Man gripen för Dortmunddåd


BROTTSLIGHET. En man har gripits i samband med utredningen av bombdådet mot Borussia Dortmunds spelarbuss förra veckan, rapporterar Süddeutsche Zeitung (SZ). Gripandet genomfördes av den tyska polisens specialkommando GSG 9 i närheten av Tübingen.

Den misstänkte, en 28-årig man, ska redan tidigare ha förekommit i utredningen, enligt uppgifter till SZ och public service-kanalerna NDR och WDR. Bland annat bodde han på samma hotell som Dortmundspelarna under attentatsdagen. Han ska också ha gjort någon form av ekonomisk transaktion före dådet mot det börsnoterade laget, i syfte att dra ekonomisk nytta av det.

Samma dag som dådet inträffade ska den gripne ha blankat Dortmund-aktier och tjänat 3,9 miljoner euro, rapporterar den tyska tidningen Bild.

Gripandet genomfördes av den tyska polisens specialkommando GSG 9 i närheten av Tübingen. Mannen är rysk medborgare. Han misstänks ha utlöst bomberna med någon form av fjärrkontroll.

Dortmund var på väg mot en Champions League-match mot Monaco då flera sprängladdningar detonerade i en häck utmed vägen. Ett bussfönster krossades och försvararen Marc Bartra bröt handleden. Spekulationer om en terrorkoppling förekom i ett tidigt skede, men nu säger den tyska polisen att dådet inte har med terrorism att göra utan om kriminell girighet.

Tidigare HÄR.

Länk


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: