Stäng

Under pågående terrordåd – facket inför skyddsstopp och tvingar hem personalen

TERRORISM. Man slutar aldrig förvånas över idiotin hos vänstern, inkl. många borgare och naiviteten från batikhäxor av båda könen. Polisen bad om hjälp efter terrordådet – men tullpersonal på Arlanda fick inte beväpna sig. Samtidigt eftersöktes den misstänkte terroristen på en av flygplatsens terminaler. Då införde facket ett skyddsstopp som tvingade hem tullpersonalen.

Klockan 14.53 i fredags inkom det första larmsamtalet om att en lastbil kört över personer på Drottninggatan. Dådet rubricerades snabbt som ett misstänkt terrorbrott och gärningsmannen eftersöktes i hela Stockholm. Samtidigt eftersöktes terroristen eller terroristerna, man visst i inte då exakt vad som hänt och det gick rykten om skottlossningar och knivskärningar, då skickar facket hem tullpersonalen…

Läs mer på SvD…

-Pettersson talade en gång med en Polismästare i Nyköping, han påstod på fullt allvar att det var facket (S) som förstört poliskåren. De tänkte mer på sina medlemmars bekvämlighet än medborgarnas säkerhet.

Polismästaren varav den gamla stammen och sade också att det är två saker man inte ska göra i livet – det är att göra något olagligt i mitt distrikt eller steka fläsk med bar överkropp…

9 reaktioner på “Under pågående terrordåd – facket inför skyddsstopp och tvingar hem personalen

 1. Obeväpnad tullpersonal låter inte som en speciellt effektiv arbetspolicy och man kan med fog fråga sig om det anses politiskt inkorrekt att agera för rikets säkerhet, eftersom man på detta uppseendeväckande sätt ger personalen extra ledighet i en krissituation som normalt betraktat erfordrar största möjliga bemanning. Det enda som ställer sig besynnerligt med tanke på den feministiska stormaktens fullkomliga inkompetens och utpräglade ovilja att skrida till nationens försvar, är att det inte skett fler terrorattentat. Sverige har blivit hela världens avskräckande pajasexempel!
  Andreas.

 2. Vårt lilla land har 24 ministrar med snäva uppdragsgränser. Dessutom ett antal samordnare som man aldrig hör av. Detta med att tullpersonalen gick hem i en krissituation är ett typexempel på att ledningen av vårt land inte fungerar, vilket helt är statsministerns ansvar. Nu är det upp till ”oppositionen” att agera.

 3. Det är andra tider nu jämfört med ett par decennier sedan. Vi som är lite äldre minns, när tullpersonalen ägnade sin tid åt att leta efter några paket cigaretter. De behövde inga vapen, inte ens en batong. Vem tänkte på terror och våld, när man var ute och reste? Men nu ha vi till politikernas stora glädje ”globaliserats” med allt elände det innebär.
  Jag påstår att det var bättre förr, på den tiden det bodde svenskar i Sverige.

 4. Nja, Pettersson var det inte” att steka fläsk med bar överkropp eller köra för fort utanför Nyköping” Vill minnas att det yttrades i ett TV program som hette Sköna söndag för många år sedan 🙂

 5. Som jag ser det var det korrekt agerat:

  ”Klockan 14.53 i fredags inkom det första larmsamtalet om att en lastbil kört över personer på Drottninggatan. Dådet rubricerades snabbt som ett misstänkt terrorbrott och gärningsmannen eftersöktes i hela Stockholm.

  Ute på Arlanda bad polisens yttre befäl tullpersonal om hjälp. Flera av tullens anställda har vapenträning och ett beslut om att de skulle beväpna sig fattades. Men kort efter att den ordern getts kom en kontraorder: tullpersonal skulle arbeta obeväpnad.

  Tullverket har i Stockholm 62 anställda med vapenträning. Men ingen kallades ut till Arlanda för att hjälpa polisen i arbetet vid gränsen.

  Mikael Lindgren är chef för gränsskyddet på Tullverket i Stockholm. Han anser att Tullverket fattade rätt beslut.

  – Vi har ett uppdrag att förhindra illegala varor att komma in och ut ur landet. Våra interna styrdokument ger oss bara rätt att beväpna oss för vissa arbetsuppgifter.

  Tullverket har enligt ”Förordningen 2016:1332 med instruktion för Tullverket” rätt att beväpna sin personal med hänvisning till 24:e kapitlet i brottsbalken, som reglerar nödvärn – till exempel ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person eller egendom.” (SvD)

  Kritiken bör riktas mot Mikael Lindgren chef för gränsskyddet i Stockholm, generaltulldirektör Therese Mattsson och finansminister Magdalena Andersson.

  Daniel Markan, skyddsombud för personalen i Malmö, är djupt kritisk till myndighetens chefer.

  – De tänker bara på att driva in skatter. Men vi är en brottsbekämpande myndighet men hamnar helt i skymundan eftersom vi står under finansdepartementet, säger han.

 6. Att förhindra arbetet för rikets säkerhet under terrorbekämpning borde vara extremt allvarligt

  1. Rasera samhälls strukturen…
   De har ju redan gått med på ”sänkta” löner för invandrade, sen kommer arb skydd m.m m.m
   Gå ur facket (de har spelat ut sin roll för längesedan!) och anslut enbart till A-kassan!

 7. Inte alls förvånad; Facken är ju i huvudsak vänsterinriktade, d.v.s.
  inriktade åt helt fel håll. Kan alltså bli hur mycket fel som helst.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: