80.000 skulle utvisas enligt inrikesminister Ygeman (S)


INVANDRING. Av de 163.000 personer som sökte asyl under 2015 ska uppemot 80.000 personer sa inrikesminister Anders Ygeman (S) till SVT Nyheter i januari 2016. 

”Jag tror att det i vart fall rör sig om 60.000 personer, men det kan också bli upp till 80.000”, sa Anders Ygeman till Di.

Den avvisningsvåg som nu väntar saknar motstycke i Sverige. Skulle alla genomföras på ett år handlar det om över 200 personer om dagen. Regeringen har gett både polisen och Migrationsverket i uppdrag att vidta förberedelser och förbättra återvändandet.

”Vi har en stor utmaning framför oss. Vi kommer att behöva utöka resurserna som används till det här och vi måste ha bättre myndighetssamarbete”, säger Anders Ygeman.

”Förstahandsåtgärden är att få till ett frivilligt återvändande och skapar bra förutsättningar för det. Men klarar vi inte det måste vi ha ett återvändande med hjälp av tvång.”

Det finns enligt regeringen ”en betydande risk” att stora grupper går under jorden. Och polisen, som tar hand om alla avvisningar som sker med tvång, förbereder sig.

”Vi kommer att behöva arbeta mycket mer intensivt med detta”, säger Patrik Engström, chef för gränspolisen.

Både polisen och regeringen vill använda sig av chartrade plan. Tidigare har i regel avvisningarna skett med reguljärflyg, där personal från Kriminalvården har följt med.

Jag tror vi får se mer av chartrade flygplan, framför allt i EU-regi”, säger Anders Ygeman (S).

Ovanstående är från 27 januari 2016 i SVT och DI. 

-Pettersson säger att idag, den 10 april 2017 säger inrikesminister Anders Ygeman (S) att polisens resurser ska ökas för att fler beslut om utvisning ska kunna verkställas. Polisen behöver fler kollegor för att kunna prioritera detta, påstår minister.

Alltså samma sak som för 14 månader sedan Anders, menar du allvar eller driver du med oss? Vet chefen om att du inte gör ditt jobb? Vet chefen om att det är han som är ansvarig? 

Jeanders bilder


19 responses to “80.000 skulle utvisas enligt inrikesminister Ygeman (S)

 • Involuntarium

  Det är ju bara en uttalad floskel, hur många har myndigheterna lyckats utvisa? Några hundra? Ett tusental? Troligen bara en handfull är utvisade!

  Det har gjorts eftergift på eftergift för att de utvisningshotade ska få stanna! Det blir fler och fler eftergifter i form av undantag!

  Påminner om en saga bonden som beställde en kostym av skräddaren, ju mer och fler gånger bonden provade kostymen desto mindre blev det kvar! När den slutligen skulle hämtas ut så hade skräddarn bara en tummetott att leverera!

  Precis så fungerar den svenska migrationspolitiken och framförallt när det gäller de avsnitt som berör skälen till avslag på asylansökningar och utvisningar eller ska vi kalla det avsnittet avvisningar! Förresten så fungerar hela den Socialdemokratiska politiken!

  Varenda tänkande människa förstår mycket väl att en röst i riksdagsvalet år 2018 på något av PK patraskfeministernas marginaliserade partier som Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Centern, Vänstern, Liberalerna, Moderaterna, Kristdemokraterna eller F! är en röst för ännu mera och flera eftergifter till fördel för de invällande horderna av asylturistparasiter!

  En röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet skapar den ordning och reda som Stefan Löfven aldrig någonsin klarar av att skapa! Stefan Löfven har stora problem med sina ombud, ombud som pressar på om öppna gränser och tvingar Stefan Löfven att kompromissa i migrationsområdet i styrdokumentet som utgörs av partiprogrammet!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  Gilla

  • Fjodor

   Angående bonden så fick han inte ens en tummetott. Det bidde ingenting enligt sagan. Ungefär som Ygemans utvisning av 80k. Det bidde ingenting.

