Sverige är på väg åt rätt håll enligt SVT, eller…

HATMEDIA. Det statskontrollerade propagandaorganet SVT verkar ha julafton. I sändning och rubriker går de ut med att fler svenskar är positiva till landets utveckling. Det är SIFO som gjort undersökningen på uppdrag åt SVT. Efter terrorattentatet på Drottninggatan är det framförallt Socialdemokraternas och Vänsterpartiets väljare som anser att Sverige går åt rätt håll i högre utsträckning än övriga väljare. 

I undersökningen som gjordes före terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm svarade 43 procent att Sverige är på väg åt fel håll, medan 32 procent var positiva. Efter attentatet är 41 procent fortfarande negativa, medan andelen som anser att Sverige är på rätt väg ökat till 37 procent. 22 procent är osäkra.

-Pettersson undrar vilka som SIFO har frågat? Är det  jihadister eller vänsterextremister som tycker att utvecklingen är bra? Fortfarande är det betydligt fler som tycker Sverige är på väg i fel riktning än de som tycker att vi går åt rätt håll. Det står i det finstilta men SVT väljer att skildra det på sitt ”opartiska och sakliga” sätt…

45 thoughts on “Sverige är på väg åt rätt håll enligt SVT, eller…

 1. Är det någon som har frågornas exakta formulering? Man skulle kunna tänka sig, här med överdrift, att frågorna kan lyda:”Tillhör du de mörka och främlingsfientliga krafterna som tycker Sverige går åt fel håll, eller är du en god människa som vill väl och arbeta för en bättre värld där människor lever tillsammans, och tycker du att det går åt rätt håll?

 2. SVT’s medarbetare är naturligtvis medvetna om att ingen annan vill anställa dem och gör därför vad ledningen anbefaller.
  Jag läser hellre text TV än lyssnar på de lallande idioterna i morgonsoffan o.s.v. Men ordförståelse hos de skribenter som jobbar där är heller inte så väl utbildade i stavning och ordförståelse.
  Idag läste jag att HV71’s supporters hade guldliga flaggor i händerna, ja ni läste rätt guldliga!! Förstår att det var svårt att skriva guldfärgade eftersom de idag är fast betalda och inte behöver ”brödtext”.

 3. Att förvanska verkligheten med ord , är de duktiga på inom svensk media och SVT.

  De första raderna i artikeln av journalisten Therese Bergstedt, lyder så här.

  ”Terrorattacken på Drottninggatan har gjort fler svenskar positiva till utvecklingen i Sverige.”

  Betyder det då, att fler ev. kommande terrorattacker i Sverige, kommer att göra svenskarna ännu mera positiva till utvecklingen i Sverige?

  Toivo på SIFO är ju också lite ”luddig” i sin tolkning av sin egen undersökning. Han säger.

  ”– På lång sikt har folk blivit allt mer positiva till vilken riktning Sverige tagit. Men det är fortfarande så att fler svarar att Sverige valt fel riktning, säger Toivo Sjörén, opinionschef på SIFO, som mätt svenskarnas attityd till var Sverige är på väg sedan hösten 2015.”

  Ja just det……..SIFO-Toivo har gjort den här undersökningen sedan 2015.

  Det är vad de anser var ”lång sikt”. Själv har jag väl en annan uppfattning om vad ”lång sikt” är.

  Glöm nu inte att undersökningen baseras på 1000 personer. Det är definitivt inte svenska folket , om nu någon vill tolka det så.

 4. Ja det är märklig statistik man refererar till om man inte samtidigt kan visa vilka kategorier av människor man frågat. Man vet inget i det här fallet förrän även kategorin är känd, som exempelvis, politisk aktivist, politisk tillhörighet, ålder, religion, nationstillhörighet och kön. Dessutom var det en listig presentation av statistiken, så man uppfattade det tvärtom än vad siffrorna visar. Man trodde att de flesta tycke att Sverige var på rätt väg, vilket är en lögn utan att ljuga tack vare att det presenterades med ett slugt ordval. Jag hann bli vilseledd och mäktigt förvånad ett ögonblick. Det känns som att SVT är såld till politiska särintressen. Det känns hopplöst långt till nästa val, men vi är lite närmare vare dag 🙂

  • Jag glömde en kategori, som hittats på i de nya värdegrunderna, rasifierad. Sedan undrar jag om man kan räkna in känslovarierad som en kategori :/

   • Ja, svensk, eller ”svensk”, är ju också frågan, vid vilka man valt ut att fråga, och sedan redovisa som ALLA svenskar, fast det i själva verket endast rör sig om allah-”svenskar”. Och om det verkligen är RIKTIGA SVENSKAR, kvarstår mitt tidigare ifrpgasättande, som ändå gör resultatet mycket mycket tveksamt. Känsloläge i invaggad lögn, som man tror är sanningen, och endast den ENDA sanningen.

 5. För det första har ”vi” ju importerat massa ”rätt”tyckande pk-boskap.

  För det andra är det Erdogan-tänket. Att brutalt krossa all verklig opposition. Detta genom att man släppt in massa ännu mer intolleranta än vänstern. Men mot samma nyhögerfolk. Dessa insläppta drar sig nämligen inte för att bruka våld mot de med avvikande mening i våra stadskärnor. Allah står för dem över människan och åsiktsfriheten. Så demokratin är idag i det närmaste DÖD, på ett reellt samhälleligt mellanmänskligt plan. Dessa mussemaffiosos går idag och terroriserar våra stadskärnor, och kväver och manipulerar demokratin. Och folk hjärntvättas att tro, att det är ALLT som är. När de inte ser nåt annat, nåt verkligt alternativ, invaggas de att tro, att det är så här det är, och något negativt ju inte finns i jämförelse till denna förtryckande onda kontext. Eller tror ni människorna i Hitlertyskland såg det som förtryck och negativt, medan de levde i det. NEJ!!! Människor avtrubbas gentemot upprepad verklighet, och inbillar sig att det är så det BARA kan vara. Och efter en tid, att allt är bra. Eller varför såg inte människor att kejsaren var naken tror ni, i ”kejsarens nya kläder” av HC. Anderssen. Samma fenomen av blindhet för sanningen, och inbillning att ”allt är bra”, och att utvecklingen är positiv. Man ser inte skogen för alla träd brukar man säga, och det är högst tillämpligt här.

  • Dessutom, har ju de Erdogan-lika styret här blivit hårdare i sina försök att kväsa varje form av verklig kritik och opposition. På alla plan. Vakter och polis tolererar mycket mindre samhällskritiska yttringar idag än för 10 år sedan. Och från styret är man mer fördömande, liksom man har en mer aktoritär vänsterpolitik, som bara genomförs utan debatt eller diskussion, som om det var en given allmän sanning. Te x invandrars fördelar i dagens samhälle. Mycket mer så idag än för 10 år sedan.

 6. Stadspropaganda i sin sämsta(värsta) skrud.

  Det riktigt vidriga är att gemene vit svensk inte ens är i närheten av att begripa hur oerhört illa det är ställt.
  …vad ska man säga? Nog för att jag redan hade låga tankar angående svensken men att det var så uppruttet mångas pannben(se ”Sergels-torgs-hyckleriet”) det trodde man ändå inte.
  Det är inte för inte att man har börjat bli otrevlig. Det går ju för f_n inte att vara annat längre när allt håller på att braka åt hel_ete riktigt.

  Lutningen nedåt, det sluttande planet har en exponentiell ökning.
  Och ingen ser fallet…

 7. Allt fler tycker att Sverige går åt rätt håll! Ja, man kan ju tro vad man vill om den saken men ”undersökningen” är väl bara till för att trösta de redan frälsta. Måste det verkligen till ett terrorattentat för att svenska folket skall tycka att landet går åt rätt håll?
  Med tanke på det som hänt, tycker jag att landet kommit in i en störtspiral, som bara blir brantare och brantare.

 8. Statliga Vänster Televisionen förnekar sig inte. Sveriges motsvarighet till Pravda fortsätter sitt basunerande om den Lyckliga staten, förgylld med välutbildade fridfulla berikare.
  Inte ens ett dödligt terrorattentat kan få SVT att inse verkligheten.

 9. Det finns en viss ”värdegrund”, som det kallas, inskriven i styrdokumenten.
  Den förklarar att alla har rätt att tycka som de vill, men att vissa åsikter (exempelvis antidemokratiska eller främlingsfientliga) bör bekämpas med aktiva insatser.
  Självfallet ges ingen precis definition av demokrati eller främlingsfientlighet.
  På samma sätt lär det finnas liknande normer inom media eller andra former av statliga verksamheter.
  Det finns alltid en ”värdegrund” som vi aldrig kommer ifrån, oavsett vems den är.
  För vi kan väl ändå inte leva i ett fullkomligt nihilistiskt samhälle?
  Jag har ingenting emot att vissa åsikter är inbyggda i systemet, men att det heter att ”man får tycka vad man vill, så länge man tycker rätt” är just vad jag motsätter mig.

