bakom skynket.
  En del av dem exploderar sedan i en folksamling och andra
  kör lasbil i hög fart på gågator.
  Före det har omgivningen ”inte märkt något”.

  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?

 19. Hur kan man få ihop så mycket dumheter som han tycks prestera. Han sitter nog på krogen och blir fullare och fullare, Bara han dumma uppsyn säger ju det mesta om honom. Stackars sate.

  • Ja ur Lars Lindströms käft och penna har det inte kommit mycket klokt.Hur man kan vara så verklighetsfrånvändande bara för att hålla uppe en förljugen bild av Sverige.Nånting står inte rätt till med deras hjärnor.Vad tror dessa journalister?Att dom inte drabbas om Sverige kollapsar som nation! Jag kan inte förstå vad det är som är fel med dessa människor som lever i en förljugen bubbla.

 20. Det heter HISTORIEREVISION, detta som nynazisterna anklagas för, när de förnekar judeförintelsen. Nu gör man SJÄLVA, precis samma sak. Man förnekar vår fina historia, när vi hade det överlag riktigt bra, harmoniskt och glädjerikt. Allt för att upphöja utlänningarna som likvärdighet i falskhet. ”Alla (h) s människors (påtvingade) lika värde”, vet ni. Allt för att skydda svinen! Man vill folkutrota vår historia, och bränna den på bål. Man drar sig inte för nåt. Tänk bara hur man idag säljer ut muséernas samlingar. Säkert sånt som ger en sann och bra bild av vårt förflutna. Man förstör också vår kulturhistoria i yttre miljö. Det är ni säkert med om i era städer idag. Att man raserar det som skapar tradition och sammanhang för oss äktsvenskar. Ta bara en sån sak som närmiljön. Man skövlar helt enkelt. För att ta två kända exempel: slussen och radioeken i Stockolm. ALLT, för att ta ifrån oss vår historia. Om ni tänker till, kan ni nog få aha’-upplevelser om dylika saker i varje, av era närmiljöer. MAN VILL RASERA VÅRA ÄKTSVENSKA RÖTTER OCH HISTORIA, helt enkelt. Det är hela grejen. OCH BYTA UT DEN MOT INVANDRARNAS. Vem hör t ex dragspel idag nånstans, för att ta en annan sak. DETTA SKER ÖVERALLT OCH I ALLA SAMNANHANG! Och snart har vi ingenting att referera till. OCH DET ÄR DET SOM ÄR MENINGEN! Att få oss att glömma, och inte kunna belägga vår historia. Och sen frågar vi oss: ”Var det verkligen så det var, som jag tycker att jag minns det, eller vänsterpacket kanske har rätt ändå. Det kanske är som dom säger, och jag har fel??????”

 21. Den där Lars Lindström var nog inte född på 70 eller 80 talet, om han var det och hade åldern inne så var han aldrig utanför dörren då.
  Det var synd det för då var det fortfarande möjligt för en Svensk att gå ut och ROA SIG på helgerna utan att vara beväpnad. En tjej kunde gå ut ensam utan att ha pepparsprej eller liknande i handväskan. Man kunde parkera bilen utan att riskera att den var utbrunnen när man skulle ha den igen. På 50, 60,70 och 80 talen visste folk vad det innebar att roa sig.
  Man gick ut och dansade eller så gick man på bio. Blev det sent så var det ingen som helst fara att gå hem säkert Allt det där är tyvärr omöjligt i dag då de två senaste regeringarna har importerat 1 miljon terrorister till Sverige och dom har inte en susning om hur man uppför sig bland civiliserade människor.

 22. Den här idioten lindström var bor Han? Märker han Ingenting? Det är dags att ta bort ögonbindeln och måste börja agera medan vi kan .Svetsarn avgår MVH Adolf

 23. Kolla dagens ZDF Mittags Magazin brottsbilans i Tyskland intressant läsning. En sådan rapport vore otänkbart i Sverige.

  • Ska se om jag kan lägga in dem imorgon…Något som Absurdistan borde taga efter.Hörde också i nyheterna att i tyska storstäderna, drabbas c:a 15/16 % av brottsligheten årligen !

 24. Och här trodde jag att Expressen ansåg att etnicitet inte skrivs ut om det inte är relevant…. tydligen RELEVANT när det är svensk-svensk-

Kommentera