   Gilla

 • Billy Boy

  M-ledaren kallar polischefer till riksdagen

  Delcitat

  Stockholmsdådet. Antalet flyktingar och migranter som klassas som säkerhetshot av Säpo nära fördubblades i fjol. Men eftersom det inte går att utvisa till en lång rad länder blir många ändå kvar i Sverige.

  Moderatledaren Anna Kinberg Batra kallar nu Säpochefen och rikspolischefen till riksdagen.

  Den 39-årige man som misstänks för terrordådet på Drottninggatan flaggades aldrig som ett säkerhetshot av Säpo. Men antalet personer som bedöms utgöra en fara har ökat kraftigt de senaste åren.

  I fjol anmälde Migrationsverket 739 potentiella säkerhetsärenden till Säpo. Det är rekord och kan jämföras med 461 under 2015 och 109 under 2014.

  I de allra flesta fall handlar det om asylsökande, men det kan också vara andra som söker uppehållstillstånd i Sverige.

  Blir kvar

  Parallellt ökar även antalet fall i vilka Säpo motsätter sig uppehållstillstånd. 2016 skickade Säpo en så kallad erinran i 50 fall. Det kan jämföras med 29 året före.

  I de allra flesta fall ger Migrationsverket inte uppehållstillstånd till dessa individer. Men många blir ändå kvar. Oftast beror det på omständigheterna i hemländerna, till exempel att personen riskerar dödstraff eller tortyr. Det finns också länder som inte tar emot utvisningar som sker med tvång.

  Moderatledaren Anna Kinberg Batra reagerar på att många blir kvar.

  – Om det är svårt att verkställa avvisningen ska man ändå inte vara på fri fot, om man inte får vara i Sverige. Då kan det handla om att sättas i förvar, säger Anna Kinberg Batra till TT.

  – Grundregeln är att ja är ja, och nej är nej. Får man inte stanna ska man så fort som möjligt härifrån. Ju fortare avvisningen verkställs, desto bättre. Möter det praktiska hinder måste man riva dem.

  Moderaterna begär nu att Säpochefen Anders Thornberg och rikspolischefen Dan Eliasson kallas till riksdagens justitieutskott. Orsaken är att den 39-årige man som misstänks för terrordådet i Stockholm hade fått avslag på sin asylansökan och skulle ha utvisats.

  – Han hade fått beslut om att han inte fick vara i Sverige och skulle inte ha varit på Drottninggatan överhuvudtaget. Vi vill veta hur detta kunde gå till, säger M-ledaren Anna Kinberg Batra, som också vill veta vilka verktyg polisen och säkerhetspolisen saknar eller behöver.

  Slut delcitat

  Hela reportaget kan läsas på länken nedan:

  https://unvis.it/aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24697387.ab

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Med tanke på att det är lättare för handläggarna på
  Migrationsverket att bevilja asylansökningar än att
  avslå asylansökningarna så pratar Yggeman i vanlig
  ordning fullständig geggamoja.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Om de ska gå under jorden så är det väl vara att gräva hål åt dem så att de kan slinka ned lätt och smidigt?

  Inte kommer alliansen att bråka om nån budget nu inte.

  Och alla 7 partierna (de högra kasten) kommer att träffas för att diskutera hur de ska bygga upp nästa svenska industri crim factory eller nä hur de ska hantera terrorn. De vill inte ha med sd (låg kast) för då kan de inte stjäla deras förslag?

  Satir

  Gilla

 • anne b rat

  Inkompetenta idioter är de allihopa.
  Men ni skall veta att avvisningarna har ökat med 55%, enl. Ygeman.
  Alltså som exempel om det utvisades 100 personer 2016 så har det utvisats 155 till nu.
  80000 minus 255 så är det bara 79745 personer kvar att utvisa !!
  Det är handlingskraft det !

  Gilla

  • Hönsmamman

   De lyckas alltid bevisa sin inkompetens genom att relatera till helt fel bas?

