Finns IS på svenska myndigheter?


Under kaosåret 2015 tvingades Migrationsverket anställa en rad nya medarbetare för att klara det allt hårdare trycket mot myndigheten och Sverige.

Thoralf Alfsson (SD) kunde på sin blogg avslöja att Migrationsverket anställde 100 nya medarbetare varje månad, en stor del av dessa var personer från de länder varifrån de asylsökande kom. Samtidigt publicerade Merit Wager nyheten om att Migrationsverket anställde asylaktivister från vänsterkanten som tidigare manifesterat och demonstrerat mot Migrationsverkets beslut. Låter det som ett rättssäkert förehavande? Alfsson skrev i sin artikel från 2015, följande ord: ”Finns det IS-sympatisörer bland de anställda”? Ivar Arpi fyller på med samma frågeställning i dagens Ledarsida på SvD.

Kan IS arbeta på Migrationsverket” lyder rubriken som följs av en mycket viktig text.

Efter Rakhmat Akilovs terrorattentat har en rad besvärande uppgifter dykt upp och belyst effektiviteten hos svenska myndigheter. Akilov var föremål för Säpos intresse, men lyckades smita ur greppet och kunde sedan begå ett terrordåd i centrala Stockholm, trots en annan myndighets beslut, Migrationsverkets.

Ivar Arpi berättar om en handläggare på Migrationsverket han fick tips om redan 2015. Kvinnan ifråga visade tydliga sympatier med jihadister, terrorister och extremister i sociala medier. Samma myndighet som tidigare sagt upp en medarbetare som uttryckt sympatier för Israel och som tidigare i år utrett en medarbetare som uttryckt sig rasistiskt, visade aldrig någon vilja att utreda eller säga upp kvinnan med tveksamma sympatier för muslimsk extremism. Istället fick Arpi svaret att ”Migrationsverket inte kan inskränka medarbetarnas åsiktsfrihet”.

Arpi konstaterar att Migrationsverket knappast agerar konsekvent och följer upp med frågan om det är rimligt att en statlig myndighet som beslutar om asylansökningar för människor som flytt terrorism kan ha anställda som uttrycker så starka sympatier för muslimsk extremism?

Thoralf Alfssons och Merit Wagers blogginlägg från augusti 2015 kan visa sig vara aktuella än idag. Om så är fallet sitter svenska asylaktivister och muslimska extremister och tar beslut om vilka som får och inte får stanna i Sverige. Finns det då andra myndigheter där dessa nästlat sig in och tar beslut som gynnar deras egna agendor?

Janne Josefsson och Uppdrag Granskning har plötsligt fått något att bita i.

SvD


12 responses to “Finns IS på svenska myndigheter?

 • Grune

  Jag är helt övertygad om att det är invationsstyrkan som tagit över de flesta myndigheterna i detta muslimska land som en gång var Sverige.

  Gilla

 • brisswlan

  Svenstia, är en stat på deken eller på fallrepet hur man nu vill uttrycka det.
  Samtidigt, som svenskingarna blir dummare för varje år, som passerar. Svenskingens mest förtroendegivande partiledare av idag är Annie Lööv och sedan kommer ”el sapo” paddan Lövén. I varje fall bland svenstias ungdomar och tanterna. Åkesson är den partiledare, som dumsvenskarna har minst förtroende för allt enligt AB publikationer.

  Gilla

 • age

  ”IS sympatisörer”?
  IS = islamiska staten, har koranen och islam som sitt rättesnöre.
  Varje muslim har koranen och islam som sitt rättesnöre.
  Var går gränsen mellan muslim, ”äkta” muslim och ”radikal” muslim?

  Alla muslimer är väl muslimer?

  Har någon av dem ”islams lilla röda”? – Eller finns det en extra stark koran för ”radikala” muslimer?
  Vad definierar en ” äkta” muslim?
  Möjligen har stridsledningscentralerna en ”klasslista” för olika muslimer?

  Alla i Sverige ska följa svensk lag.
  Endast muslimer har två olika lagböcker!

  Känner du dig trygg med det rättssamhälle som har uppstått i vårt fosterland?

  Gilla

 • ruben

  Migrationsverket känns, som ett enda stort rättshaveri. Stor härva att reda ut om någon vågar ta i det?

  Gilla

 • Trynbald

  Hoppas att man lever när Anders Danielsson ställs inför rätta.

  Liked by 1 person

 • Mm

  Handläggare på Skatteverket vägrar ändra 117 åringen ålder som på felaktiga grunder fått åldern uppskriven. Landsman-inna, korruption??

  Gilla

 • angelicaplacet

  I och med att det har beviljats en ofantlig mängd uppehållstillstånd så är det nog så.

  Gilla

 • Kallle7

  De och dess sympatisörer finns utspridda över hela samhället, även på andra arbetsplatser än myndigheter, bara en tidfråga innan de hittar på nåt jävelskap där också. Finns bara en sak att göra egentligen men det kommer nog inte att hända.

  Gilla

 • Blodsven

  I en idiotmyndighet är det snarare mycket sannolikt, i stället för helt osannolikt…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: