Stäng

Irakier flyttade hem till landet han flytt ifrån men tog bidragen med sig

INVANDRARBROTT. En irakisk asylinvandrare som är skriven i Nynäshamn men bosatt i Irak sedan 2012 måste betala tillbaka 768.330 kronor till Försäkringskassan. Araben har fått både sjukersättning och bostadsbidrag – trots att han är bosatt i Irak.

399 900 kronor i sjukersättning, 116 200 kronor i bostadsbidrag och 164 230 kronor i bostadstillägg. Det har en irakisk man som har sin adress i Nynäshamns kommun kunnat kassera in under de senaste fem åren.

Nu har Försäkringskassan beslutat att mannen ska betala tillbaka hela summan. Eftersom han inte längre är stadigvarande bosatt i Sverige och därför inte omfattas av det svenska socialförsäkringssystemet.

Mannen – som har både ett irakiskt pass och ett svenskt så kallat främlingspass – har sedan 2012 tillbringat det mesta av sin tid i Irak. När personer som får medel ur socialförsäkringssystemet flyttar från Sverige är de skyldiga att anmäla detta till Försäkringskassan. Någon sådan anmälan har mannen inte gjort.

Vid åtminstone tre tillfällen har mannen gjort ansökningar till Försäkringskassan där han ”på heder och samvete”, som det står, intygat att han ska meddela myndigheten om förändringar som påverkar hans rätt till bidragen. Men detta har han struntat i.

Bidragsfusket kunde uppdagas efter kontakter mellan gränspolisen, Migrationsverket och Försäkringskassan.

Nynäshamnsposten

-Pettersson undrar hur många sådana fall det finns och hoppas att mannen för all framtid förbjuds sätta sin fot i Sverige igen, några pengar lär väl aldrig skattebetalarna få.

33 reaktioner på “Irakier flyttade hem till landet han flytt ifrån men tog bidragen med sig

 1. Var idag nere på Skattemyndigheten,för att få den årliga stämpeln på att jag fortfarande är i livet.Tro mig eller,utanför porten fanns en kö på c:a 30 meter.
  Nu kör jag för tillfället med min rollator,och åkte förbi dem alla.Väl inne i vestibulen var det proppfullt,med allehanda pensionsräddare.T.o.m. en hel zigenarsläkt fanns där för att hämta ut bidrag.
  Tvivlar på om de kontrollerar alla dessa och om de verkligen har rätt till våra skattemedel. 🙁

 2. Betala tillbaka, det låter som ett skämt.
  Förr i tiden gjorde försäkringskassan hembesök, det var koll hela tiden. Kanske kunde man tycka att det var ibland lite för mycket, men nu är det så eländigt slappt att något måste göras.
  Naivt att tala om att det ska betalas tillbaka.
  Vilken lycka att komma till vårt land och på en gång lära sig hur man ska utnyttja försäkringskassan.

  Var lika bestämda mot de asylinvandrande som det är mot oss alla.
  För en tid sedan så skrev en läkare ut ett papper för min räkning. Färdtjänst.
  Kände glädje och tacksamhet över det, mina knän är så ”nednötta” att jag har svårt att gå. Ryggen har varit problem med länge.
  Har varit på ortoped och de har sagt att jag skulle behöva sätta in proteser i båda knäna, jag oroar mig över hur jag ska klara tid efter, konvalecenthem finns just inte i min närhet. Ingen kan svara mig på det.
  Jag blev kallad till förhör för att få veta om jag kunde få den hjälpen, ja det kändes som förhör, verkade som om den tjänstekvinnan visste mer än läkaren om mig.
  Orden hon sa till mig var. ”Hur skulle det se ut om alla som har ont i knäna skulle få färdtjänst”
  Det är sånt här som gör mig ledsen. Självklart vet jag att alla med ont i knäna inte kan få färdtjänst, jag hade inte åkt i onödan, utan när det är svårt att ta sig med tunnelbanan om jag måste åka till stan. När jag sen läser om hur några blir gödda av våra myndigheter så känner jag stor besvikelse.

 3. Det måste finnas ett tjänsteman-ansvar, man kan inte sitta och drälla andras pengar hur som helst, är det hans kusin som jobbar på FK?

  Vi får naturligtvis bara veta halva sanningen av skandalen.
  Hur många andra sitter med svenska bidrag utanför sitt kafé i solen.

 4. Jag (som är svensk) blev jagad av Försäkringskassan 3 år efter året som diskuterades.
  De hade en egen tolkning och försökte pressa mig på pengar (hotade till och med med Kronofogden), men fick bita i gräset, då de var helt fel ute,

  Jag undra hur många återvändande ”berikare” som granskas 3 år i efterskott…?

  Jag är säker på att det finns gott om pengar som bara sprids för vinden, utan kontroll från svenska myndigheter.

 5. Rätta mig om jag har fel MEN upphör inte ”flyktingstatusen” när fred utbrutit i hemlandet, semesterresor går till släktingar som bor kvar eller individen flyttat hem (enl FN:s flyktingkonvention)?