   Gilla

  • ladulaas

   Det handlar inte om inkompetens och idioti. Det handlar om psykopatiska egoister, som drivs av politisk fanatism och genuint Sverige-hat.

   Gilla

 • Mimi N.

  Mannen med rosa ansiktet i karikatyren har just omvalts av sossekongressen till partiledare – med lång och hög applåd ! Det påminner mig igen om Ceausescu som villkorlöst valdes om och om till general partisekreterare och sedan till Rumäniens president under hela sina nästan 25 år vid makten. Också i unanimitet och med stående ovationer.
  Akta er, svenskar: personkult på väg.

  Gilla

 • Falköga

  Ygeman påstod i går, att utvisningarna har ökat med 50%. Det är skumt när politiker talar procent och inte i reella tal. Givetvis törs ingen ”journalist” fråga. SD bör ställa frågan. Jag gissar, att det har ökat från 100 till 150 av de 60 000 – 80 000 som det gäller.

  Gilla

 • jhonsson

  Lögn och tomma löften är ett par av socialdemokraternas vapen.
  Nyval kan inte komma fort nog.

  Gilla

 • Lena

  Sverige är skändligen våldtaget och ockuperat !

  Gilla

  • Hönsmamman

   Vadå tror de på kärlek? Vet man inte sånt?

   Gilla

  • Kapten Bölja

   Fröken Schyman sa en gång i tiden att om en
   främmande makt ockuperar Sverige så skall
   vi gå ut med plakat och protestera.

   Där har vi realism så det förslår!

   Gilla

   • Billy Boy

    Vladimir Putin gillar både Schymans (F!) och Fridolins (MP) icke-försvarspolitik.

    Gilla

 • Billy Boy

  Migrationsverket beviljade PUT för c:a 7.000 bluff-somalier från Somalias grannland Djibouti på Afrikas horn. De borde ha avvisats omedelbart när de anlände under en period för c:a 5 – 10 år sedan eftersom medborgare i Djibouti generellt saknade tillräckliga skäl för att få stanna i Sverige.

  Invandringen av bluff-somalierna pågick under åren 2007 t.o.m. 2012. Nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson (S) var generaldirektör för Migrationsverket åren 2007–2011, d.v.s. under tiden när de c:a 7.000 bluff-somalier från Djibouti tog sig in i Sverige och utan minsta tvekan beviljades Permanenta Uppehålls-Tillstånd (PUT).

  Eric L, en socialarbetare i Värmland som arbetat med somalier de senaste 15 åren, uttryckte förvåning över att det under ovan angiven period plötsligt börjat strömma in mängder av somalier i länet som pratade franska, ett språk som få äkta somalier behärskar. Franska är officiellt språk i Djibouti.

  I en papperslös värld är alla somalier
  (Publicerat 3 september, 2012)

  OBS!!! VARNING!!! I inledningen av reportaget på SvD-länken nedan finns en klickbar länk till web-sidan ”Mareeg” (-http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=25636&tirsan=3-).

  Klicka ABSOLUT INTE på den web-länken om din dator SAKNAR ETT UR-STARKT UPPDATERAT ANTIVIRUS-SKYDD + UPPDATERAD BRANDVÄGG. Vid besök på web-sidan riskerar man att bli virus-smittad + drabbas av andra oåterkalleliga tråkigheter.

  Länkarna nedan är ofarliga. Bläddra nedåt på SvD-länken så visas reportage-texten:

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

  Falska somalier väller in i Sverige
  (Publicerad 3 september 2012)

  http://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige

  Hög tid nu att återkalla PUT och ev. svenska medborgarskap och sedan returnera de c:a 7.000 bluff-somalierna till sitt egentliga hemland Djibouti på Afrikas horn.

  Gilla

 • Ludde

  Ygeman utstrålar samma energi som nalle Puh’s vän Ior….fast Ior är ju sympatiskt.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: