USA skickar hem 4.000 Somalier


Somalia USA: s ambassadör säger att hans ambassad har meddelats att USA planerar att utvisa omkring 4.000 somaliska medborgare som nu vistas i USA. ”De flesta av dem är inte i förvar.”

De flesta av dem tidigare deporterades hade sökt men nekats politisk asyl i USA. En annan grupp av somaliska sökande vars asylansökningar har avslagits är sådana som av någon anledning sitter i fängelser.

En av de som skall skickas hem till Somalia är, Awad en 50-årig somalisk man som identifierade sig som andreman i Somalia nationella säkerhetstjänsten. Han hade tidigare deporterats till Somalia 1996. Han kom  tillbaka till USA 1997 under ett annat namn, 2014, fängslades han för förfalskning och narkotikarelaterade brott, och sedan dess har han  begått flera andra grova brott.

LÄNK


10 responses to “USA skickar hem 4.000 Somalier

 • compulsoryunion

  Landar strax på Arlanda där asylbedrägeri industrin rullar ut röda mattan:

  Gilla

 • dave

  Varför inte slå på stort och deportera alla somalier, eritrianer, kort och gott afrikaner. Sedan kan man ta tag i muslimfrågan.

  Gilla

 • Trynbald

  Då kanske vi kan utvisa alla stenkastare m.m. av dom cirka 70 000 som bor i Sverige och deras avkomma. Det finns ingen från S**alia som borde fått uppehållstillstånd här. Med en IQ som i snitt är 68 kommer deras karriär begränsas till vål******r våldsbandy i gärdsgårdserien m.m. Den lille sverigehataren som Steffe utsett till att se efter ditt och datt rörande invandringen ljuger så att prusseluskan rådnar. Jag tror fanskapet har en hel järnaffär lös. Så om sossarna kommer över 20% i valet 2018 får man nog ta till kniven som August Strindberg beskrev det i Hemsöborna.

  Gilla

 • naimlap

  Om nu USA skall utvisa 4000 somalier bör de tjäna lite på affären också. Så varför inte vända sig till Svéden för att, de skall ta emot dem med en viss summa dollar t.ex 1 miljon dollar per skalle. Vilket genast skulle accepteras av svenskingarna och utlösa glädjescener.

  Gilla

 • Anna

  Ljuger Schyffert om sin ålder? Han ser så gammal ut.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Så går det med huden när man går omkring och är konstant rädd? Den åldras. Och berättar de narrativ han helst vill dölja?

   49 år.

   Ur boken Huden (skriven av en praktiserande hudläkare med stor klinisk erfarenhet):
   ”Kroppens egna skyddsmekanismer kan öka vårt inbyggda skydd mot UV-strålning med två till fyra gånger. Men hos spädbarn fungerar detta inbyggda skydd ännu inte. Och även som vuxna bör vi ta till hjälp för att skydda oss eller också avstå från att vistas i trakter som inte passar vår hud typ. Annars kan det komma surt efter.”
   ”Människans olika genetiska hudtyper är anpassade till breddgraderna och den förhärskande solstrålningen”.

   Här borde ju politiska partier som drivs av miljöhänsyn kunna agera för att förhindra ett lidande som är förutsägbart?

   När/om hudcancer och andra tecken på att balansen mellan hud/solstrålningen är rubbad ökar i frekvens i vårt samhälle vore det av humanitära skäl (på riktigt) av stort värde att undersöka/dokumentera och föra statistik över hudfärg på de drabbade. Allt för att förhindra ett förutsägbart lidande.

   I sådana här känsliga frågor som det brukar heta lyser vetenskapen med sin frånvaro i den migrationsdebatten?

   Här är det verkligen relevant att tala om hudfärgen? Hur påverkar det psyket hos människor som placeras på fel breddgrad? Kommer de människorna att må bättre eller sämre? 50/50 chans men jag tippar på att psyket tar stryk av att kroppen är på fel plats vid fel tidpunkt?

   Alla som klarar att leva i stark sol bör i första hand leva där. Energimässigt och hälsomässigt det allra bästa alternativet.
   Likadant ska de vars hud är avpassad att klara nordligare breddgrader leva där.

   USA gör naturligtvis rätt i detta och fler bör följa efter. Ju tidigare misstag rättas till desto större chans att obalanser på olika nivåer kan ebba ut.

   Önskar att hudläkare världen över kunde vara tydligare med dessa fakta o den offentliga debatten. För bara 20 år sedan påstod läkare att rökning är ofarligt men det är nu ersatt av en vilja att tillhandahålla viktiga fakta.

   Svenska politiker har en hel del att ansvara för. De verkar ha en ansträngt stark vilja att aldrig riktigt få till det?

   Gilla

   • Mia

    Om du tänker på risken att få hudcancer så vore det bra om vi alla hade mörk hy vilket ger det bästa skyddet.

    Om du tänker på rynkig hud så borde alla undvika solen som starkt bidrar till en åldrad hud. Inklusive rökning.

    Vad det gäller det psykiska välbefinnandet tror jag inte det är någon skillnad om vita eller färgade får mindre sol.

    Gilla

   • Dumstruten

    Inte alls. Det är andra faktorer som spelar in. Du har fakta ovan och för att förbättra dina kunskaper finns förstås annan internationell forskning att tillgå. Givet att du förmår ta till dig vetenskaplig evidensbaserad forskning.
    Enligt Tyska institutet för riskbedömning är täckta kvinnor dessutom särskilt utsatta. Bl a blir de benskörhet pga D-vitaminbrist. Detta vore enkelt att avhjälpa genom att de exponerar sin hud för solljus.

    Om du lär dig söka efter verifierade fakta så slipper du sprida myter vidare.

    Gilla

   • Mia

    Det är fakta jag har skrivit och om du har något att invända så får du skriva vad det är.
    Att skriva ”inte alls” säger ingenting.

    Ja, om man täcker huden så att solen inte når fram så kan man få brist på D-vitamin, det har jag inte förnekat. Man kan motverka det genom att att äta en D-vitamin kost och/eller tabletter med D-vitamin.

    Gilla

  • dave

   Tror fan det när man ska oroa sig för pengarna.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: