Vill du se, folkutbytet fortgår

I veckan som gått har jag stött på ännu ett exempel på att vårt land är i en allt snabbare nedåtgående samhällsspiral. Jag begav mig till Skatteverket på Kattsundsgatan 7 i Malmö.

Med en stund över i mitt schema passade jag på att avlägga ett besök i nämnda statliga verk, mitt ärende var inte att på något vis skattskriva mig, eller pungslå staten på bidrag, utan tvärtom. Mitt ärende bestod i hämta personalliggare samt informera mig om vilka regler som gäller om skattskyldighet efter en husförsäljning.

En vän till mig hade varnat mig för att bege mig dit då det hör till vanligheterna att det köas långt ut på gatan för att komma in i lokalen, en lokal stor som en smärre hangar och som visar sig både vara Försäkringskassa och Skatteverket, samt vad jag blev varse även en liten arbetsförmedlingsfilial fanns som på plats i en hörna.

Ni som inte måste, gå inte dit! Väl innanför dörrarna var det påbjudet att stå i kö för att få en nummerlapp av en nysvensk ung man, jag förmodar att det är detta som går under politikerbenämning som ett ”enklare arbete”.  Bredvid nummerkölappsutdelaren stod en vakt bredbent och vaktade, vaktade vem? Jag scannade av för ett ögonblick lokalen och insåg att här gäller det att inte låta sig ledas som en person som inte sett bättre service tidigare. Jag såg mig stående i annat land, ett sjavigt och slummigt land. Jag var i en stor lokal där ideologin islam härskade. Jag kände mig INTE hemma bland islamister och små beslöjade flickebarn från Afrika.

Med bestämda steg stegade jag fram till vakten (svensk) och undrade vad detta skulle föreställa, han vidhöll att jag skulle ställa mig i kö för att få en nummerlapp. Vi inledde en liten konversation då jag hävdade att han inte skulle inbilla mig att alla dessa människor som satt och väntade var där i skatteärende, utan precis tvärt om. Då blev jag informerad om att försäkringskassan och skatteverket var hopslagna och alla tjänstemän hade hand om båda dessa kategorier av frågor, att ta en nummerlapp separerade inte ärendena. Kötid EN timme!!!!!

Nej nej nej det har jag inte tid med sa jag. Vakten var en hyvens man och skulle hämta personalliggare medan han visade mig ett snabbare sätt att bli expedierad, jag blev visad ner i lokalen där personer med gula tröjor svarade på frågor om deklarationer, dom hade inte mycket att göra.

Men hur som, kö var det även där fast betydligt snabbare, vakten bad mig behålla den kölapp jag fått tidigare ifall att. Det är då jag ser det, vid väggen till vänster om mig som avstyckade som tre små spiltor/bås sitter tre personer vid skrivbord, tre utländska personer varav en med ett stort huckle…….vad faan……vad faan är detta!?

En av dessa tre är till att gå för dagen, han tar adjö av sina kollegor eller vad det ska föreställa och pressar sig igenom en avspärrning…….jag går fram till honom. Samtidigt som jag pekar frågar jag, vad är det för en avdelning? Hans svar var, ”Arbetsförmedling”. Ännu ett exempel på ”enklare jobb” Ja jisses vad det slösas med skattepengar i vårt land.

Hela lokalen var full av människor födda och komna från länder väldigt långt bort från oss, och min skattevilja sjönk till långt under minus. Att sedan den kvinna, medarbetare vid detta slumställe, hon som blev att hjälpa mig endast gav mig broschyrer och inte alls var intresserad av att prata (hon kunde förmodligen inget utan hennes arbetssysselsättning var att förmedla information genom broschyrer min not.)

Inget är som tidigare, vi är inne i en välfärdsnedåtgående spiral där den kommunala och statliga service vi varit vana vid är ett minne blott. Vi svenskar ser vårt samhälle krackelera och rasa, varför har vi vakter utplacerade i myndighets och sjukvårdslokaler, är det svenskt?

Det stora folkutbytet fortgår framför våra ögon, vi ser det ifall vi vill.

Vid pennan

Eva-Marie Olsson

Malmö

23 thoughts on “Vill du se, folkutbytet fortgår

 1. Vi har en liknande ’institution’ i Helsingborg; en lokal med gemensam reception som delas av Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten.

  Som 60+are hade jag bokat in ett möte (första tillgängliga tid på morgonen) med en rådgivare på Pensionmyndigheten för en tid sedan. Jag begav mig till angiven adress med tio minuter tillgodo och på avstånd såg jag en stor grupp människor som fyllde trottoaren utanför entrén.

  Då jag kom närmare kunde jag konstatera att ’kön’ var allt annat än välorganiserad och att den till 98% bestod av personer (företrädesvis män) med ursprung från icke-skidåkande nationer. Jag skulle uppskatta antalet ’köande’ till drygt 100 personer, kanske fler.