  Om man delar åsikterna som sprids på SVT och inte ser det som propaganda så har man redan blivit färdigindoktrinerad.

  Om några år får vi SVT-jihad.
  Det låter skojigt, eller hur?

 10. Till Andreas.
  I begynnelsen skapade Gud världen. Han skapade solen, månen, växterna, dig och mig. Det han inte ville skapa var statsministern och Henrik Schyffert. Herren var mycket bestämd på den punkten. Det blir ingen Schyffert eller statsminister sa han gång på gång. Allt var gott.

  Tiden gick, och mycket långt senare uppstod en slags dyngamöba och en fjantkorvshög. Ur dyngamöban växte statsministern fram och ur fjantkorvhögen trädde ett huvud fram, det var Schyffert. Alla djur och människor blev rädda. Statsministern fyllde sitt land med babbor och Schyffert, som saknande hjärna, hejade på för fulla segel.

  Nu inträffade plötsligt det värsta som kunde hända. Satans tid var kommen. Statsministerns kropp växte ihop med Schyfferts huvud och en gräslig varelse var nu född. Huvudet kunde nu prata med kroppen och tillsammans smidde de planer som skulle komma att ödelägga ett helt land och dess befolkning. Ingen kunde stoppa varelsen, ty varelsen hade en speciell plan för landet – totalförgörelse med babbor, det värsta tänkbara vapnet. Alla som inte tyckte om gruppvåldtäkter, misshandel, rån, bilbränder osv. kallade varelsen rasister.

  Varelsen bara växte och växte och blev allt fulare och fulare. Så en dag var de så ful så att det istället blev roligt. Alla människor tittade på den och skrattade så de nästan kiknade. Babborna blev rädda och sprang ut i havet och kom aldrig mer tillbaka.

 11. Löfvens landsfaderskådespel och viftande med svensk flagga efter terrordådet gjorde tydligen intryck på en och annan lättsuggererad dumsvensk. Masspsykos – smattrande flaggor och en fuhrer som på klassiskt manér känslofullt talar om kärlek och det ”öppna samhället” vinner snabba poäng över förnuftet. Hoppas att svenskarna snart vaknar upp ur dagdrömmarna och ser den krassa verkligheten. Det är bråttom nu!

 12. Hur är det möjligt att efter attentatet svenskarna förkastar sig psykopaterna igen ? Vredet har malts ner som i en holländsk kvarn ….ingen skillnad mellan de två ländernas politiska klimat.

 13. Då SVT svarar för regin kan vi utgå ifrån att det inte varit frågan om någon randomiserad intervjuteknik. Här har de genompolitiserade agendajournalisterna uteslutande inriktat sig på ett segment som förväntas leverera de av etablissemanget önskade svaren. Ovan angivna statistik är lika pålitlig som en kobra upprest i attackposition.
  Andreas.

 14. Pettersson, kan vi inte ha mer inlägg om Schyffert, han ser så dum ut?

  Statsministern är också kul men han ser mer seg och retarderad ut. Schyffert blir mer rolig eftersom hans huvud är så fånigt.

  Om man klipper ihop en bild med statsministerns kropp och Schyfferts huvud blir det jätteroligt.

  • Han har då anspråk på underhållningen, må jag säga!
   Fy dong, sådana fantasier. Man kan få onda drömmar för betydligt mindre. Han har aldrig varit betänkt på att söka lyckan inom skräckgenren? Där torde väl själve Stephen King komma till korta. Släng ihop ett manus, vet jag!
   Andreas 🙂

  • Arma Linda,
   det är verkligen beklagligt. Bor själv i ett så kallat multikulturellt bostadsområde och vet att all världens otrevligheter tillåts utspelas inför de lamslagna svenskarna. Hit kommer sällan någon representant för ordningsmakten, ej heller uppmärksammas galenskaperna i den korrupta lokalpressen. Sorgligt!
   Andreas.

   • Tack. Du förstod precis hur det är. Tyvärr är sommaren extra ”intressant”.

   • Exakt min tanke! Inte speciellt trevligt då man varma sommarkvällar vill öppna ett fönster. Detta, min vän, ter sig tämligen ogörligt då larmande oljud måste stängas ute.
    Andreas 🙂

 15. Ja Pettersson, en sund befolkning blir ju alltid glad när det sker en terrorattack. Det är en stark indikator på att saker och ting står rätt till.
  Jag rekommenderar fler terrorattacker så att vi kan bli ännu nöjdare med vårt land.

  Men jag måste kvarstå vid min uppfattning att statsministern är en pajas.

Kommentera