Trump Tackar

FjärranÖsternRedaktören undrar: Tackar Svea rikes statsminister de Svenska Poliser som befinner sig i frontlinjen i de så kallade “utsatta” områdena!

Det krävs mer mod och psyke för att vecka efter vecka utsätta sig för stenkastning o andra “kulturyttringar”, än att sitta på en jagare 50 mil från det tilltänkta målet och trycka på en knapp son skickar iväg en Tomahawk ,missil!

7 thoughts on “Trump Tackar

 1. Det är självklart att Trump måste tacka de soldater, som skickade iväg 59 kryssningsmissiler mot ett land man inte är i (öppet) krig med. Annars kanske de nästa gång lyssnar till sina samveten hellre än begår terroristdåd.

 2. Skillnaden är att USA har en klok och normal ledare, i Sverige är det precis tvärt om!
  JR

  • Det återstår väl att se om han är klok och normal. Håller med om att hans löften innan valet lät bra men hans svammel om “beautiful babies” från Fake news som förevändning för en missilattack och svammel om att länder som gör sig skyldiga till krigsbrott måste åtgärdas får mig att tro att USA i så borde stå längst fram i kön för sådana åtgärder..
   Att Sverige har de mest korkade politikerna i världen håller jag däremot med om.

  • I flera länder i Latinamerika spelas ett spel på ölkrogar, som kallas “el sapo” – “paddan”, En hemskt ful padda sitter med sitt stora gap och i detta gap skall man kasta i metallbrickor den, som förlorar betalar sista rundan. I Svenstia har vi en sådan ful sapo, som statsledare. För varje gång jag ser och hör denna olycka kommer mina tankar omedelbart till “el sapo”.

  • Så du tycker att det är “en klok och normal ledare” som attackerar ett främmande land, som aldrig på något sätt hotat USA, med 59 kryssningsmissiler?

   Att han i sin valkampanj uttalade en massa positiva saker – som samtal med Putin, skrotning av NATO bl. a. – är sant. Men det gjorde Obama också.

   Det är inte munväder som räknas, det är handlingar. Trump har eskalerat kriget i Syrien och hotar Ryssland med ytterligare sanktioner. Är det vad “en klok och normal ledare” bör göra?

   • Nu var det inte skrotning av NATO han lovade utan att NATO-medlemmarna skulle solidariskt bekosta försvaret. Att han sedan anklagar den syriska regimen för illdåd som inte är ledda i bevis och som inte är logiska är långt ifrån bra. Vi kan dock glädjas åt att Gorsuch är godkänd och insvuren. Niel Gursuch verksr vara en jurist av det rätta virket som tolkar lagen inte omformar den efter egen agenda.

    Vad Ryssland beträffar är det inte längre det konkursbo som Gorbatjovs lämnade efter sig och har samma kärnvapenkapacitet, om inte högre, än Amerikas förenta stater.

Kommentera