Stäng

Så fixar regeringen arbetslösheten

INVANDRINGEN. Regeringen satsar på ”moderna beredskapsjobb”, hette det förra året, när Stefan Löfven sjösatte ett projekt för att få upp sysselsättningen.

Statliga verk och myndigheter skulle gå före som arbetsgivare och erbjuda minst 5 000 tvååriga enkla jobb, till hundra procent subventionerade, fram till 2020.

Hur många som har skapats hittills? Enligt Arbetsförmedlingens senaste statistik, från mars i år: Tolv stycken och de tolv  jobben är på Arbetsförmedlingen!!!

Ett av Socialdemokraternas vallöften var annars inrättandet av 32 000 traineejobb, en anställningsform för unga att kombinera med yrkesutbildning. De infördes 2015, och reformen utvidgades förra året till att även omfatta nyanlända och långtidsarbetslösa. Traineejobben finns inom den offentliga välfärden och inom särskilt utvalda bristyrken, och subventioneras med 85 procent av lönekostnaden.

Hur det har gått? Inom välfärden finns nu 410 traineejobb, enligt Arbetsförmedlingens senaste statistik. Inom bristyrkena 26 stycken.

Stefan Löfven lovade i valrörelsen också 31 000 så kallade extratjänster i offentlig sektor. Det är ungefär samma sak som moderna beredskapsjobb, fast inom kommun och landsting. Även här är subventionen hundraprocentig.

I mars fanns det 2 765 extratjänster.

Läs mer på SvD…

-Pettersson säger att borgarna ska vara tysta för deras projekt gick lika illa. Det enda ställe som de oanställningsbara kan tänkas få jobb på är SVT för de har sagt att de nyanlända är välutbildade och kompetenta…

16 reaktioner på “Så fixar regeringen arbetslösheten

 1. Det väloljade infiltrationsmaskineriets kugghjul snurrar på högvarv och överstedjävul Löfvén och hans muntert muslimjuckande marionettministär står förnöjt vid sidan av med oljekannor i beredskap för att smörja där det behövs. Stanken från den kladdiga och samhällsfarliga sörjan sprider sig över nationen och påminner oss ständigt om att vår värsta fiende är den inre.
  Den gamla kristna retoriken ”Du skall tjäna ditt bröd i ditt anletes svett” gäller endast oss etniska och sekundärpositionerade svenskar.
  Andreas.

 2. Enda sätt att få loss lediga jobb utan att generera nya projekt är att sänka pensions åldern så att yngre får jobb och praktikplatser i höga antal,nedsidan är att dom yngre har ingen industrivana eller vill ta fysiska krävande jobb.En ting är säker ” innvandring” är inte lösningen då det tar längre tid och mer pengar att först lära dom språket,att integrera och sen utbildning.Det hela blir dyrare än att sänka pensionsåldern som.enkelt kunne ha varit 58 år.Regering tror på högre pensionsålder för att spara pengar men det är en myt få prestanda och mycket annat sänks och dermed kostar.
  Hur som helst innvandringen man hadde på 50-70 tal som ”bygde” svergie har varit och kommer alldrig att upprepas vad än nu regeringen hoppas på.Att fp dom som är her nu,yngre generationer av alla slag som gpr och ”dreller” är sjuka ,lata,”utslagna” osv.det är dom som måste inn i arbete inte bara släppa inn importera fler som inte kan jobba?

 3. Varför ser man inga invällare längs våra vägar för att rensa dikena från skräp? Detta är ett jobb, som alla klarar av. Eller? Det är ju bara att följa diket åt ena eller andra hållet. Med detta kunde säkert ytterligare några tusen sättas i rörelse.

 4. Vad ”billigt” att gömma arbetslöshet i ”arbeten” som inte är självfinansierande. Ett stort svart hål man häller skattepengar i.

 5. Sossarna har alltid,varit dåliga på matematik. När,Löfven räknar låter det nog: ”en, två, många”.

 6. !00% subventionerade arbeten för att vi stackars idioter ska tro att arbetslösheten sjunker.
  Så aningslöst och ointelligent, ja men det är ju politiker som ligger bakom.
  Rösta rätt 2018!

  1. Vi får betala för att de ska kunna påverka statestiken för att lura skattebetalarna. Fantastiskt!

 7. Under 1930-talets arbetslöshet skapades många sk beredskaparbeten. Bl.a. sysselsattes många i vägbyggen. Vägnätet förbättrades till fromma för landets infrastruktur. Men det var sk enkla jobb, som krävde spadens och yxans yrkesutbildning. Går knappast att återskapa idag. Läskunnighet är ett måste minst.

  1. Som Pehr G. sa en gång, det är inte angelägna uppgifter som saknas utan finansieringen av dem. Strippa de utifrånkommande på alla bidrag och erbjud beredskapsjobb istället så blir det kostnadsneutralt. De som uppger sig ha medicinsk utbildning kan avlasta landstingen. Vi behöver öka personaltätheten i hemtjänsten och äldrevården. Villaägare kan få sin gräsmatta klipp och snö skottad mot en måttlig avgift. Etc., etc,..

   De som inte ställer upp får heller ingen ersättning. De som anser sig tecknat ett all-inclusive drar nog vidare. De som bor i utanförskapsområden kommer att få nattro då man orkar inte jalla-jalla hela natten efter en dags kroppsarbete.

   Om vi så ska bygga vägar och järnväg med såg, yxa, korphacka och spade anser jag att vi ändå ska göra det då vi får äntligen får någon för alla skattekronor.

   1. Ska vi ha folk i vården som påstår sig vara vad? Undersköterskor eller läkare? Även undersköterskor har komplicerade uppgifter som ingen klåpare som påstår sig ha utbildning kan utföra.

    Vad har sjuka och äldre människor gjort för att vårdas av folk med påstådd utbildning. Validering och utbildning av dessa tar tid och kostar pengar. Inget vi ska slösa svenska skattepengar och liv på. Låt de ta hand om folk i sina egna länder om de nu har utbildning i vården. De lär behövas på plats och dessutom; inte här där vi har en hög nivå, eller hade, på sjukvården!

   2. @Argus, har som vanligt en vaksam blick för asylturismens konsekvenser. Regeringen lyckas med att skapa jobb till vita ersättningar med 85 % lönebidrag.

    Vita har inte råd utan tvingas betala svart till papperslösa.
    – Annars stannar Sverige.
    Om jag hade statministerns, fucked up utbildning och erfarenhet vore det ett drömjobb att bli fackpamp för dessa 85 procentare. Deras löneutrymme har inget tak.
    – Folket betalar.

   3. @Joy: Jag skrev avlasta landstingen, det vill säga ta hand om de som säger sig komma från samma länder på Migrationsverkets uppdrag så att de inte längre belastar landstingens resurser. Om de nu inte har den medicinska kompetens som de säger sig ha kommer det att avslöjas blixtsnabbt utan krånglig och dyr validering. De behöver inte ens lära sig språket.

    Jag kan rekommendera ett besök på valfri inrättning i landstingets regi för att bli varse om vilka som konsumerar välfärd i landet.

    Din idé om de egna länderna är bra men bevisligen svår att genomföra. Den enkla lösningen hade varit att inte underteckna New York-protokollet och därigen inte släppt in icke-européer. Men nu är vi där vi är och är tvingad att spela den hand vi har på bästa genomförbara sätt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: