Afghaner får skärpta, men löjligt låga straff för gruppvåldtäkt på pojke

INVANDRARVÅLD. Hovrätten skärper straffen för två av de tre unga män som tidigare dömts för att ha våldtagit en 15-årig pojke i en park i Västerås i oktober förra året enligt VLT.se. Det blir dock ingen länk för de nämner inget om utvisningen eller att de dömda är asylsökande afghaner. 

Alla tre dömdes i tingsrätten, en av dem för våldtäkt och två för grov våldtäkt. De sistnämnda som överklagade sin dom får nu sina straff skärpta. En 17-åring som dömdes till sluten ungdomsvård i ett år döms nu till ett år och två månader. En 18-åring som tidigare dömt till fängelse i två år och tre månader får skärpt straff med ytterligare tre månader. 19-åringen som dömdes till fem månaders sluten ungdomsvård överklagade aldrig sin dom.

Samtliga tre ska utvisas efter avtjänat straff.

-Pettersson undrar lite över påföljderna i det här fallet och andra.

 • Straffet för grov våldtäkt är fängelse i lägst fyra och högst tio år.

Lägst fyra år borde betyda minst  fyra år i fängelse. Varför blir straffen lägre än minimistraffet enligt brottsbalken. Oftast hänvisar tingsrätten till gärningsmännens låga ålder men sätt då straffet till miniminivå fyra år och äldre längre fängelsestraff och försök få Afghanistan att ta emot pojkarna direkt domen så de kan avtjäna straffet på hemmaplan, givetvis av humanitära skäl.

TIDIGARE 2017-02-21. Tre afghaner dömda för våldtäkt mot pojke

INVANDRARVÅLD. De tre unga afghanska män som stått åtalade för att ha våldtagit en pojke i en park i Västerås i slutet av oktober förra året är skyldiga. Det slår Västmanlands tingsrätt fast.

Männen som är mellan 17 och 19 år gamla döms för grov våldtäkt, våldtäkt och misshandel.

En av männen döms för till fängelse i två år och tre månader, och utvisning. De två andra döms till sluten ungdomsvård i mellan ett år och fem månader och utvisning.

Sammanlagt ska de betala skadestånd på 230 000 kronor till den våldtagna pojken.

TIDIGARE 2017-01-18. Tre afghaner åtalas för grov våldtäkt av pojke

Tre tonåringar mellan 17 och 18 år åtalas i dag, onsdag, för grov våldtäkt respektive våldtäkt mot en pojke i 15-årsåldern. Våldtäkten inträffade den 28 oktober vid parkområdet mellan länsstyrelsen och ån i centrala Västerås.

Männen genomförde flera olika grova sexuella handlingar mot pojken. Två av dem har hållit fast honom och tryckt ned honom med sin kroppstyngd. I de två fallen anses därför våldtäkten vara grov. Den tredje åtalas för våldtäkt av normalgraden. I andra hand åtalas han för försök till våldtäkt. Alla tre nekar till brott.

DNA från de unga männen har kunnat knytas till platsen och pojkens kläder.

-Pettersson vill bara tala om att de misstänkta gärningsmännen lystrar till namn Ali Sina Haidari, Omid Afzali och Baghlani Ahmadparviz. Alla tre behöver tolk på dari som pratas i Afghanistan där de också är medborgare.

Åklagaren yrkar att de unga männen ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige inom tio års tid. Rättegången inleds nästa fredag, den 27 januari.

TIDIGARE 2016-10-29. Pojke våldtagen i park

En minderårig pojke tros ha blivit våldtagen i en park i centrala Västerås på fredagskvällen. VLT rapporterar att flera personer var på platsen när det misstänkta brottet ägde rum, men polisen vet inte om det rör sig om en gruppvåldtäkt.
Ingen misstänkt har gripits.

-Pettersson läser mellanraderna. Inget signalement. Pojken är inte hemmahörande i Västerås och flera personer närvarande när brottet begicks. Har de “ensamkommande barnen” roat sig enligt sina stamtraditioner med den svagaste i flocken?

7 thoughts on “Afghaner får skärpta, men löjligt låga straff för gruppvåldtäkt på pojke

 1. Det är väl i princip jämförbart med mord att våldta. De skändar en annans kropp utan hänsyn till ägaren. Är de födda under en sten har Sveriges myndigheter släppt in svinen? Det är väl bara att utvisa, för vad är alternativet?

 2. Nätverk av homosexuella pedofiler i politiska maktcentra avslöjas gång på gång: I Holland, England, Nya Zeeland och nu senast med “pizzagate” i USA. Det finns nog inga skäl att tro att just Sverige skulle vara befriat från sådana, vilket skulle kunna förklara de extremt milda straff som utdöms.

 3. Det numer genomkorrumperade rättssystemet förnekar sig inte och detta representerar ett direkt incitament för de subhumana kriminella element som obehindrat kunnat åtnjuta svensk atmosfär att intensifiera sina redan förråade angrepp. Detta utgör i sin tur ett slags anstiftan och medhjälp till brott och för varje illdåd som begås av den importerade MENA-massan står en medskyldig regeringsmedlem.
  Andreas.

 4. Jag kom in på mataffären idag och hamnade mitt i en flod av afghaner som alla stank parfym. Jag fick en stark obehagskänsla och tog mig därifrån. Vilken kvinna vill fastna vid trånga hyllor med såna kåta parfymbomber. Jag fasar för kommande våldtäktsvåg och har rustat mig och de yngre i vänkretsen med överfallsspray och larm.

  • Var på sjukhuset idag. Klev in i en hiss som lämnades av två sådana “gossar”. Fy tusan vad hissen stank! Och inte var det parfym. Och ändå är jag lite småförkyld. Gammal inpyrd svett och ren skit.

   Tror att de gör som på 1700-talet, maskerar skiten med olika dofter på flaska istället för att tvätta sig. Men moderna kläder har de.

 5. Invällarna tycks ha,frikort och om inte detta gäller så i alla fall rabattkort, när det gäller brottshandlingar.

Kommentera