Den enda dagstidningen som ”står upp”

Mig veterligt är Göteborgs Posten den enda ”vanliga” dagstidningen som står upp för sina åsikter och skriver öppet om missförhållanden i Sverige. I dagens GP skriver Peter Hjörne, chefredaktör – ”Det behövs mod för att tycka fel”.  Detta mod besitter endast GP. Förutom vi andra som rotar och förstör för de s.k. riktiga och PK journalisterna.  GP har varje dag en rad av lysande ledare som skrivs av diverse medarbetare. I Hjörnes krönika handlar det om  att vi måste också försvara yttrandefriheten  för dem vars åsikter vi ogillar.

image (2)

Inte en slump att denne Peter Hjörne är barnbarn till Harry Hjörne som faktiskt är den som mest förknippas med GP och ansvarig för framgången som tidningen haft som Göteborgs största dagstidning.  (Han är även systerson till PG Gyllenhammar)

Hjörne skildrar situationen som den är idag med tryckfriheten som inte är någon tryckfrihet. Bibliotek som utesluter böcker ”som inte passar värdegrunden” utför i själva verket ett slags censur som i andra sammanhang är förbjuden.

Citerat: Det står också att läsa att tryckfriheten finns till för ”säkerställande av ett fritt meningsutbyte och en allmän upplysning” och det skall ”stå varje medborgare fritt att, med iakttagande av de bestämmelser som äro i denna förordning meddelade till skydd för enskild rätt och allmän säkerhet, yttra sina tankar och åsikter, offentligöra allmänna handlingar samt meddela uppgifter och underrättelser i vad ämne som helst.”

”Jag kanske ogillar din åsikt men jag försvarar med näbbar och klor din rätt att uttala den”? Är ett citat från den Franske  författaren Voltaire, François-Marie Arouet, som borde sättas på näsan på alla som bojkottar och klankar ned på andras rätt att skriva eller säga vad de vill.

”Jag kanske ogillar din åsikt men jag försvarar med näbbar och klor din rätt att uttala den”?

Läs Hjörnes krönika, väl värt några minuters uppmärksamhet och eftertanke för alla!

Peter Hjörnes krönika

12 thoughts on “Den enda dagstidningen som ”står upp”

 1. I det alldeles utmärkta inlägget står mycket tydligt angivet vilka lagstiftade förhållningsregler som finns att rätta sig efter samt erinran om att tryckfriheten utgör grunden för ett fritt samhällsskick. Dessvärre har vi genom de antidemokratiska vänsterextrema och proglobalistiska krafter som styr dagens Sverige, sedan länge kunnat konstatera att det föreligger en markant differens mellan den vackra teorin och den allt annat än acceptabla praktiken, samt tydliga inskränkningar inom tillämpningen av den grundlagsskyddade yttrandefriheten. Att lagen gör gällande att ingen censur eller förhandsgranskning får förekomma, med undantag av biograffilm, tycks nationens ideologiskt desorienterade belackare och agitationscensorer inom press- och etermedier systematiskt förtränga.
  Andreas.

 2. GP en enastående tidning i dagens Sverige. Dess ledarsida alltid läsvärd. En klart lysande stjärna på journalisternas annars så kolsvarta himmel är Alice Teodorescu. Övriga större morgontidningar som SvD, DN och Sydsvenskan kan slänga sig i väggen. De sistnämnda med en censur, som inte accepterar att man kallar en spade för spade och där antagligen presstödet är dessa sistnämndas enda utväg för att överleva. Det är en skam att vi med skattemedel skall stödja dessa skittidningar, vilka fungerar som lakejer och megafoner åt regeringen. Allt skall vinklas och om detta inte går, utelämnar man det helt enkelt. Den enda morgontidning värd att läsa är GP.

 3. Jag läser ju dagligen GP den enda tidning som är läsvärd mycket begåvade journalister som kan hantera det mesta jag hoppas att tusentals fler skulle läsa den och få något annat än dålig journalistik från dåliga chefredaktörer runt om i landet

  Skickat från min iPad

 4. Samma anda som göteborgs handels och sjöfarts tidningen. Torgny Segerstedt vågade skriva sanningen och stod emot politikerna.

 5. Visst står GP i en klass för sig, i svensk ”riksmedia”. Respekt.

  De ska ha beröm för den väg de har tagit genom alla deras duktiga medarbetare. Kolla bara på länken nedan…….

  http://www.gp.se/ledare

  Sedan finns det ju en tidning till, som bör läsas för sin ”mångfald av åsikter”.

  Det är Dagens Samhälle, som även ska ha beröm och respekt för sin journalistik.

  http://www.dagenssamhalle.se/

 6. Får GP-ledningen extra skydd mot våldvänsterfalangisterna och deras muslimska och zigenska hejdukare ? Livvakt eller sånt bör de riktiga journalisterna få. Föreställ er hatet i Wolodarskis och Thomas Matssons ögon.

 7. Tack Pettersson, det visste jag inte. Jag trodde alla var fegisar och hermafroditer. Då blir det Göteborgs Posten man ska köpa om det behövs tidningar framöver.

 8. Hoppas dom fortsätter i den stilen med Alice T som klart lysande ledstjärna.

 9. En välskött tidning med en beundransvärd ledning. Alltför många mediekanaler trumpetar ut ”allas lika värde” men lever inte som de lär.

Kommentera