  Jag höll mig avvaktande på avstånd.

  När klockan blev hel timme öppnades ytterdören av en säkerhetsvakt och det relativa lugn som rått utbyttes mot rena huggsexan när hela gänget samtidigt och aggressivt skulle tränga sig in i ett litet för-utrymme för att där en och en i taget slussas fram (av samme vakt) till apparaten med kölapparna.

  Jag hade inte en chans att passa min tid, det insåg jag.

  Som tur var hade jag ett direkttelefonummer till rådgivaren. Jag ringde och förklarade. Hon suckade hörbart, sa ’som vanligt alltså’ och var tvungen att komma ut på gatan och hämta mig, så vi kunde ta oss in i byggnaden genom en sidoingång.

  Om man nu lokaliserat dit Arbetsförmedlingen också … hade det gjort situationen värre eller bättre?

 2. Tror vi alla på något vis inte känner igen oss mer någonstans.
  Jag åkte buss i förra veckan och vid nästa hållplats 2 stationer innan Högdalen, Stockholm, kliver det på 4 st nybyggare vid bakdörrarna
  med varsin vagn de hade inga barn i de, vagnarna var ombyggda till
  varutransporter.
  Chauffören vågade eller orkade inte säga något, utan åkte vidare
  Jag skulle bara åka och låna en dator på biblioteket, för några utskrifter,
  Väl framme möts jag av två vakter vid entren, konstigt tänker jag är det verkligen nödvändigt numera ?
  Datorerna är upptagna och det sitter flera nysvenskar vid de, 3, 4 st vid samma skärm. så jag ger upp ganska snart och tänkte handla på billiga mataffären i stället, där var köerna hur långa som helst, mycket extrapriser säkert, nästan bara invandrare där jag blev glad när jag såg en granne en svensktalande att prata med i kön, tyvärr kunde vi inte prata länge fören flera tiggare dök upp i butiken, ganska närgångna de tittade noga på min väska också, en sa snälla en tjuga till macka, jag ingen mat.
  Nej, nej svarade jag och bestämde mig för att åka någon annanstans för att handla.
  Men tyvärr är det snart lika slummigt överallt tyvärr.
  Sverige är inte Sverige längre.

 3. Målande – Det kändes som jag var med dig inne i lokalen.Vad är det som händer? Om dessa ny”svenskar” får makten över Försäkringskassan så är det slut -ännu mer slut, på finanserna. Snabbare än någon kan ana.Vad gör vi fram till valet??Det är för långt dit!!

 4. Samma i Stockholm….Oj,oj,oj vad detta kostar, lär rasa som ett korthus en dag men innan dess stjäl nog sossarna och Stefan Röven våra pensionsfonder och slänger i i systemet, s.k. konstgjord andning!!!

 5. Ja, mycket mycket tragiskt Eva-Marie! Och våra stadskärnor domineras av islamgäng som styr och våldtar, och förstör en massa tjejer på eftermiddagar och kvällar, och terroriserar oss andra. Varför tror du annars att de installerat vakt hos skatteväxlingskontoret. För att alla (h) krigiska grupperingar inte ska komma i luven på varann förståss. För såna är detta usla klientel vi fått in. Hårdfört aggressivt drägg!

  Men kom ihåg nu när det är deklarationstider allihopa, vad jag tidigare skrev om skatteavdrag. Att konstra och orsaka merarbete för skattemyndigheten! Det kan de behöva! 🙂 …och sätter ner foten i protest mot utsugningen och diskrimineringen av oss vita äktsvenskar!

 6. Till dig Mimi M vill jag säga,,att dina barnbarn kommer med säkerhet inte att få det lätt, om de stannar kvar i landet. Förbered dem på att emigrera och att lära engelska och helst flera andra språk. Om de stannar kvar är nog arabiska ett gångbart alternativ. Skatterna kommer naturligtvis att närma sig 100% strecket. Det blir fler och fler att försörja med bidrag. Folk kommer att tappa intresset för att jobba eftersom bidragen då är högre än det, som är kvar efter skatt. Men vi, som är kvar kan trösta oss med, att utsläppen frän trafiken i Sverige kommer att minska. Som du kanske vet är Sveriges bilisters bidrag till den ”globala uppbärmningwn” hela 0,06 %!
  Men när dina barnbarn vuxit upp har dessa utsläpp gått ned från nuvarande 0,06 % till 0,0. Därmed är jorden räddad från den hemska klimatförändringen och för det skall vi tacka Mp:s Lövin. Att landsbygden vid den tiden upphört att existera pga detta idiotiska beslut, får de som då bor kvar i landet försöka leva med.

