Stäng

Regeringen gillar inte svenska traditioner

KULTUR. Regeringen Löfven vill inte se några svenska traditioner på Unescos listor över kulturarv. ”Det är ganska många gånger problematiskt att hävda att ett visst kulturarv eller en viss tradition skulle vara viktigare eller ha större betydelse än en annan. Det finns ingen anledning att inordna dem i en sådan typ av värdehierarki”, säger Per Ohlsson Fridh på kulturdepartementet…enligt Sveriges Radio. 

Samtidigt föreslår socialdemokraterna att fokus sätts på kulturpolitik och bildning i nytt förslag på partikongressen som avslutas idag. Partistyrelsen gör helt om och föreslår ett kulturpolitiskt program inför valet 2018.

 

-Pettersson misstänker att det är en annan sorts kultur än den svenska som ska värnas och satsas på…

Ja, ja regeringen och 87:an får satsa på bilgrillning och stenkastning. Jag håller fast vid mitt… Snaps – en kulturskatt

21 reaktioner på “Regeringen gillar inte svenska traditioner

 1. Mer pengar och stöd i kulturpolitik men ingen heder.Att inte visa respekt och hedra sitt arv är ju inte en politik/politiker man vill ha när det handlar om uppbringning an vårs barn och Deras framtid.Denna ”Islamistiska” syn på kultur och arv är skremmande.Islam är nog den enda som inte har kultur,respekt, heder,moral och etikett.

 2. Jag blir upprörd över det som jag har läst! Man säger inte såhär om sveska kulturarv ( att man inte vill se någon svensk kulturarv) jag vill att svenska kulturarvet skall synas mer och svenska tradditioner mer!man skall värna om svenska tradditioner dem är viktiga. Jag vill att denhär debatten ocy planen stopoas nu!

 3. Oavsett vilken stad eller samhälle du kommer till i Sverige så har dom
  alla en sak gemensamt; vägen till Folkets Hus kan du inte missa. Redan
  på 50.talet beslutade sossarna via sina ’Arbetarkommuner’ att ’vägskyltningen’ till Folkets Hus och Folkets Park skulle prioriteras
  och alltid hållas ’uppdaterad och i väl synligt skick’.

 4. Endast Sverige svenska traditioner har. Måtte barn-barnen få uppleva luciatåg och midsommardans. Jag gillar inte de nya traditionerna som ses här å där – där man kan bli ett huvud kortare i ett nafs.

 5. Radikalrelativisternas konsekventa förnekelse av värdehierarkier är lika anslående propagandistisk som logikbefriad och den genomfalska attityd som exponeras är endast värd ett massivt förakt. Självfallet finns det enorma kvalitetsdifferenser mellan olika etniciteters kulturutövande – något vi dagligen ges morbida exempel på via de alarmerande nyhetsinslag som härstädes förefinns i ocensurerat skick.
  En den största skam vidlåder den som systematiskt förnekar sin egen kulturhistoria och ständigt kröker rygg inför den i samtliga avseenden destabiliserande och suicidala multikulturalismen!
  Tack för ordet – alltid!
  Andreas.

 6. När det gäller kulturarv vill regeringen att vi skall vara sämst tydligen.
  Man befarar nog risken att vara tvungen att bevara det svenska kulturarvet om det blir nominerat och antaget, därav undanflykten och bortförklaringen från regeringen….

 7. Regeringen gillar inte något, som är svenskt.
  Jag förstår inte, vad de har i en svensk regering att göra.

  1. Detta är ju vad sossarna sedan sent 50-tal helt gått in för.
   Utplånandet av svenska städers medeltidsstatskärnor för att ersätta denna med Domus och fula parkeringshus är bara ett sossetilltag av många.

   Historien ska tydligen starta med sossarna. Det syns i alla städer, förutom skövlingen av den svenska historien, på omdöpning av gatu och torgnamn. Exempel på det är Medborgarplatsen i Stockholm och alla OlofPalme och Anna Lind platser och gator i Sveriges städer. Redan tidigare hade vi massor av gator som döpts om efter sossepampar.

   Sosialdemokraterna blir alltmer likt det som förtryckte folk bakom den s.k järnridån.

 8. Nu undrar jag. Han, den där Henrik Koffert, komikern, hur gammal är han egentligen. Jag såg på bloggen att några talade om D-vitaminbrist, solskada och även andra grejer.

  Vet någon varför han ser så trött, gammal och sliten ut? Ljuger han om sin ålder?

  Jag tycker att det är viktigt att vi reder ut det här ordentligt.

 9. Det enda rimliga att göra i sverige är att vända riksdag, regering och politik ryggen. Vi behöver inte dem för att värna vår kultur och söka bildning och förkovra oss själva. Behandla dessa skurkar med det förakt de förtjänar!

 10. Vårt nya kulturarv ska bestå av klanstrider, bilbränning, stenkastning, hedersmord och könsstympning.
  Det gamla får stå tillbaka.
  Vi får inte vara så provinsiella!

 11. Men, om focus nu sätts mot en annan kultyur (alla vet vilken) kommer det då att bli förbjudet att äta fläsk och dricka snaps?

  1. Man kan undra varför det finns halal griskjött?
   Det finns muslim som är normal sen så finns det muslimer som vill kontrollera och diktera hur Vi skal leva och det är dom som är ”flyktningar”.

 12. Förmodligen är den nya ”traditionen”(?) Ramadan mer värdefull än gamla töntigheter som nyckelharpa och midsommardans.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: