Alla har fokus på Franska valet!

Nätet är fullt med inslag om det Franska valet. Alla verkar vara bekymrade över vad som skall hända. Aftonbladets Lindberg varnar för att Putins pengar kan avgöra valet! Andra säger att EU är i fara. Detta betyder att journalisterna tror på Marine LePen och hennes Front National.  Det gör jag också men på en helt annan nivå, jag ser fram emot att hon vinner. Jag hoppas att om Putin sponsrar så skall det hjälpa. Alla har sponsorer – I Sverige är det LO som sponsrar sossarna…….

 

Det mesta tyder på att det blir väldigt jämt och att det slutligen kommer att stå mellan Emmanuel Macron och Marine LePen. Förhandstipsen har varit fel förr men har väldigt svårt att tro att François Fillon  med sina bedrägerier skall ha en chans.  Det finns dock fortfarande runt 20% som har förtroende för honom??!!

Macron är endast 39 år och blir om han vinner den yngste presidenten någonsin i Frankrike. Jag anser att han är alldeles för vek i sin framtoning, har inte samma trovärdighet och säger inte så mycket om vad han vill göra utan bara att ”Jag är redo”.

Skulle det bli fight mellan Macron och LePen så har hon absolut fördel. Franska folket har börjat tröttna och det jäser ute i stugorna precis på samma sätt som det gör här. LePen och hennes anhängare är bara lite mer ”vokabulära” än SD´s anhängare. Åkesson är lite mer försiktig i sina uttalanden men budskapen är väldigt lika.

Ingen är rasist men båda vill ha ordning på invandringen. I hela Europa är situationen ohållbar. Vinner LePen så kommer Frankrike med stor sannolikhet träda ut ur EU och då har 2 av de största aktörerna lämnat.  Detta scenario ser jag som en stor fördel. Om Sverige haft omröstning om EU medlemskap idag tror jag att nej vunnit.

Anders Lindberg, Aftonbladet skriver i sin ledare att Europa kommer att bita på naglarna beroende på vilka kandidater som kommer att mötas i slutvalet 7 maj-av olika skäl.  Alla bävar nog! De som vill se LePen som vinnare för att inget skall hända om hon inte vinner. De som röstar på den andre för att allt kommer att hända då!

Om det stämmer att Rysslands president Putin sponsrar Marin LePen så spelar det väl ingen roll?? Är det inte så att alla har en sponsor eller fler till sina kampanjer?!! LO är väl Sossarnas största. En del av medlemsavgiften till de olika fackförbunden inom LO går direkt till Socialdemokraterna. Då är det ingen  som säger PIP?? Vad jag vet så har Front National lånat pengar av Ryssland för några år sedan.

Lindberg tror inte på att Le Pen blir president, skriver att  ”Den högerpopulistiska vågen ser ut att ha bromsats i tid.”  Varför är han och Aftonbladet då oroliga över vad som händer i det Franska valet?   Vidare ”Det finns en ondskefull axel i tidsandan där nationalism och terrorism förstärker varandra.” Vad är konstigt med det??

Är det märkligt att terroristernas terror stärker vår nationalism, vår patriotism, vår kärlek till vårt land och vårt folk?? Att onda människor kommer till vårt land där vi tar emot dem, föder dem, klär dem, ger dem bostad, utbildning och sjukvård tackar oss genom att begå grova brott, våldtäkter, rån och terrordåd. Är det konstigt att vi då värnar mer om oss själva och vår välfärd? Nej Anders Lindberg, det är inte konstigt i vår värld, bara i media´s värld. Inte i verkligheten, inte på riktigt!

Vi alla har fokus på Franska valet av olika orsaker. Kämpa på Marine LePen. Vi behöver vara lite mer själviska överlag för att vi skall överleva och våra barnbarn skall få leva i ett demokratiskt land. Att de skall få leva i ett land som vi gjorde, med god skola, sjukvård, bostad och arbete. Det är endast möjligt om patrioter som LePen och Jimmie Åkesson vinner valen. EU skall inte bestämma , vi skall bestämma!

7 thoughts on “Alla har fokus på Franska valet!

 1. Jag kan förstå att ämnet är intressant men varför är det så mycket liv om något vi ändå inta kan påverka. Det är bara att sitta lugnt i båten och se vad utfallet blir.

 2. Om det franska folket vid det här laget icke insett det komplett avgörande valet mellan nationens fortsatta existens och dess undergång, torde väljarna vara behäftade med såväl dövhet som allvarliga synskador, och endast en totalt politiskt oinitierad individ eller en utpräglad veritofob med panisk förskräckelse för den realitet Europa nu tvingas hantera, kan lyckas med konststycket att förtränga vikten av en valseger för Madame Le Pen.
  Något ytterligare alternativ gives icke!
  Andreas.

 3. De okunniga förväxlar nationalism med imperialism. Nationalism är värnande om det egna folket medan imperialism går ut på att erövra så mycket länder och landområden som möjligt. Det är det som globalisterna håller på med fast inte genom anfallskrig utan genom att orkestrera internt sönderfall. När det är fullgånget planerar man på att ta över.

 4. Det är bättre att inbördeskriget bryter ut nu än senare då babyarna är ännu flera man kommer att ha häcken full med dom som redan finns i landet

 5. EU har inte lyckats betala ut ersättningen till dom Svenska bönderna man ligger efter sedan 2015 man satsar nog mera på raka gurkor eller standadiserade jorgubbar 22 mm …………….

 6. Om Le Pen vinner och det blir frågan om utträde från EU kan det bli slutet för EU.
  Storbritannien var stor nettobetalare med 14 miljarder.Euro
  Frankrike 6,5 miljarder.
  Nederländerna som sannolikt skulle föja Frankrike 5,6 miljarder.
  Det medför att endast Tyskland finns kvar som stor nettobetalare 17 miljarder, som också är det land som dragit nytta av EU , med en låg valuta.
  Om tyska DMarken hade funnits kvar hade det varit en hårdvaluta, och andra småländer hade kunnat konkurrerat mot tyska varor.

Kommentera