  Och då ska det Re:Patrieras med hela tjocka släkten!

  Krav på individer borde ställas på aktuellt lands ambassad alt konsulat och räknas upp med marknadsmässig ränta!

 6. Det var detta jag menade när jag sagt att vi skulle behöva en ny bankstrejk. Iaf ett par månaders postaviutbetalning från FK så att dessa upptäcks. Posten skickar tillbaka när ingen adressat finns, banken sätter in pengarna på konto oavsett var du bor.

 7. Ja, det var väl bara en slump att denna taqiyya-man åkte fast. För har man lögnen som religion, så…

 8. Och en annan bli jagad med ljus och lyktan för F. kassan hade betald ut under ett år drygt 1000 kronor för mycket. Att de få något tillbaks av Babben betvivlar jag.
  Jag tro våra myndighets anställda måste vara bra korkade att Babben kunde fuska till sig dessa pengar under så lång tid.

 9. Det känns lite som att staten lockar hit och betalar folk bara för att komma hit och bo här (om de arbetar eller inte bryr man sig inte om), hans brott kan väl ses som att han inte bott här som han fått betalt för…

 10. Jag håller på med att konstruera en frågesportstävling och jag vill gärna inleda med en enkel fråga. Min granne sa att min fråga var för enkel. Vad tycker ni? Jag återger frågan i sin helhet.

  Sätt ett kryss för rätt svarsalternativ

  Fråga: Nästa bilbrand kommer att genomföras av:

  1. Babbar, x. Ingen, 2. Den självantänder

  1. Om bilen är producerad i ett explosivt land så kan det vara 2 som är det rätta svaret. Fast det faller bort eftersom dessa länder saknar bilproduktion.

 11. Jag har producerat en lista på 200 valdistrikt i No-Go zoner och snittet bland dem är 8%….. Hela Sverige 1.8%. Lätt att räkna ut hur många detta gäller 200 x 1000 valberättigade. Och så har vi de som INTE är det……….
  Absurdistan. Ruggugglorna på soc FK och AF sover sött.

 12. Har skrivit det förr – skriver det igen: 11.2% röstade ”utomlands ifrån” i Rosengård. 14.2% i Rinkeby NÖ, 10.2% Rinkeby Mellan, Akalla 13.1% Väderlekstorget 13.5% !!!! Tillfälligeheter? Att de är i sitt forna hemland i mitten av september??? Tjena……

  1. Och i Libanon fanns vid sista konflikten c;a 4.500 ”svenskar” som vill hjälpas ”hem”…Själv kan jag inte minnas mig sett annonser,med semesterresor till det landet. 🙁

 13. Försäkringskassan får väl ta det här som lärpengar. Om de anstränger sig lite, finns det säkert mycket, mycket mer att hämta.

 14. Här finns pengar att tjäna. Kanske inte på återbetala medel. Men på att det i fortsättningen inte betalas ut. Så länge han är skyldig kommer han aldrig tillbaka.

  Svenska myndigheter lär känna allt fler främlingar.

  Nån som Reinfeldt raggat upp åt oss?

  De är ett stort skämt de här människorna. Undrar vilken läkare som sjukskrivit? En landsman som fått ta del av kakan?

 15. Om några år är skulden avskriven och han kan lyfta sin pension som han förtjänat under de år som han varit bosatt här.

  1. Visst är det väl märkligt… att så fort PUT är hemskickat, så åker de på semester i landet de ”flytt” ifrån…
   Lr som en del gör, skiljer sig o får 2 bostäder med dubbelt ”allt” bo.bidrag, socialbidrag m.m m.m
   El varianten att mannen har 3 st ”systrar” som är änkor & plopp så är en man med 4 fruar på plats i 5 lgh med allt därtill….

   1. Sedan kan man toppa det med dubbla identiteter
    Inte så konstigt att Sverige lånar pengar i högkonjunktur
    Tycker inte vår finansminister att det är konstigt?

 16. Hahahohaaaaaahoha BETALA TILLBAKA? Återigen ett lågvattenmärke som klart och tydligt visar de svenska PK patraskfeministpolitikernas naivitet, enfald, svagbegåvning och svagsinthet!

  Hur många är det inte som gör så här? Fenomenet finns hos alla de folkslag och raser i de invällande horderna av asylturistparasiter!

  Inget nytt fenomen, Sveriges skattebetalare har genom åren försörjt stora släkter och klaner runt om i Mellanöstern, Afrika samt Balkanländerna!

  Fy fan!!!!!!!

  Stefan Löfven ta din äckel regering avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

 17. Regelbundna personliga besök med identifikation med hjälp av biometriska data är det enda som hjälper.

  Jag kan inte fatta varför man sätter de största idioter att leda verksamheterna.

  1. Argus
   Det som du skriver är ”sunt förnuft”, det passar inte i Sverige som den den ”humanitära stormakten” !

 18. Jaja bi är många, som undrar hur många fler sådana det finns.
  Fantastiskt att man lyckats ertappa honom.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: