Stäng

Poliser och löner

POLISEN. Rikspolischef Dan Eliasson tjänar 156 500 kronor varje månad. Som jämförelse kan nämnas att statsministern tjänar 164.000 i månaden och de andra ministrarna 130.000 kronor. 

Enligt Lönestatistik.se är medellönen för en polis med tio års erfarenhet cirka 27 000 kronor. När vi ser bilden ska vi tänka på att det i inledningen ryktades om flera gärningsmän och skottlossning med automatvapen på flera håll.

https://twitter.com/Kickoff79/status/850441431516946432

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

35 reaktioner på “Poliser och löner

 1. Det är en trösterik tanke att man inte kan ta med sig något dit man går som Cornelis Vreeswijk sjöng för ett antal år sedan. Ens sociala privilegier som lön och socialt anseende är tidsmässigt utmätt. Vi föds lika nakna och går härifrån med ingenting. Kanske är det så beskaffat att det finns ett rättmätigt karma att det man sår får man skörda. Jag försöker trösta mig med när någon använder sin social position till att förnedra andra mindre lottade människor så tänker jag: Din andefattiga nolla, du är bara en liten obetydlig skit i det oändliga kosmos.

 2. Det är skrattretande att ge en pajas 156.000 i lön.

  Jag kan ta tjänsten att dela ut armband för futtiga 100.000…

 3. En muhamedan som åter IGEN försöker få oss att tro att terrorattacken INTE har med islam att göra… Ville sååååå gärna skriva på hans Youtube kanal…. men fick bita mig i handen!!! Jag vill inte göra mig själv & min familj olyckliga.
  https://youtu.be/M6sJTjjDas0

   1. Lena
    De gör så här om och om igen…
    Jag ville skriva till honom följande: Att han & hans ”med” troende/anhang i deras sk ”trossamfund, kunde börja med att inte anlita krigiska imamer, som tycker väst är ”syndensnäste” & att de INTE ska beblanda sig med oss ”smutsiga, omoraliska kuffar”, BÖRJA TÄNKA SJÄLVA, ifrågasätta ALLT, börja LÄSA muhamedan boken själva & sist men inte minst…
    GÅ UT OCH FÖRDÖM TERRORATTACKEN!!!

 4. Lite grann märkligt med det här Terrorattentatet, utan att på
  något sätt förringa Sorgen för dom anhöriga till offren, här
  förlora 4 st livet och hela Media kåren sänder dygnet runt,
  och Statsministern gör uttalanden var femte minut, När
  Mor och son blev kallblodigt avrättade på Ikea i Västerås höll
  han sig undan i en vecka utan att visa sig,
  detta trots att han befann sig i Västerås den dagen?
  Och även Media var väldigt återhållsamma med kommentarer
  om detta dåd.

  Kan det beror på att detta senaste hände i Stockholm?
  Det är liksom lite förmer när det händer här än i Västerås?

  1. Kan vara så, plus att i Stockholm är ”djungel trummorna” på konstant. De skulle inte haft en CHANS att mörka/förminska detta terrordåd.

  2. När ett land utsätts för ett terrorattentat blir det självklart alltid stor uppmärksamhet antingen det sker i Paris, Berlin, London eller Stockholm.
   I går natt släckte man ned Eiffeltornet för att visa Sverige sin lojalitet. Även flera andra länder har visat sin sympati.

 5. Det räcker att vara Sosse politruk, då kan man nog ersätta
  Gud Fader med om han finns? Kunskaper är mindre viktiga
  huvudsaken att man har partibok?

 6. Vad hände med det gamla lutherska mottot att man skall göra rätt för sig och ärligt förtjäna sitt dagliga bröd? Denna maxim kan näppeligen tillämpas på ovan exemplifierade löntagare, vars enda rättesnöre tycks vara att hålla globalistmaffian och finanstopparna på gott humör, och detta genom att ta till storsläggan och utöva grov skadegörelse mot samhällsfundamentet. Någon reell nytta för Sverige har det aldrig varit fråga om, fina utmärkelser och ståtliga lönekuvert till trots. Lågt IQ, EQ men med en rejäl dos självöverskattning och avsaknad av det som borde erfordras av vuxna, ansvarstagande personer i ledarställning, är uppenbarligen icke förhandlingsbara kriterier då det gäller den politiska rekryteringen.
  Andreas.

 7. Polisen ska ha en eloge för hur de skött den här terroristattacken.
  Dessutom är de så trevliga.

   1. Ja, de är verkligen värda beröm, det är vi nog många som tycker.
    Eller har du en annan uppfattning, varför inte skriva den i så fall.

  1. Hej Mia, jag tycker också att polisen skötte sig jättefint men det är deras jobb och ingenting att bli förvånad över. Det jag reagerar mot i denna allvarliga situation är att man 1. tänder ljus, 2. lägger blommor på platsen, 3. kramar varandra och gråter istället för att gå ut och demonstrera mot våldet eller på ett annat sätt markera att man inte accepterar det som skett. Det känns falskt. Men strunt i det, det är bra att du är positiv. Precis som mina grannar, de rycker på axlarna och livet går vidare.

 8. Tänk vad lätt folk glömmer! Pettersson har fortfarande blänkaren med kommentarsregler här ovan, ändock synes det mig att tonen är ovanligt rå och inte det minsta hjärtlig hos de flesta kommentatorerna.
  Vad Dan E. beträffar så hade det varit bäst för Sverige om någon hade förstått att han uppnått sin inkompetensnivå redan i oktober 2015. Då gick han emot gränspolisen och Polisens nationella ledningsgrupps rekommendationer om att återinföra skärpta gränskontroller.
  Men de som skulle förstått, förstod ingenting som vanligt.

 9. I Löfvens korrumperade stormakt är allt galet. Pamparna åker gräddfil och folket förslavas.

 10. Eliasson han är egentligen en nobody med lite inflytande.
  Han är det vidrigaste som krälar på denna jord.

 11. Tussilago

  08 04 2017 at 15:51
  Ett SVIN är vad du är D. Eliasson!!!

  Och jag som gillar skinka ?

  1. Förlåt… Jag bytte epitetet till ”EN HÖG AV ARVSMASSA!!”
   Hoppas du/ni tycker det är bättre ☺☺☺

 12. All heder åt de poliser som gör sin plikt trots att de i dag är i underläge. Våra politiker har importerat brottslighet som vi tidigare inte sett i Sverige. Det är dagligen skjutningar, stenkastningar, gängbrottslighet, våldtäkter o.s.v. Jag skulle hellre lägga mina skattepengar på polislöner än att betala över 70 000 i månaden för varje ensamkommande flyktingbarn i 30-årsåldern.

 13. Jag känner mig mycket säkrare när jag ser landsfadern Stefan Löfven och Supersnuten Dan Eliasson hålla presskonferenser.
  Det är status quo som gäller. Här finns inget att se – passera.

 14. När nu Eliasson sitter och är stöddig och leder pressträffar så kommer jag att tänka på när en annan odugling, Hans Holmér, var lika stöddig och satt och jonglerade med pistoler på sina pressträffar.

  1. Nu va du väl stygg mot grisarna, att jämföra dem med polis”chefen” är inte snäll.
   Inte vill ja ha Eliasson som julskinka på bordet, inte ens om han ha ett äpple i käften och är helstekt.

   1. det är sådana som Dan som gör att svin får ett dåligt rykte.

   2. Nä, jag får ändra på mitt epitet till: ”EN HÖG AV ARVSMASSA!!!”
    Jag hoppas ni har överseende med mitt tidigare ordval…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: