Det blev som förutspått i Franska valet

Frankrike.  Det blev Marine LePen och Emmanuel Macron som gick vidare i det Franska valet. De  etablerade partierna föll som stenar med republikanen  Fillon vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon och socialisten Hamon.  Mélenchon var den siste att erkänna sig besegrad. Problemet nu för LePen är att de förlorande partierna uppmanar sina väljare att stödja Macron den 8 maj.

seux

I gårdagens val fick LePen 21,4% mot Macrons 23,9%.  Fillon 19.9, Mélenchon 19.6 och Hamon 6,4%.  Ipsos spår att Macron kommer att vinna presidentvalet med 62% över LePen och hennes 38%.  Nu har hon ett hästejobb framför sig att övertyga Franska folket att hon skall vinna.

Nu på morgonen varnar svt för om en högerpopulist, nationalist skulle bli president. Det skulle bli farligt?!  Vissa makter i Frankrike varnar också för nationalism.

Det som ligger Macron i fatet är att han är ensam. Han har inget etablerat parti bakom sig så risken är att han får de övriga politikerna emot sig. ”Då blir han bara en vältalig president utan makt”

Frankrike är splittrat sedan många år och det är LePen´s fördel. De har samma situation som vi men mycket värre och det har fått många fransmän att sukta efter Nationella fronten. Arbetslösheten är 10%, No-Go zonerna är inte räkningsbara, flera hundra enligt fransmännen.

Givetvis var Margot Wallström snabb att gratulera Macron. Jag tror knappast att LePen fick ett samtal.

Åsså Ryssen så klart! Ryssland kan påverka valet. Eftersom de lade ner en massa jobb på att Trump skulle vinna USA-valet och lyckades så varnas det självklart för Ryssen!

Vi kan inte göra annat än att hålla tummarna men det ser inte jätteljust ut för LePen, tyvärr.  Vi får väl hoppas på ”Ryssen” eller att Macron har några ”lik” i garderoben som skall ploppa upp.

 

9 thoughts on “Det blev som förutspått i Franska valet

 1. Tyvärr verkar fransmän lika vänstervridna och oförstående allvaret som en större del svenskar. Att nästan 20% röstade på en kommunistkandidat (Melenchon) och de flesta var unga visar att de känner inte kommunismens brott. Samma sak är att rösta på vänsterliberale Macron. De unga människorna går in leende in i ormens näste.

 2. Det här, var tyvärr det sämsta som kunde hända! Klart att vänsterterroristerna jublar, för detta förstår de svinen. Hade nån av de andra 2 stora hamnat i andra omgången, hade det varit bra mycket bättre. För då hade det splittrat oppositionen. Men Macron, är tyvärr en enande kandidat. Det var förrödande katastrof, att han dök upp från ingenstans. Men vi får hoppas på det bästa. Som att han är utan förankring i nåt parti, och allt annat, och eu -och invandrardrömmare i terroristtider. Dessutom kan det vara fördel att Marine Le Pen är kvinna. Nåt nytt i detta land. Fast Macron är ju ganska driven han också. Suck!!! Vem vet hur det blir. Men hoppet om Marine finns ju i alla fall, även om det är tunt!

 3. I valfusket kommer Le Pen att förlora, men bara lite, så det ser trovärdigt ut.
  Ett samlat EU ligger bakom fusket, mycket hemlighetsmakeri med siffrorna,

 4. Franska valet är redan avgjort!

  Åtminstone om man ska tro TV4, som igår firade att Macron gått vidare. De pratade om segerfest…

  Fast, rätta mig om jag har fel, franska valet är ännu inte avgjort!

  Att svenska s.k. journalister hyllar Macron förvånar mig inte, han är ju vänstern…

 5. Att hon har ett hästjobb framför sig att övertyga det franska folket att hon skall vinna, tror jag inte för ett ögonblick på, för har terroristerna med sina terrordåd inte redan övertalat folket jag då är det kört, LePen skall egentligen inte behöva göra annat än att luta sig tillbaka och låta terroristerna sköta detta jobbet åt henne, vi får hoppas att Fransmännen inte är så sjukt inkompetenta som våra 87% är, och om Sverige inte är ett varnande exempel på ett land som är på randen till inbördeskrig och totalt kaos med enorma mängder kriminalitet och som nu är skuldsatt för all framtid …tja då får ta mig fan fransmännen skylla sig själva, då skall dom fan heller inte komma och gnälla när nästa muslim i lastbil kommer och mejar ner dom eller när nästa muslim spränger dom i bitar.

  LePen for president.

Kommentera