 7. Måste tipsa att även socialförvaltningen skulle läggas dit eftersom dessa som besöker inrättningar är samma klientel.
  Anställ sedan endast Somalier så täcker jobben åt många.
  Att besöka Malmö idag är som att besöka en arabisk /afrikansk stad,Landskrona, Helsingborg lite bättre men inte så länge till:

 8. Nisse

  15 04 2017 at 15:36
  Om alla i Sverige läste petterssons blogg tror ja tamefan att SD skulle få egen majoritet Med ca 90 % av rösterna. Att vi framför allt kunde stoppa blatte importen omgående………..
  Gilla
  21 0 Betygsätt

  Till Nisse ,SD kan inte slänga ut alla invandrare med svensk medborgarskap.
  Det finns tusentals invandrare som röstar på SD.

 9. Jag känner igen beskrivningen och har varit därinne och det är verkligen ingen höjdare att gå dit.

 10. Mina tonåriga barnbarn är blonda, ett är blåögt. De är snälla, bra uppfostrade, duktiga i skolan. Törs inte tänka mig hur deras liv kommer att bli i Sverige …..

  • Varför skulle de inte arbeta där? Det mest troliga är att, alla dessa svenskingar har röstat med någon av de 7 sjuka. Sjuka människor röstar på andra sjuka. Dessutom ”tror” jag att, denna sort av sinnessjukdom är ytterst smittosam. Vad är annars förklaringen att, 87% svenskingar har alla dessa symtom.

 11. Har liknande erfarenheter för ca 7 år sedan i Eskilstuna. Jag skulle för min mors räkning hämta blanketter för ett skatteärende som då bara kunde erhållas på plats, dvs. ett skattekontor. Eskilstuna var närmast. Väl där var Skattekontoret, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan sammanförda i en och samma lokal i centrala Etuna. Fullkomligt schizofrent ställe men knökat med afrikaner/somalier. Dessa kvinnor tar stor plats rent fysiskt! Tror det var någon form av kösystem, men eftersom jag ville därifrån samma dygn uppbådade jag all min pondus, dvs. erfarenhet från mitt eget arbete av hur man beter sig med myndigheter, gjorde mig likställd så att säga, och stegade fram till den svenska kvinna som såg kunnigast ut. Jag fick hjälp i princip direkt, blanketterna lite knepiga att få fram, men allt var som på den gamla goda tiden(om man bortser från folkskocken från Afrika och östra Medelhavet runtomkring). Samma service och hjälpsamhet som tidigare.
  Varför är dessa afrikaner och araber så krävande?, Så ineffektiva i sitt beteende? Så väntande, så passiva?
  Jag har en kusin, nu sedan länge pensionerad, som förlorade sitt arbete på ålderns höst, och som berättade om förnedringen på Arbetsförmedlingen som en tjänsteman med afrikansk härkomst utsatte henne för. Han tog tillfället i akt att behandla en av ursprungsbefolkningen med förakt!

 12. Tack för fältrapporten. Kräkreflexerna blir kännbara. Jag skulle vilja be Annika Strandhäll undersöka vad hennes generaldirektörer har för fuffens för sig. Man låtsasanställer väl ingen på de statliga verken för att gömma undan arbetslöshet för nytillkomna? Det låter som en väldigt opassande lek med skattebetalares pengar.

 13. Sossarnas budskap till ”berikarna, utmaningarna” på arabiska så att vi svenskar inte ska förstå…………..står det eventuellt ,vi socialdemokrater vill att alla som kommit in i Sverige på falska premisser ska ut ur landet ?
  Eller eventuellt ”allt åt Allah” ?
  https://pbs.twimg.com/media/C9c_OoBXoAAWFIP.jpg

 14. Vid mitt senaste besök på Arbetsförmedlingen (några år sen) gjorde jag samma erfarenhet här i lilla Östersund. Jag skulle inte söka jobb men träffa en person. Kö långt ut på gatan. Jag fann snart orsaken. En medelålders somalier skulle skriva in alla som kom dit på en lap-top. (Samme man hade tidigare nekat ta jobb som trappstädare).

  Jag blev nyfiken och ställde mig i kö. När jag kom fram frågade han vresigt på mycket obegriplig svenska efter mitt personnummer. Jag sa det fyra gånger allt långsammare och tydligare men ha gick bet – så jag skrev in det själv innan jag fick komma in.

  Men där stod han som en viktig chef iförd elegant kostym och vitskjorta och hunsade bl a de svenskar som jobbat hela sina liv och nu också får betala hans lön.

  • Ekonomerna blir tvungna att revidera sina teorier om den rationella människan. Det blir ett paradigmsskifte som med den svarta svanen.

 15. Om alla i Sverige läste petterssons blogg tror ja tamefan att SD skulle få egen majoritet Med ca 90 % av rösterna. Att vi framför allt kunde stoppa blatte importen omgående………..

Kommentera