Stäng

Självmordbombare dödade minst 100 evakueradee

MELLANÖSTERN. Uppgifter finns om att minst 100 människor har dödats sedan en självmordsbombare i bil slagit till mot en busskolonn väster om den syriska staden Aleppo. De dödade uppges vara personer som evakuerats från andra platser i Syrien.

Av allt att döma var de som föll offer för attacken personer som evakuerats från andra platser i Syrien. Fordonen var bland annat avsedda för att evakuera människor från de regeringskontrollerade städerna Fuaa och Kafraya. Bussarna hade stått i det rebellkontrollerade området Rashidin väster om Aleppo sedan fredagen i väntan på att åka in till stadens centrum. Den amerikanska nyhetsbyrån AP rapporterar att minst 100 människor dödats i attacken, enligt oppositionens räddningstjänst. Andra källor har mellan 35 och 50 dödade.

Enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som övervakar kriget från Storbritannien, slog självmordsbombaren till i lönndom intill bussarna där många av de evakuerade fanns:
”Självmordbombaren i bil körde ett fordon som förment fraktade förnödenheter till barn och den exploderade nära bussarna”, skriver SOHR.

Också enligt regeringen rör det sig om en självmordsattack och statliga medier har visat mycket blodiga bilder på vad som påstås vara följderna av explosionen. Enligt SOHR kommer sannolikt dödssiffran att stiga eftersom många har skadats i attacken.

Över 5 000 människor från Fuaa och Kafraya ska enligt en överenskommelse få lämna städerna där de levt under belägring i över två år och åka till regeringskontrollerade delar av provinsen Aleppo.

En annan del i avtalet, som förhandlats fram av regeringsallierade Iran och Qatar som stöttar rebellerna, är att 2 200 människor evakueras till staden Aleppo från de rebellkontrollerade belägrade städerna Madaya and Zabadani.
Men evakueringarna har tillfälligt avbrutits efter oenighet om hur många regeringstrogna stridande som ska få ingå i planen. Det har gjort att de evakuerade har fastnat på olika platser längs vägen.

-Pettersson tänker på att det är fullständiga galningar som spränger oskyldiga i luften och vi håller på att flytta Mellanöstern hit och påstår att deras kultur är bättre än den svenska…

CNN

9 reaktioner på “Självmordbombare dödade minst 100 evakueradee

 1. Man tycker att det borde vara fel att döda rätt-troende människor. De kanske höll på med nåt uppdrag/uppgift som Allah hade beordrat. Gick självmordsbombaren verkligen runt och försäkrade sig om att så inte var fallet.
  Det tror jag faktiskt inte för då hade han nog blivit gripen och inte kunnat spränga sin bomb.
  Alltså – den här människan har inte gjort rätt enligt sin religion eller folks allmänna uppfattning om vad som är rätt eller fel.
  Vad blir då kvar?
  En person som dödar andra av ond vilja och hat. Bland muslimer verkar det finnas gott om sådana.

  Jag tycker att det är konstigt att ni bjudit in/lockat hit sådana människor.
  Vad ska ni ha dem till?

  1. ”finnjävel” – finnvän!
   Muslimerna, som grupp, måste betraktas som handikappade.
   De är ju hjärntvättade, d.v.s. de har en begränsad eller förvrängd uppfattning och förståelse för verkligheten.

   I vårt samhälle har vi lär oss att hjälpa, och i vissa fall ta hand om handikappade.
   Dock, individer med en skapad, självskapad avvikelse från det för mänskligheten normala, finns ingen anledning att hjälpa eller vårda.

   Tyvärr är en stor del av befolkningen i vårt land inte kapabla att inse detta faktum.
   Vi måste hantera detta, frågan är bara hur.

   1. Ni tar på er väldigt stora uppgifter. Det finns hemskt många människor i världen som är fattiga, sjuka eller i flykt för någon krig.
    Jag tror inte att det går att lösa problemet genom att bjuda in dem i landet. Det där är snarare en barnslig tanke som kommer att förstöra ett välfungerande land.
    Hellre tror jag att det vore bra att se till att landet är vältrimmad och ger möjlighet till flitiga och uppfinningsrika människor att öka välståndet i landet och använda en del av av det till att hjälpa folk utanför landets gränser.
    I sina hemländer.

 2. Alla PK med Mona, Malena, Henrik, Veronica m.fl. m.fl. i spetsen tycker Svenska traditioner är skit och älskar Islams mkt mer, grattis.

 3. IS (ger ibland sken av att vara ”moderata”) är sinnessjuka djävlar.
  De som strider är slafistiska radikala sunni, som i regionen eg är i befolkningsminoritét. De stridande amerikanska legotrupperna, för oavsett vad de kallar sig så finansieras och beväpnas de direkt eller indirekt av div amerikanska agentorganisationer. I regionen finns en massa minoritétsbefolkningar (bl a alawiter, kristna, shia), vilka samlat bildar en befolkningsmajoritét. Denna majoritét är närmast neutral eller lojal mot regeringen under hot om att gängse islamistisk terror annars skall drabba dem. En hel del förtäckta turkiska soldater finns även i regionens rebellstyrkor. Turkiet, d v s nya ”osmanska riket” har planer på att erövra Aleppo-provinsen (belöning från USA för tjänster), vilken i varje fall tidigare var Syriens rikaste och mest utvecklade region.

 4. Bra rapporterat av Petterssons. Dels rapporterar ni en icke MSM nyhet. Men ni är hela tiden tydliga med ”enligt”. Bra jobbat!

 5. Ja, ISLAM MÅSTE VERKLIGEN KROSSAS, och utplånas från jordens yta!!! Finns inget annat sätt. Vi måste krossa islams själva essans. För så mycket ruttenhet som där finns, borde det gå mycket bra. Bara nån orkar lyfta frågan.

 6. Ja, och nu är väl även detta SD’s fel om man får tro PK-vänstern….

  Såg inslaget på TV, där de även sa att världens äldsta kvinna har dött, en italienska.
  De sa att hon var den enda kvar som var född på 1800-talet.
  Men, där ljög de!

  För det finns en kvar enligt svenska myndigheter, se här utdrag från Birthday.se:
  ”Saro Dursun
  Fyller 118 år om 47 dagar, född den 1 juni 1899”

  Lustigt att svensk media aldtig nämner detta. Hur kan det komma sig att ingen törs ta bedrägeriet?
  Är det för att hon är från Turkiet och har ljugit om sin ålder i över 30 år?

  https://petterssonsblogg.se/2016/06/01/invandrare-bakom-sveriges-storsta-pensionsbedrageri-uppdaterat/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: